“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Πούτιν-Ερντογάν έτοιμοι να πατήσουν τη σκανδάλη ακόμη και στο Αιγαίο! Η Ελλάδα είναι έτοιμη;

Θ.Π.: είναι θέμα χρόνου να επέλθει η σύγκρουση ανάμεσα τους. Όποιος δεν το βλέπει αυτό ή όποιος νομίζει ότι εμάς δεν θα μας αγγίξει, εθελοτυφλεί. Ας προετοιμαστούμε για αυτό κατάλληλα, κυρίως πνευματικά….
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους SU-24 από τουρκικά F-16, έδειξε ότι ο Ερντογάν δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη και στρατιωτικά μέσα για να ασκήσει εξωτερική πολιτική και να επιβάλλει τις απόψεις της Άγκυρας.

Ο Άγιος Παΐσιος πάλι πρωταγωνιστεί! Τα γεγονότα είναι μία πνοή!!

Εκείνο που καθυστερεί είναι η μετάνοια η θερμή.
Όταν εγώ ο εμπαθής σας αγαπώ και πάσχω γι’ αυτό πόσο σας αγαπάει Εκείνος ο προ αιώνων Θεός Κύριος Ιησούς Χριστός. Η αυτοαγαθότητα και η αυτοαγάπη;

Πώς βαδίζετε τη ζωή σας Χριστιανοί μου; Δεν έμεινε τίποτε τίμιο μέσα σας; Τι βλέπετε τα πορνικά προγράμματα, τα τούρκικα σήριαλ (Κύριε ελέησον!), τα παράθυρα στις τηλεοράσεις, που εκεί παίρνουν μέρος όλοι οι πλανεμένοι, φραγκεμένοι και αντίχριστοι;

Κάντε κάτι καλό επιτέλους για τον εαυτό σας και την πατρίδα. Βάλτε το μυστήριο του Χριστού στη ζωή σας λέγοντας την ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με».

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν ιδιαίτερα σοβαρό χαρακτηρίζουν τα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ το επεισόδιο μεταξύ του τουρκικού αλιευτικού και του ρωσικού πολεμικού πλοίου σήμερα στο Αιγαίο κοντά στην ελληνική νήσο της Λήμνου.
Το τουρκικό αλιευτικό κάθε άλλο παρά αλιευτικό ήταν, αλλά ο σκοπός του ήταν να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα ρωσικά πολεμικά πλοία, μια συνηθισμένη μέθοδο που εφαρμόζεται συχνά από την άλλη πλευρά του Αιγαίου και όχι μόνο.

EKTAKTO: Ρωσικό αντιτορπιλικό καταδίωξε τουρκικό πλοίο στο Β. Αιγαίο χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά!

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου  
To ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy  αναγκάστηκε να ρίξει προειδοποιητικά πυρά κατά τουρκικού αλιευτικού σκάφους στο Αιγαίο, όταν αυτό ακολούθησε πορεία σύγκρουσης.
Το πλήρωμα υπό τον φόβο ότι επρόκειτο για καράβι υπό ισλαμιστικό έλεγχο και την προοπτική να είναι γεμάτο εκρηκτικά προς διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας κατά ρωσικού στρατιωτικού στόχου, άνοιξε προειδοποιητικό πυρ ώστε να αλλάξει πορεία.  

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στην ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ απέναντι στον δαίμονα του νεοθωμανισμού.

Είναι δυνατόν μια μεγαλούπολη της Αν. Μακεδονίας να εορτάζει ανήμερα των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ με την ονομασία που της έδωσαν ως ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ  οι Ρωμιοί οικήτορες της και να διατηρεί την οθωμανική ονομασία της Καβάλας;
Σήμερα ο δαίμονας του νεοθωμανισμού βγήκε από το καβούκι του και κάνει ¨εγκληματικές τρέλες¨ δείχνοντας το αποτρόπαιο ανθρωποκτόνο προσωπείο του στα πλάτη και τα μήκη της οικουμένης.

Κάτι αλλάζει στο Αιγαίο κι εμείς απλά το παρακολουθούμε

"Γκρι" Αιγαίο με "ευρωπαϊκή σφραγίδα" και στόχο την "βολική" για τους ισχυρούς "ασάφεια κυριαρχίας"
Οι προσπάθειες χρόνων της Τουρκίας να αλλάξει το καθεστώς και τις ισορροπίες στην περιοχή έχουν πλέον και “ευρωπαϊκό μανδύα”. Η Τουρκία χρόνια τώρα “πούλησε” το παραμύθι που ήθελε το Αιγαίο να είναι μια “κλειστή θάλασσα”, τα όρια της οποίας έβλαπταν τα ζωτικά της συμφέροντα! Μια ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση Σημίτη το 1999, έκανε δώρο στην Άγκυρα την …επιβεβαίωση αυτής της άποψης!

Alert : ΕΛΛΗΝΕΣ - Τούρκοι και ΡΩΣΟΙ “μετρούνε ώρες”;

“Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς.” ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης
Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994». Πηγή: pentapostagma.gr

¨Με μία απάντηση-κεραυνό η Μόσχα τονίζει στην Άγκυρα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να κλείσει τα Στενά στα ρωσικά πλοία θα αντιμετωπιστεί περίπου ως ... "εισβολή σε ξένος κράτος" αφού στην απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζεται ότι "Η Τουρκία ΔΕΝ έχει την κυριαρχία των Στενών"!

Γιατί να λέμε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας.....

Ενθυμούμαι μία θεία η οποία είχε την καλή διάθεση να πλένει τους κεκοιμημένους και τους νεκρούς, και ακόμα και αυτούς τους ζητιάνους τους εγκαταλελειμμένους σε οποιοδήποτε μέρος της πόλεως, αρκεί να την φώναζαν. Μέσω του συζύγου της, ήξερε ορισμένες φορές, και αντιλαμβανόταν τον θάνατον αυτών των ανθρώπων, τους έπλενε, τους καθάριζε, τους ετοίμαζε, έτοιμοι για να τους κηδέψουν την επομένη μέρα.  

Ξέρετε κάποτε μου είπε ένα μυστικό της.

– Έχει κοιμηθεί τώρα αυτή. Δεν πρόκειται να μας ακούσει, ούτε και να υπερηφανευτεί γι’ αυτό που θα πούμε.