“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Αυτοκτόνησε δάσκαλος σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας!

Σοκ στη Σταυρούπολη Ξάνθης από την αυτοκτονία δασκάλου σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος εκπαιδευτικός έβαλε τέλος στη ζωή του σήμερα το απόγευμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του όπου βρέθηκε για τις γιορτές του Πάσχα. Ο άτυχος άντρας, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα, απαγχονίστηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα σε αποθήκη της οικογένειάς του. Ο αυτόχειρας Μ.Σ. άφησε πολυσέλιδο σημείωμα στο οποίο εξηγεί ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και ότι διαμαρτύρεται για το μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Αποτελεί δηλαδή ένα μανιφέστο ενάντια στην μνημόνιο και τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για τη δεύτερη αυτοκτονία που έχει χαρακτήρα πολιτικής πράξης. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.

xanthipress

Κεμαλιστές και τουρκόφρονες στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Μετά την εθνική προδοσία της μνημονιακής κωλοτούμπας, δεν έχει πλέον τελειωμό ο κατήφορος για τη θλιβερή ΝΔ των Σαμαράδων και των Στυλιανίδηδων… Όπως θα θυμάστε, πριν από λίγες μέρες κάναμε λόγο για την επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Ροδόπη και δημοσιεύσαμε μάλιστα και την παρακείμενη φωτογραφία, που τον παρουσίαζε ανάμεσα στους δύο φερόμενους (τότε) ως βασικότερους διεκδικητές της βουλευτικής υποψηφιότητας με το κόμμα της ΝΔ στον νομό μας, τους Αχμέτ Ιντρίς και Ερχάν Ιμάμογλου. Από αυτούς τους δύο λοιπόν, τα προγνωστικά τελικά επαληθεύτηκαν μόνο για τον δεύτερο. Ναι, είναι αυτός για τον οποίο σας γράφαμε ότι (μεταξύ και άλλων ασφαλώς ανδραγαθημάτων του) έχει και προσωπική σελίδα στο facebook που «κοσμείται» με κολλάζ φωτογραφιών του Μουσταφά Κεμάλ, καθώς και με προπαγανδιστικές αφίσες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Προφανώς, κανένα αυτί εκεί στο γελοίο αυτό κόμμα που ονομάζεται ΝΔ, δεν ίδρωσε, από τα αποκαλυπτήρια της…πατριδοφροσύνης του λεγάμενου. Προφανώς, κανένας Σαμαράς – ή μάλλον κανένας Στυλιανίδης (αυτός είναι άλλωστε το απόλυτο αφεντικό στο τοπικό «γαλάζιο» μαγαζάκι, όλοι οι άλλοι είναι…ρέπλικες, καρτούν και απλώς ανύπαρκτοι) δεν σκέφτηκε να προσπαθήσει έστω να ξεφύγει για λίγο από αυτήν την – συνεχώς αγγίζουσα (και ενίοτε υπερβαίνουσα) τα όρια της μειοδοσίας – άθλια ψηφοτσομπάνικη πεπατημένη.

Η Βίκυ, η Αρετή κι άλλοι οκτώ στον ανακριτή...

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του Άκη Τσοχατζόπουλου που, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα η οποία έχει προηγηθεί, αποτελούν προϊόν δωροδοκίας από τα μίζες για τα γερμανικά υποβρύχια και τα ρωσικά αντιαεροπορικά TOR – M1 , ανοίγει στην ανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση. Την εβδομάδα που έρχεται και συγκεκριμένα από τις 25 έως τις 27 Απριλίου, από το γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή περνούν για να απολογηθούν, μετά από προθεσμίες που ζήτησαν και έλαβαν δέκα πρόσωπα, ανάμεσά τους η σύζυγός του προφυλακισμένου πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη αλλά και η κόρη του Αρετή. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής αναμένεται να αποφασίσει για το αν θα ασκήσει νέες  συμπληρωματικές διώξεις σε βάρος του πρώην υπουργού, αν θα καλέσει νέα πρόσωπα με την ιδιότητα του κατηγορουμένου και αν θα χρειαστεί να λάβει νέες μαρτυρικές καταθέσεις. Τις αποφάσεις του αναμένεται να καθορίσουν τα νέα στοιχεία που βρέθηκαν στο γραφείο και στο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου κατά τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικές αρχές στους χώρους αυτούς, μετά τη σύλληψή του, και τα οποία κρίνονται κατά πληροφορίες ως «εξαιρετικά σοβαρά». 

Το μυστήριο της εξόδου της ψυχής από το σώμα!

Ο θάνατος ονομάζεται στην παράδοση της Εκκλησίας μυστήριο. Και πραγματικά είναι μυστήριο όχι με την έννοια των μυστήριων, δια των οποίων μετέχουμε της ακτίστου Χάριτος του Θεού, αλλά από την άποψη ότι κατά την ώρα του θανάτου και μετά από αυτόν γίνονται μυστήρια πράγματα, τα οποία δεν μπορεί να συλλάβη η λογική του ανθρώπου από τώρα. Πέρα από αυτό, το μυστήριο του θανάτου έγκειται στο ότι διασπάται η ενότητα ψυχής και σώματος...Γνωρίζουμε καλά από την διδασκαλία της Εκκλησίας μας ότι υπάρχει στενή σχέση και μεγάλη ενότητα μεταξύ ψυχής και σώματος. Η ένωση αυτή έγινε με την δημιουργία του ανθρώπου, αμέσως με την σύλληψή του στην κοιλία της μητέρας του και συνεχίζεται μέχρι την ώρα του θανάτου. Ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματικό ον, πού σημαίνει ότι η ψυχή δεν αποτελεί τον όλον άνθρωπο, αλλά ούτε και το σώμα συνιστά τον όλον άνθρωπο. Έτσι, λοιπόν, την στιγμή κατά την οποία, λόγω του θανάτου, χωρίζεται η ψυχή από το σώμα γίνονται μυστηριώδη πράγματα. Η ψυχή δεν ζούσε πριν την δημιουργία του σώματος, γι'; αυτό και δεν θέλει να ζήση χωρίς αυτό. Η έξοδος της ψυχής από το σώμα γίνεται βιαίως, και αυτό είναι το μυστήριο του θανάτου. 

Γέροντας Προφύριος: Μια διδαχή ζωής !!!

Διαβάστε την παρακάτω ιστορία με τον Γέροντα Πορφύριο. Είναι μια διδαχή ζωής… Ο Γέροντας Πορφύριος μαζί με δύο πνευματικοπαίδια του παίρνουν ένα ταξί. Ο οδηγός του ταξί δεν έδειξε και την καλύτερη προαίρεση απέναντι τους. Αλλά η… συνάντηση που είχε με τον διορατικό γέροντα αποτέλεσε σταθμό της ζωής του. Δείτε το παρακάτω βίντεο.




prionokordela

Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν να φάνε

Εν έτει 2012 έρευνα του Ευρωβαρόμετρου δείχνει πως το 50% των Ελλήνων αδυνατεί να αγοράσει τρόφιμα. Η Ελλάδα κατακτά άλλη μία αρνητική πρωτιά, ξεπερνώντας ακόμη και τη Βουλγαρία στην αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών. Ένας στους δύο Έλληνες δυσκολεύτηκε να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει τους λογαριασμούς του, τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια του πληθυσμού που ζει πλέον στα όρια της φτώχειας. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στον "Ελεύθερο Τύπο" το 45% των Ελλήνων παραδέχεται ότι μερικές φορές δεν είχε χρήματα ούτε για το φαγητό του. Μόλις ένας στους δέκα Έλληνες δεν αντιμετωπίζει αδυναμίες πληρωμής, αν και το 97% έχει διαπιστώσει ότι η φτώχεια έχει αυξηθεί στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.

Κοινοβουλευτική δικτατορία ή δημοκρατία;

Το πολιτικό σύστημα που έχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δηλαδή αυτό της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, είναι ένα καθαρά αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ο λαός...αντιπροσωπεύεται πλήρως στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας από τους εκλεγμένους βουλευτές  και καμία απολύτως συμμετοχή δεν έχει ο ίδιος, πλην της ανάδειξης με εκλογές των αντιπροσώπων του. Μια ημέρα λοιπόν, κάθε τέσσερα χρόνια, ο λαός οδηγείται εξωκατευθυνόμενος από τα ΜΜΕ, τις δημοσκοπήσεις και τα δίκτυα εκλογικής πελατείας και κομματικής πατρωνίας στις κάλπες, πολλές φορές και με προσταυρωμένα ψηφοδέλτια, προκειμένου να επιλέξει έναν (κυρίως προβεβλημένο) υποψήφιο του κομματικού «μαντριού» στο οποίο ανήκει  και πέραν αυτού δεν έχει καμία απολύτως ανάμιξη στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας.

Φωτογραφία σοκ για το ΠΑΣΟΚ - Τέλος εποχής για ένα ιστορικό κόμμα;

Πολλές φορές μια φωτογραφία είναι παραπάνω από 10.000 λέξεις. Και αυτή η φωτογραφία από το (μικρό) κλειστό γυμναστήριο Λίντο που μίλησε χθες στην Κρήτη (!!) ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα λεει όλα χωρίς περιττά σχόλια...

blog.gr

Η ματαιοδοξία στο μεγαλείο της. Φτιάχνουν καταφύγια για την Αποκάλυψη !!!

Καταφύγιο στα έγκατα της Γης-Μακέτες από την υπόγεια πολιτεία
Οικονομική κατάρρευση, ηλιακές καταιγίδες, τρομοκρατικές επιθέσεις, πανδημίες. Το καταφύγιο που κατασκευάζεται στο υπέδαφος του Κάνσας, κάτω από ένα καταπράσινο λιβάδι, θα αντέχει σε όλα τα παραπάνω, γι’ αυτό και λέγεται «Το καταφύγιο της Αποκάλυψης». Μέχρι στιγμής τέσσερις ενδιαφερόμενοι έχουν βάλει συνολικά 7 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσουν την τύχη τους αν συμβεί μια μεγάλη καταστροφή και όλα καταρρεύσουν. «Ανησυχούν για διάφορες καταστροφές, από ηλιακές εκρήξεις μέχρι ελλείψεις τροφίμων», δηλώνει ο υπεύθυνος της κατασκευής Larry Hall.Ο 55χρονος Hall αγόρασε ένα «διαμέρισμα» του καταφυγίου για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ζουν στο Ντένβερ και σκοπεύουν να το χρησιμοποιήσουν κυρίως για διακοπές (!) και αν κάτι προκύψει, θα είναι έτοιμοι.

«Επιχείρηση γενικευμένο χάος» από τον Τούρκο Κίσιντζερ, τον… Αχμέτ!

Σε κλασική περίπτωση υπερεκτιμημένου… οραματιστή εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, καθηγητής Αχμέτ Νταβούτογλου. Μια διαπίστωση την οποία στην Ελλάδα έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό, χωρίς βέβαια να υποτιμώνται οι ικανότητες του συγκεκριμένου αξιωματούχου, ωστόσο, εάν δεχθούμε ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, είναι προφανές ότι τα δεδομένα δεν τον ευνοούν και ιδιαίτερα… Από την «πολιτική των μηδενικών προβλημάτων», φαίνεται ότι έχουμε περάσει στην πραγματικότητα της πολλαπλότητας των προβλημάτων, σε μια απόδειξη ότι το να κυνηγάς ανέφικτους στόχους στην εξωτερική πολιτική μπορεί πολύ εύκολα να σε οδηγήσει σε απομόνωση και μια ωραία πρωία να διαπιστώσεις ότι τελικά έχεις πρόβλημα με όλους. Ας πάρουμε λοιπόν τα αποτελέσματα στον περίγυρο της Τουρκίας. Ξεκινώντας από τη Συρία και τους πάλαι ποτέ εναγκαλισμούς του Ερντογάν με τον Άσαντ και τις διακηρύξεις περί στρατηγικής σχέσης, φθάσαμε στο σημείο η Τουρκία να επιδιώκει με κάθε τρόπο τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και την ανατροπή του καθεστώτος.

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥ;

Κάποτε, κάποιος νεαρός έφτασε στα όρια της απελπισίας. Πολλά τα προβλήματα. Ήταν πελαγωμένος. Αντικρίζοντας μόνο αδιέξοδο, έπεσε στα γόνατα προσευχόμενος, λέγοντας: “Κύριε, δεν μπορώ να συνεχίσω, δεν αντέχω άλλο. Ο σταυρός που κουβαλώ είναι πολύ βαρύς, ασήκωτος”. Ο Κύριος αποκρίθηκε: “Παιδί μου, εάν δεν μπορείς να βαστάξεις το βάρος του σταυρού σου, τότε πήγαινε και τοποθέτησέ τον μέσα σε αυτό το δωμάτιο. Ύστερα, άνοιξε πάλι την πόρτα και διάλεξε όποιον σταυρό επιθυμείς.” Ο άνθρωπος φανερά ανακουφισμένος απάντησε, “Σ’ ευχαριστώ Κύριέ μου”. Και στη συνέχεια, έκανε ότι του είπε ο Θεός. Καθώς μπήκε στο δωμάτιο, είδε πολλούς σταυρούς, μερικοί ήταν τόσο μεγάλοι ώστε να μην φαίνονται οι κορυφές τους. Άλλοι ήταν μέτριοι. Αυτός ανακάλυψε έναν μικροσκοπικό σταυρό που έγερνε πάνω σε έναν μακρινό τοίχο.  “Θα ήθελα αυτόν τον σταυρό, Κύριε”, ψιθύρισε ο νεαρός.  Τότε ο Κύριος του απάντησε: “Παιδί μου, ξέρεις, αυτός είναι ο δικός σου σταυρός που μόλις έφερες εδώ μέσα!” 

Ἐσύ, πόσους θά …"αὐτοκτονήσεις" μέ τή ψῆφο σου;

Γράφει ὁ Πύρινος Λόγιος
Ἕλληνες, ἀδέρφια μου!
Οὐδείς πλέον μπορεῖ νά ἰσχυριστεῖ ὅτι ὅλα ὅσα ἔγιναν τά τελευταῖα 2 χρόνια ἦταν ἐντελῶς τυχαῖα καί ὀφείλονται καί μόνον στήν…ἀμέριστη βλακεία τοῦ πρώην πρωθυπουργοῦ. Ὄχι. Ὑπάρχουν στοιχεῖα πού τεκμηριώνουν τό ὅτι ὁ Γεώργιος Α. Παπανδρέου, ὦς ἀρχηγός τῆς ἀξιωματικῆς ἀντιπολίτευσης, ὑπῆρξε φορέας (δέν λέω ἐμπνευστής γιατί τό ἀποκλείω λόγω «βλακείας») ἑνός προμελετημένου σχεδίου γιά νά φέρει τά πράγματα ὦς ἐδῶ γιά τόν τόπο. Οἱ δηλώσεις τοῦ τόσο προεκλογικά, ὅσο καί λίγο μετά τήν ἐκλογή του, ὅσο καί τά γεγονότα τῶν ἀποκαλύψεων πού ἀκολούθησαν τούς τελευταίους μῆνες, ἀποδεικνύουν τοῦ λόγου τό ἀληθές. Προμελετημένο σχέδιο οἰκονομικῆς δολοφονίας μίας χώρας καί – πιθανῶς – ἑνός νομίσματος, σχέδιο πού εἶχε ἐκπονηθεῖ στούς ὑπόγειους ὀρόφους τοῦ κτιρίου τοῦ ΔΝΤ καί στά σαλόνια τῶν ἀπόρθητων ξενοδοχειακῶν μονάδων τῆς λέσχης Μπίλντελμπερκ, τῆς ὁποίας εἶναι μέλος. Τίποτε ἀπό τά γεγονότα τῶν τελευταίων 2 ἐτῶν δέν συνέβησαν τυχαῖα. Οὔτε ὑπῆρξαν προϊόντα λανθασμένων χειρισμῶν ἀπό κυβερνητικά στελέχη ἤ ἀκόμη κι ἄπ τόν ἴδιο.

Η χούντα, το ΔΝΤ και το...πουλί !!!

Το παρακράτος των Συνταγματαρχών

Φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα - Μία καλή επένδυση για τον Κινέζο εργαζόμενο και όχι για τον Έλληνα

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνονται οι υποψίες ότι στην Ελλάδα οι επενδύσεις που υποτίθεται ότι θα σώσουν την χώρα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας όπως η κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων τελικά θα ωφελήσουν κυρίως τον … Κινέζο εργαζόμενο.  Και αυτό διότι μπορεί οι επενδυτές να τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους τον ελληνικό Ήλιο και την ελληνική γη δεν φαίνεται όμως να εμπιστεύονται τα ελληνικά συστήματα φωτοβολταικών. Πιο συγκεκριμένα μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν υπέγραψαν τα αμοιβαία κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών «Thermi TANEO Venture Capital Fund» (TTVCF) και «Aims TANEO Venture Capital Fund» (AIMS) με την αμερικανική «SPI Solar», για τη χρηματοδότηση και κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 30 MW στην Ελλάδα. Τα δυο κεφάλαια έχουν συσταθεί με τη συμμετοχή του....Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) και ιδιωτών επενδυτών και τα διαχειρίζονται οι εξής τρεις εταιρείες: «Thermi Ventures», «IBG Management» και «Aims Management». Μέχρι εδώ όλα είναι καλά.