“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

☦ Θαυμαστή και ωφέλιμη διήγηση για την απλότητα της καρδιάς

Διηγήθηκε ένας από τους Αγίους Πατέρες την ακόλουθη ιστορία που άκουσε στην έρημο της Θηβαϊδας. Συνέβηκε κάποτε και πέρασε από την έρημο ένας μεγάλος πνευματικός και στην αρετή περιβόητος. Τότε πολλοί από τους Πατέρες έτρεχαν και εξομολογούντο σ’αυτόν, μεταξύ τους δε πήγε και ένας απλός και άκακος άνθρωπος βοσκός στο επάγγελμα, που δεν ήξερε τι θα πει αμαρτία μόνη του δε επιθυμία ήταν πως να κερδίσει το παράδεισο.

☦ “Χαίρε, της Μονής των Ιβήρων αμυντήριον - χαίρε, Παραδείσου θυρών ανοικτήριον”

☦ "Ὁ Θεὸς ἔγινε Θεάνθρωπος, γιὰ νὰ θεραπεύσει τὸ φθαρμένο ἀνθρώπινο γονιδίωμά μας" Μόρφου Νεόφυτος

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν Μέγα Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων, ποὺ τελέσθηκε στὴν  ἱερὰ μονὴ Ἁγίου Νικολάου παρὰ τὴν Ὀροῦντα, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου  (24.12.2021). Ψάλλει ὁ Πρωτοψάλτης τῆς Ἱ. Μ. Μόρφου κ. Μάριος Ἀντωνίου.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

☦ AN ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΜΒ@ΛΙ@;

(ΣΧΟΛΙΟ ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: Ο Άγιος Παΐσιος είχε πει πως: «Ο προφήτης Ηλίας τροχάει τη μαχαίρα του. Πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, Δεσποτάδες, παπάδες, μοναχούς!». Όταν τον ρώτησε κάποιος «και για τους λαϊκούς τι θα κάνει;», ο άγιος Παΐσιος του είπε αυτό που λέγεται και στη Θεία λειτουργία: «…υπέρ των ημετέρων αμαρτημάτων και του λαού αγνοημάτων. Τα δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τα δικά μας αμαρτήματα.»)

Ο Προφήτης Ηλίας όταν έρθει θ’ αναπαύσει και θα παρηγορήσει όσους αγαπούν Τον Χριστό αλλά και θα καταγγείλει και θα τρομοκρατήσει τους θρησκευτικούς ηγέτες  για την υποτέλειά τους ελέγχοντας κάθε κοσμική εξουσία που κατάντησε  φερέφωνο του Αντιχρίστου.

Η.Κ.

Trelogiannis