“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Πώς θα οδηγηθεί κάποιος στην τελειότητα

«Δέν μπορεί νά είναι κανείς τέλειος, εάν δέν αποκτήσει ταπείνωση μεγάλη στήν καρδιά καί στό σώμα·
εάν δέν μάθει δηλαδή: νά μήν υπολογίζει τόν εαυτό του σέ καμιά περίπτωση αλλά νά προτιμά νά βάζει ταπεινά τόν εαυτό του χαμηλότερα απ’ όλη τήν κτίση·

Η φράση που έγινε Viral “ο ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ”

Την ακούσαμε και μεταφέραμε   αυτή την φράση από σεβαστό   Γέροντα πριν δυο χρόνια και εντυπώθηκε σε καρδίες Ορθόδοξες και  Ελληνόψυχες για να στερεωθούν στην υπομονή και την καρτερία, επειδή όλα κανονίζονται άνωθεν δια της Θείας Πρόνοιας που Οικονομεί ακόμη και τις πορείες ολόκληρων Εθνών.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Λίγα πράγματα αδελφοί για να μην πολυλογούμε την ώρα που ξεκινά η μπόρα. Όλα κινούνται μέσα στο μεγάλο παιδαγωγικό σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ που απεργάζεται την ουσιαστική μετάνοια και σωτηρία του καθενός μας.

Ο Αντίχριστος

–Γέροντα, πέστε μας κάτι για τον Αντίχριστο.
– Ας πούμε μια φορά γιά τον Χριστό… Όσο μπο­ρούμε νά είμαστε κοντά στον Χριστό. Αν είμα­στε με τον Χριστό, τον Αντίχριστο θά φοβηθούμε; Μήπως το αντίχριστο πνεύμα δεν υπάρχει τώρα; Το κακό ούτως ή άλλως το κάνει το αντίχριστο πνεύμα. Και αν γεννηθή και ένα αντίχριστο τέρας και κάνη μερικά μπανταλά, θά γελοιοποιηθή στο τέλος. Θά συμβούν όμως γε­γονότα πολλά. Ίσως προλάβετε νά ζήσετε και εσείς πολ­λά άπό τά σημεία πού γράφει ή Αποκάλυψη. Σιγά-σιγά αρκετά αρχίζουν νά βγαίνουν. Φωνάζω ό ταλαίπωρος πριν άπό πόσα χρόνια! Είναι φοβερή, εξωφρενική ή κα­τάσταση!

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ


Ἀρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης
https://agioritikoslogos.blogspot.com

Όταν οι τούρκικες δυνάμεις θελήσουν να πατήσουν Ελληνικό νησί «ένας ΘΕΟΣ γνωρίζει τι θα γίνει».

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019. Πομπέο: «Tι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν τουρκικές δυνάμεις αποβιβαστούν σε Ελληνικό νησί;» Αυτές τις ερωτήσεις έπρεπε να τις κάνουμε από το 1974 (βλ. Κυπριακή τραγωδία) ή τουλάχιστον από το 1996 ( βλ. ντροπή των Ιμίων) διότι η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει, καθότι κάποιοι εξακολουθούν να μας θεωρούν χαμηλού νοητικού επιπέδου.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τέτοιες ερωτήσεις είναι λαγοί και προπομποί γεγονότων εν μέσω της μη διαχειρίσιμης προσφυγικής κρίσης που στα χέρια των τούρκων έγινε βασικό στρατηγικό εργαλείο να επεκταθούν γεωπολιτικά στις γκρίζες ζώνες που έφτιαξαν στο ΑΙΓΑΙΟ το 1996 και εντεύθεν και οι οποίες  σήμερα ταυτίζονται με την δήθεν λεγόμενη γαλάζια πατρίδα τους.