“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

☦ “Σώπα ευλογημένε, είναι ο Χριστός και μας δοκιμάζει”

Οι Άγιοι με το παράδειγμά τους και το βίωμα τους μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθούμε όλοι. Τον δρόμο του Ευαγγελίου, αυτόν δηλαδή που μας δίδαξε ο Κύριος. Στο πρόσωπο του ελαχίστου συνανθρώπου μας να βλέπουμε τον ίδιο τον Χριστό..

~ Ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς πήγαινε για αγιασμό ή Ευχέλαιο σε σπίτια χριστιανών. Κάποια φορά βρέθηκε στο Κολωνάκι (με τον Παπαδιαμάντη που του έκανε τον ψάλτη) τον είχανε μάθει οι Κολωνακιώτες που ήταν ευλαβής και τον καλούσανε. Και κατεβαίνει από ένα αρχοντικό σπίτι -οι ζητιάνοι μεταξύ τους το λέγανε:

☦ Πλανώμενοι, ἐν σπηλαίοις καὶ ὄρεσιν…

Φωτογραφία: Οικειοθελώς χαμένος στον Παράδεισο του Όρους των Αγίων.

"Το Άγιο Όρος θέλει πόδια", "Περπάτημα, αυτό είναι το Όρος", ακούω συχνά πυκνά.

Και συμφωνώ. Να μετέχεις στον τρόπο των παλιών έστω και στην μετακίνηση, αν όχι σ όλα τα άλλα. Να αναπνέεις την ανάσα του δάσους και να σου φεύγει κάθε απορία περί του λόγου επιλογής αυτού του συγκεκριμένου γεωγραφικού χώρου για την δημιουργία και άνθηση της μοναστικής πολιτείας. Να συνθλίβεις με τη σόλα σου τα ξερά φύλλα και να θες να ζητήσεις μέχρι κι από αυτά συγγνώμη που ταράσσεις την ειρήνη τους με την περιττή παρουσία σου. 

☦ Οι πνευματικοί άνθρωποι.....

Οι πνευματικοί άνθρωποι έχοντας την καύχηση της επουράνιας αγάπης και της θείας φωτιάς, όσα ορατά αξιώματα αυτού του κόσμου και αν τους προσφέρεις, είτε βασιλεία, είτε πλούτο, είτε δόξα, τα σιχαίνονται, όπως κάποιος νιώθει αηδία βαδίζοντας ανάμεσα σε τόπους, όπου υπάρχει πολλή δυσωδία από νεκρούς.

☦ Κάθε ψυχή που νοιώθει την αγάπη του Θεού, δεν ζητεί τίποτε άλλο, παρά μόνον να αξιωθή να ιδή το πρόσωπον του Χριστού

 ΤT ΔΦ  (Τούτο το Σχήμα Δαίμονες Φρίττουσι)

"Μάς λέγουν οι Πατέρες ότι και μόνον η θεωρία του Θείου Προσώπου δεν αντιμετρείται με χίλιους παραδείσους, γιατί αυτή η θεωρία είναι η Βασιλεία του Θεού. Γι' αυτό κάθε ψυχή εδώ κάτω στόν κόσμο, πού νοιώθει την αγάπη του Θεού, δέν ζητεί τίποτε άλλο, παρά μόνον να αξιωθή να ιδή το πρόσωπον του Χριστού."

☦ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΧΝΑ ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ; Μυροβλύζουν τα Λείψανα του Αγίου Πέτρου στο Άργος

Ένα θαυμαστό γεγονός έχει κάνει την εμφάνιση του στο χώρο της εκκλησίας του καθεδρικού Ιερού ναού του Αγίου Πέτρου, πολιούχου της πόλης του Άργους στην Αργολίδα, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021.

Εδώ και αρκετές ημέρες διαπίστωσε ο εφημέριος του ναού του Αγίου Πέτρου, επισκόπου Αργολίδος, ότι τα Ιερά λείψανα που βρίσκονται τοποθετημένα σε ειδική λάρνακα στο κέντρο του ναού, μυροβλύζουν αδιάλειπτα καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

☦ ΣΥΓΧΩΡΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΜΙΣΟΣ…

Είναι αλήθεια!!!!! Έχεις πληγωθεί κι εσύ; Κι εγώ έχω πληγωθεί στη ζωή μου και ποιος δεν έχει άλλωστε. Με έχουν προδώσει, με έχουν ποδοπατήσει, με έχουν πονέσει!

Επιλέγω όμως να συγχωρώ... Και συγχωρώ σημαίνει: ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ, ΜΕ ΜΙΣΟΣ, ΜΕ ΚΑΚΙΑ, ΜΕ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ…

Η συγχώρεση λυτρώνει τις καρδιές μας, τις καθαρίζει!