“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ

Όχι στην λιτότητα έλεγαν το 1953 οι Γερμανοί!
Σήμερα 60 χρόνια μετά οι Έλληνες πολιτικοί είναι έτοιμοι να ξεζουμίσουν το λαό, αντί να αμφισβητήσουν το λάθος του ΔΝΤ, για να μη χάσουν την εύνοια των Μέρκελ/Σόιμπλε όπως οι Ιταλοί, που τους "έφτυσαν" με τις πρόσφατες εκλογές τους. Με την υπογραφή της συμφωνίας για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου 1953, η γερμανική μεταπολεμική οικονομία έθετε......τα θεμέλια του μετέπειτα «οικονομικού θαύματος», πιστεύει η Γερμανίδα ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ-Γιασίνσκι, από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης:

Ο ΟΗΕ σε ρόλο υπερασπιστή του Παγκόσμιου Σιωνισμού !

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!
Ο ΟΗΕ για πρώτη φορά καταγγέλλει την Τουρκία λόγω δηλώσεων Ερντογάν περί "σιωνισμού" !
Επίθεση για πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΗΕ εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, εν προκειμένω ο Μπαν Κι-μουν κατά ενός Τούρκου πρωθυπουργού με αφορμή όχι τις γενοκτονίες ή την εισβολή στην Κύπρο των Τούρκων, αλλά την δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί του σιωνισμού τον οποίο χαρακτήρισε "ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας".

Γέροντας Παΐσιος: "Στὴν Κατοχὴ γινόσουν ἥρωας, γιατί δὲν χαιρετοῦσες ἕναν Γερμανό. Τώρα γίνεσαι ἥρωας, γιατί δὲν χαιρετᾶς τὸν διάβολο"

Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ βιβλίο "Μὲ πόνο καὶ ἀγάπη γιὰ τὸν σύγχρονο ἄνθρωπο, Λόγοι Α'"
Ὁ Θεὸς ἐπιτρέπει νὰ γίνη τώρα ἕνα τράνταγμα γερό. Ἔρχονται δύσκολα χρόνια. Θὰ ἔχουμε δοκιμασίες μεγάλες... Νὰ τὸ πάρουμε στὰ σοβαρά, νὰ ζήσουμε πνευματικά. Οἱ περιστάσεις μᾶς ἀναγκάζουν καὶ θὰ μᾶς ἀναγκάσουν νὰ δουλέψουμε πνευματικά. Καλὸ ὅμως εἶναι νὰ τὸ κάνουμε χαρούμενα καὶ προαιρετικὰ καὶ ὄχι ἀπὸ θλίψεις, ἀναγκαστικά. Πολλοὶ Ἅγιοι θὰ παρακαλοῦσαν νὰ ζοῦσαν στὴν ἐποχή μας, γιὰ νὰ ἀγωνισθοῦν.

Η αναλγησία των κατακτητών

Του Αλ. Ασωνίτη / Συγγραφέα 
Μόνο σε περιπτώσεις ξένης κατοχής παρατηρείται αναλγησία σαν αυτήν που επιδεικνύει η πολιτική ελίτ που οδήγησε την Ελλάδα στο Μνημόνιο και την πολυετή υποδούλωση, με ανυπολόγιστο κόστος σε κάθε τομέα και απρόβλεπτο το τέλος της αιχμαλωσίας μας, τόσο σε χρονική διάρκεια όσο και σε συνέπειες που υφιστάμεθα και θα υποστούμε, ώσπου να εξοντωθεί ο λαός, η χώρα και η Κύπρος, εκτός αν επαναστατήσουμε έγκαιρα, ενθυμούμενοι τον Σεφέρη: