“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

☦ Οι συμβουλές που έδωσε η Παναγία μετά από εμφανίσεις Της

Η Υπεραγία Θεοτόκος εμφανίστηκε και μίλησε σε πολλούς ανθρώπους σε πρόσφατες εποχές. Είπε ότι μεσιτεύει στον Υιό της για μας, αλλά εμείς δεν μετανοούμε.

Μας συμβούλευσε σε πολλές περιπτώσεις να μετανοήσουμε, διότι ο καιρός περνάει κι έρχονται δύσκολες μέρες για τους χριστιανούς.

Μας λέει ότι πρέπει να μετανοήσουμε, έτσι ώστε να μην έχουμε την ίδια τύχη με εκείνους που απομακρύνθηκαν από τον Θεό.

☦ Ο Θεός ανέχεται, υπομένει, κατανοεί....εμείς ;

Πολλοί από μας ζητάμε οι κλέφτες να πάνε φυλακή, οι φονιάδες να εκτελεστούν, οι παραβάτες να τιμωρηθούν... Όταν με το κακό χτυπάς το κακό, το κακό πολλαπλασιαζεται. Όταν βλέπεις κάποιον να τιμωρείται δίκαια κι εσύ χαίρεσαι, αυτό δείχνει σκληρό άνθρωπο... Όταν κρίνεις τους άλλους με καθαρά εξωτερικά κριτήρια δεν είσαι δίκαιος. Όταν δεν τους ανέχεσαι, δυσκολεύεις τη ζωή σου στο όνομα της Δικαιοσύνης σου και θα έχεις την ίδια αντιμετώπιση για τα δικά σου εγκλήματα.

☦ Αlert "άνοιξε η πόρτα της σύγκρουσης"

ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑΤΊ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕ

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ

"Η Τουρκία με παράνομη navtex στέλνει το σκάφος επιστημονικών ερευνών Γιουνούζ σε περιοχές «βαθιά» στο Αιγαίο, μέχρι τον Αη Στράτη  Πρόκειται για πολύ παλαιό πλοίο αλλά και μόνο η αποστολή του είναι ένα ακόμη μήνυμα ότι η Άγκυρα το πάει για κλιμάκωση"

☦ Ο φόβος του Θεού είναι η ρίζα κάθε καλού έργου.

Ούτε ένα λεπτό να μην απομακρύνεται από την καρδιά σας. Σαν το κερί ν' ανάβει και να φωτίζει όλους τους λογισμούς, όλες τις εσωτερικές κινήσεις της καρδιάς σας.

Αυτός θα σας διδάξει να βαδίζετε σωστά, να εργάζεστε το κάθε τι σαν έργο Θεού.

☦ ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ - Η μνήμη του τιμάται στις 27 Μαΐου

Βαρυφορτωμένο ξεκίνησε το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου 1924 το πλοίο «Βασίλειος Δεστούνης» από το λιμάνι της Μερσίνας της Μικράς Ασίας με προορισμό την Εύβοια. Δεν μετέφερε μόνο 800 πονεμένους ρακένδυτους Μικρασιάτες πρόσφυγες. Στο αμπάρι του το πλοίο έκρυβε πολύτιμο θησαυρό. Ήταν ξύλινη (από κυπαρίσσι) λάρνακα με το τίμιο ιερό σκήνωμα του 40χρονου οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Οι τουρκικές αρχές είχαν απαγορεύσει αυστηρά στους Χριστιανούς τη μεταφορά του αγίου από το Προκόπιο. Είχαν μάλιστα σφραγίσει τον ομώνυμο περικαλλή ιερό Ναό του. Αλλά ο πιστός σιδηρουργός του Προκοπίου με άδεια του ευλαβεστάτου ιερέως π. Χαραλάμπους Αβερκιάδη τη νύχτα της 9ης Σεπτεμβρίου τόλμησε και παραβίασε κρυφά τον ιερό Ναό.

☦ Να είστε ο Εαυτός σας...

Να ζείτε την κάθε στιγμή, να μην προσποιείστε. Κρύψε το κομποσκοίνι σου και μη το σβαρνάς στα δάχτυλα σου δήθεν... Μην κάνεις τόσες μετάνοιες για να σε πούνε πιστό και σταυρούς μεγάλους. Μη μεγαλοπιάνεσαι και πορώνεσαι ότι κάποιος είσαι... Είσαι ότι είμαι κι εγώ... Και όλος ο κόσμος... Είμαστε χώμα και στο χώμα θα καταλήξουμε