“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

«Θα σεβαστούμε την επιλογή του ουκρανικού λαού»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε το Σάββατο ότι η Μόσχα θα σεβαστεί την επιλογή του ουκρανικού λαού στις... αυριανές προεδρικές εκλογές και θα συνεργαστεί με τις νέες ουκρανικές Αρχές.
«Αναμφίβολα θα σεβαστούμε την επιλογή του ουκρανικού λαού και θα συνεργαστούμε με τις Αρχές που θα προκύψουν μετά τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. press-gr.blogspot.gr

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ - Τραυματίες στην Τουρκία από το σεισμό στο Αιγαίο

Γιατί η Τουρκία "τρέμει" με τον σεισμό που έγινε στο Αιγαίο - Πως προετοιμάζεται για μεγαλύτερο

Τα ελληνικά νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου κουνήθηκαν για τα καλά αλλά άντεξαν. Αντιθέτως στην Τουρκία κυριολεκτικά τρέμουν το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου . Όχι μόνο λόγω των ζημιών και των πολλών τραυματιών αλλά επειδή ο σεισμός που φοβούνται ότι θα προκύψει αποτελεί γι΄ αυτούς στρατηγικό κίνδυνο.

Διδακτικό και Επίκαιρο !

ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΕΣ
Μια μέρα, περπατώντας στο δρόμο, ένας μεγάλος πολιτικός αρχηγός κόμματος τραυματίστηκε από ένα φορτηγό και πέθανε. Η ψυχή του ανέβηκε στον ουρανο και βρέθηκε μπροστά από τον Άγιο Πέτρο ..
-Καλώς ήρθατε στον παράδεισο! 
είπε Άγιος Πέτρος, πριν μπει και συνέχισε: Ενας πολιτικός του αναστήματος σας σπάνια περνάει από εδώ και δεν ξέραμε τι να κάνουμε με σας .. Έτσι σκεφτήκαμε το εξής: θα περάσετε μια μέρα στην κόλαση, και μία στον παράδεισο, και εμείς θα σας αφήσουμε να επιλέξετε πού θα περάσετε την αιωνιότητα.

Ρωσία: Θα απαντήσουμε στην αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ

O αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην αυξημένη ΝΑΤΟϊκή... δραστηριότητα κοντά στα σύνορά της την ώρα που κλιμακώνεται η κρίση με τη δυτική συμμαχία για την Ουκρανία.

''ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗ''

-ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΠΟΥΛΗ;
-(ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ) ΚΛΑΙΕΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ. ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΙΝΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ.

-ΛΙΓΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΝΕΣΕΙΣ, ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΕΙΝΑ, ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΟΙ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΤΟΥΣ.
-ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΙΣΟΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΙΑ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΛΥΣΗ.

-ΠΟΤΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ;
-Ο ΚΟΣΜΑΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΔΙΠΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΤΟ 13 ΚΑΙ ΤΟ 14 ΕΙΝ' ΑΥΤΑ.

ΟΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΤΑΡΑΣΣΟΥΣΙΝ ΗΜΩΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ

π.Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Ο κόσμος μας κινείται με ταχύτητες που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ή να προσεγγίσουμε. Την ίδια στιγμή βλέπουμε οι όποιες εξελίξεις να μας βρίσκουν ανίκανους να τις διαμορφώσουμε. Ακόμη και όταν έχουμε το δικαίωμα να συμμετέχουμε σ’ αυτές, η όποια απόφασή μας συνήθως έρχεται ως αποτέλεσμα παράδοσης ή θυμού ή φόβου και ανασφάλειας και λιγότερο είναι θετική επιλογή. Όσοι πιστεύουμε στο Θεό έχουμε ένα όνομα και μια ιδιότητα. Είμαστε χριστιανοί.  Μικρή είναι η σημασία όμως του ονόματος και της ιδιότητας για την πραγματικότητά μας. Κι αυτό γιατί δεν είναι το κύριο που μας χαρακτηρίζει, αυτό που για μας δίνει νόημα και σκοπό στη ζωή μας, αλλά ένα μέσα στα πολλά. Επομένως, η χριστιανική μας ιδιότητα δεν οδηγεί τη ζωή μας σε νέες διαστάσεις, δεν μας κάνει δυναμικούς πρωταγωνιστές της, αλλά συνήθως την αποκρύπτουμε. Ή την ταυτίζουμε με κάποια πρόσωπα που   μας στηρίζουν ή λειτουργούμε αποτρεπτικά έναντι κάποιων άλλων, που μας απειλούν.

"Αφωνότεροι ιχθύων", οι πλείστοι των ιεραρχών μας δύο ημέρες προ της υλοποιήσεως του σκανδαλώδους πατριαρχικού τολμήματος.

Λυκούργος Νάνης, Ιατρός
Δύο ημέρες προ της υλοποιήσεως του σκανδαλώδους πατριαρχικού τολμήματος, και "άκρα του τάφου σιωπή" βασιλεύει εντός του περιβόλου του επισκοπικού σώματος (και όχι μόνο) της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ελλάδα 2024: δύο ελαιοτριβεία και τρία συσκευαστήρια

Μου γεννήθηκε πολύ μεγάλη περιέργεια όταν διάβασα ότι ο Υπουργός Οικονομικών κύριος Στουρνάρας πήγε στο τελευταίο Eurogroup πριν από μία εβδομάδα και υπέβαλλε για έγκριση - συζήτηση ένα σχέδιο για το πού και πώς θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία τα επόμενα 10 χρόνια. Η είδηση συνοδευόταν από την πληροφορία ότι το σχέδιο βασίστηκε στην μελέτη “Greece 20/20” της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ.