“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ …

Ήμουν στις παραλίες του Αιγαίου από την αρχή και λάξευα αγάλματα, που από τότε άνω έθρωσκαν και αναζητούσαν στο θόλο την καταγωγή τους. Ήμουν στην αχλύ του μύθου, που πάντα λέει αλήθεια, με τον Ηρακλή και πιο πριν με τον Διόνυσο στις μεγάλες εκστρατείες στην Ινδία και όταν ξαναγυρίσαμε μετά από αιώνες με τον Αλέξανδρο, ακόμη εκεί ήταν τα ίχνη μας κοσμημένα με κισσό. Ήμουν στα πλοία του Μίνωα όταν θαλασσοκρατούσαμε και πλέαμε κυρίαρχοι μέχρι τα άκρα του απέραντου Πόντου. Ήμουν με τον Ιάσωνα και τον Ορφέα στην «Αργώ» και δεν μπορείς να φανταστείς τι ήταν οι υπόλοιποι που ήταν μαζί μας, αν και τα ονόματά τους τα ξέρεις από τον κατάλογο. Ήμουν στην κοιλιά του αλόγου το βράδυ που το έβαλαν οι Τρώες στην πόλη τους, κουβαλώντας με τα ίδια τους τα χέρια το χαμό τους.

«Μαχαίρι» και στις αναπηρικές

Επέκταση των περικοπών 5% έως 15% και στις συντάξεις αναπηρίας, (που μέχρι τώρα εξαιρούνταν), αλλά μικρότερες μειώσεις στο εφάπαξ, θα περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων για το ασφαλιστικό. Οι δύο αλλαγές έγιναν γνωστό ότι θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και Εργασίας Γ. Βρούτσης με αντιπροσωπία στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οι τελικές ρυθμίσεις μετά και τις χθεσινές «προσθαφαιρέσεις» στο συνταξιοδοτικό πακέτο διαμορφώνονται ως εξής:

Ανάστατοι με τα φωτοβολταϊκά - Σχεδιάζουν επιβολή εισφοράς

Aναβρασμός και έντονη ανησυχία επικρατεί στην αγορά φωτοβολταϊκών, ύστερα από τις πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες περί επιβολής εισφοράς επί του τζίρου για τις επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στα φωτοβολταϊκά. Η εισφορά αυτή ανατρέπει όλα τα επενδυτικά σχέδια των εταιρειών που ασχολούνται με τα φωτοβολταϊκά που βρίσκονται σε λειτουργία και καλύπτουν το διάστημα δύο ετών, με έναρξη την 1η Ιουλίου του 2012.

ΕΚΤΑΚΤΟ! Πυροβολισμοί έξω από το γραφείο του Ερντογάν!

Μ.Κ.
Πυροβολισμοί έξω από το γραφείο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πανικός στην Άγκυρα. Την ώρα που συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο υπο την προεδρία του Ερντογάν, στο προαύλιο του πρωθυπουργικού γραφείου άγνωστός άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, Με το άκουσμα τον πυροβολισμών οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον άνδρα και αυτές τις ώρες τον ανακρίνουν. To όνομα του δράστη είναι Νουρί Μπάσκαμπαν, δεν έχουν διευκρινιστελι τα κίνητρα του. onalert

"Δεν έχει πολεμηθεί κανείς λαός όσο οι Έλληνες"

Οι Νεοταξίτες εδώ και αιώνες προσπαθούν να καταστρέψουν τον Ελληνισμό, και την Ελληνορθοδοξία που είναι συνέχεια του Ελληνισμού. Ας φωνάζουν κάποιοι αρχαιολάτρες, η Ορθοδοξία είναι η εξελληνισμένη εκδοχή των διδαχών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ο οποίος ήταν ελληνίζοντας από την εξελληνισμένη και ελληνόφωνη Γαλλιλαία των 110 ελληνικών πόλεων! Για αιώνες υπήρξε διαμάχη μεταξύ Ελληνορθοδοξίας και Αρχαιοελληνισμού κατευθυνόμενη από τους εχθρούς του ελληνικού έθνους. Καιρός να παύσει η ανοησία αυτή και να βάλουν όλοι μυαλό.  Χρειαζόμαστε την βοήθεια του Θεού και των Προγόνων μας. Δείτε τι έλεγαν τεράστιοι άνθρωποι του πνεύματος για τον Ελληνισμό και την προσφορά μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, και το που θα ήταν ο πλανήτης χωρίς εμάς.

Οἱ ὑποκριτές...

Στοὺς σύγχρονους καιροὺς ποὺ διανύουμε βασιλεύει ἡ ὑποκρισία. Ὁ σημερινὸς ἄνθρωπος δὲν διαθέτει θάρρος νὰ ὁμολογεῖ τὴν ἀλήθεια, εἴτε πρόκειται γιὰ κακὴ εἴτε γιὰ καλή.  Ἀπὸ ὅποια ἄποψη κι ἂν τὸ ἐξετάσει κανείς, ἀντιλαμβάνεται ὅτι πρόκειται γιὰ μία λάθος τακτική. Δηλαδή, ἀπὸ Θεολογικῆς ἀπόψεως εἶναι ἁμαρτία νὰ ὑποκρίνεσαι καὶ νὰ γίνεσαι ψεύτης.  Ὁ ἴδιος ὁ Χριστός ἦρθε σὲ πλήρη ἀντίθεση μὲ τοὺς ὑποκτιτές. (Οὐαὶ ἠμὶν γραμματεῖς καὶ φαρισαῖοι ὑποκριταί...). Ἀλλὰ καὶ μὲ τὴν κοσμικὴ ἔννοια νὰ τὸ δεῖ κανείς, πάλι θὰ διαφωνήσει μὲ αὐτὴν τὴν νοοτροπία. Καθώς, τὸ νὰ μὴν παραδέχεσαι μία κατάσταση καὶ νὰ προσπαθεῖς νὰ πείσεις τὸν ἄλλον μὲ φαντασίες καὶ δῆθεν  ἱστορίες εἶναι τρελό.

Αντισυνταγματικά μέτρα για τα Μνημόνια

Σύνταγμα: Λαϊκή λιθογραφία που απεικονίζει την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843   και δίπλα ο αγνός αγωνιστής της  Ελληνικής Επανάστασης του  1821  Ιωάννης Μακρυγιάννης (1797-1864), εμπνευστής και πρωτεργάτης  του δημοκρατικού κινήματος  για την παραχώρηση συντάγματος από την ξενόφερτη μοναρχία (Ελαιογραφία: Αθήνα, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο).
Σκηνικό θλίψης, οδύνης και «ματώματος  ψυχής» για τη σύγχρονη τραγωδία, στην οποία οδηγείται το Ελληνικό Έθνος και ο Ελληνικός λαός. Και όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Παραβιάζουν ακόμη και διατάξεις του Συντάγματος για να ματώσουν αυτό το λαό ακόμη περισσότερο!! Πιο συγκεκριμένα: Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, για τα  «Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» προβλέπει  στο Άρθρο 4, παρ. 5 τα εξής: «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Εισάγει τοιουτοτρόπως τον αναλογικό και τον προοδευτικό τρόπο επιβάρυνσης και φορολόγησης (με βάση τη φοροδοτική ικανότητα έκαστου), επιβαρύνοντας περισσότερο τους  «έχοντες και κατέχοντες»  πολύ υψηλά εισοδήματα και πολυτελέστατα τεκμήρια διαβίωσης.