“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

"Πόρτα" Μέρκελ στον Ερντογάν που ζήτησε στήριξη για την ευρωπαϊκή ένταξη

Σθεναρότερη στήριξη από την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στην Καγκελαρία, για να λάβει την απάντηση ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αυτών είναι «ανοιχτό» και ότι η ίδια είναι «σκεπτική» σε ό,τι αφορά την πλήρη ένταξη. Η κυρία Μέρκελ έκανε ωστόσο λόγο για «κοινά στρατηγικά συμφέροντα» των δύο χωρών και τόνισε ότι το Βερολίνο στηρίζει την ενταξιακή διαδικασία.
Η Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το άνοιγμα του κεφαλαίου 22 για την περιφερειακή πολιτική, τονίζοντας ότι αναμένει εντατικές εργασίες σε αυτόν τον τομέα, ενώ δήλωσε πεπεισμένη ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες για το άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24, τις οποίες ο κ. Ερντογάν απέδωσε στην «νότια Κύπρο». 

Σοκ από την αύξηση έως και 60% στα διόδια! (από αύριο Τετάρτη)

Μεγάλο πλήγμα στις τοπικές μετακινήσεις αλλά και στην επιβατική κίνηση του εθνικού δικτύου από την Αθήνα (Μεταμόρφωση) ως τη Φθιώτιδα (Σκάρφεια) αναμένεται να προκαλέσουν οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων που αγγίζουν το 60%! Η υλοποίηση των αυξήσεων είχε "παγώσει" τον Δεκέμβριο, ύστερα από αίτημα του υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να μην συμπέσουν με την επικύρωση των συμβάσεων από την Βουλή, αλλά και με την έξοδο των εκδρομέων της εορταστικής περιόδου.

5.7 ΡΙΧΤΕΡ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ Ή 6.1;

Τι συμβαίνει με την μέτρηση των σεισμικών δονήσεων; - Τεράστιες οι αποκλίσεις
Ερωτήματα για τον τρόπο καταγραφής της ισχύος των σεισμών από τα αρμόδια ελληνικά γεωδυναμικά ινστιτούτα όπως το Αστεροσκοπείο Αθηνών, μετά την εκ νέου διάσταση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων μεταξύ αυτών και των αντίστοιχων ξένων γεωδυναμικών ινστιτούτων σε Δύση και Ανατολή.

Σεισμογενή τόξα-Σεισμογενείς φόροι

Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Αν κάποιος παρατηρήσει καθημερινά τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες  καταγραφής σεισμών στην Ελληνική Επικράτεια θα μείνει εμβρόντητος από τα σμήνη  των σεισμών που καταγράφονται όλο το 24ωρο στην πατρίδα μας. Μάλιστα αν είναι και λίγο  προσεκτικός θα διαπιστώσει εύκολα ότι η πλειοψηφία των σεισμικών γεγονότων διατρέχει  συγκεκριμένους άξονες και  περιοχές.