“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΩΝ "ANONYMOUS"

ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ, ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ"
"We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us!"
Η πασίγνωστη (πλέον) υπογραφή των Anonymous, βρίσκεται σχεδόν παντού: Σε ιστοσελίδες, σε ιστολόγια, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στα ΜΜΕ, ακόμα και σε τοίχους! Πόσοι όμως ξέρουν τι ΑΚΡΙΒΩΣ σημαίνει; Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το "ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΕΓΕΩΝΑ" (We are Legion): Οι γνωρίζοντες λίγη Ιστορία, αμέσως κατανοούν πως πρόκειται για την περίφημη ρωμαική λεγεώνα, που έμεινε ως συνώνυμο της οργανωμένης στρατιωτικής και όχι μόνο δύναμης, ικανής να κατατροπώσει τους εχθρούς της. Αυτή είναι η πρώτη, επιφανειακή ανάγνωση του "σλόγκαν". Για να πάμε λίγο βαθύτερα, ας δούμε την Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του δαιμονισμένου της χώρας των Γαδαρηνών (Κατά Λουκάν, η' 26 - 39): Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, ἐλθόντι τῷ Ἰησοῦ εἰς τὴν χώραν τῶν Γαδαρηνῶν, ὑπήντησεν αὐτῷ ἀνήρ τις ἐκ τῆς πόλεως, ὃς εἶχε δαιμόνια ἐκ χρόνων ἱκανῶν, καὶ ἱμάτιον οὐκ ἐνεδιδύσκετο καὶ ἐν οἰκίᾳ οὐκ ἔμενεν, ἀλλ᾿ ἐν τοῖς μνήμασιν. ἰδὼν δὲ τὸν Ἰησοῦν καὶ ἀνακράξας προσέπεσεν αὐτῷ καὶ φωνῇ μεγάλῃ εἶπε· τί ἐμοὶ καὶ σοί, Ἰησοῦ, υἱὲ τοῦ Θεοῦ τοῦ ὑψίστου; δέομαί σου, μή με βασανίσῃς. παρήγγειλε γὰρ τῷ πνεύματι τῷ ἀκαθάρτῳ ἐξελθεῖν ἀπὸ τοῦ ἀνθρώπου. πολλοῖς γὰρ χρόνοις συνηρπάκει αὐτόν, καὶ ἐδεσμεῖτο ἁλύσεσι καὶ πέδαις φυλασσόμενος, καὶ διαρρήσσων τὰ δεσμὰ ἠλαύνετο ὑπὸ τοῦ δαίμονος εἰς τὰς ἐρήμους. ἐπηρώτησε δὲ αὐτὸν ὁ Ἰησοῦς λέγων· τί σοί ἐστιν ὄνομα; ὁ δὲ εἶπε· λεγεών· ὅτι δαιμόνια πολλὰ εἰσῆλθεν εἰς αὐτόν· καὶ παρεκάλει αὐτὸν ἵνα μὴ ἐπιτάξῃ αὐτοῖς εἰς τὴν ἄβυσσον ἀπελθεῖν.

Merkel σε Nigel Farage: "Δεν αφήνουμε τους Ελληνες να φύγουν από το Ευρώ γιατί θα το ζητήσουν κι άλλοι μετά."!!!

Ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Nigel Farage σε συνέντευξή του στο RT μιλάει για την Ελλάδα και την απάντηση της Μέρκελ. Το βίντεο είναι στα αγγλικά και χωρίς υπότιτλους. Ακολουθεί ελεύθερη μετάφραση...

(Ελεύθερη μετάφραση από το 1.30 μέχρι το 2.20)

Nigel Farage: "Είχα μια συνάντηση τον Νοέμβριο με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και της είπα: Κοιτάξτε κα καγκελάριε δεν θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να εγκαταλείψει το Ευρώ, να κάνει υποτίμηση και επανεκίνηση της οικονομίας της; Δεν θα ήταν καλύτερα για τους Γερμανούς φορολογούμενους από το να υπογράφονται κάθε τόσο λευκές επιταγές; Γιατί δεν αφήνετε την Ελλάδα να φύγει (από το Ευρω);

Και η απάντησή της ήταν χαρακτηριστική: "Κοίτα, είπε, δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να φύγει γιατί αν φύγει τότε θα υπάρξουν κι άλλες χώρες που θα θελήσουν να εγκαταλείψουν το Ευρώ και αυτό θα σημάνει το τέλος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος."

Αρα η πραγματικότητα εδώ είναι ότι η Ελλάδα και οι Ελληνες βρίσκονται πάνω στην κόψη του ξυραφιού και θυσιάζονται στον Ευρωπαϊκό βωμό για να σωθεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα!!!! Και αυτό είναι ένα πρόγραμμα που αυτοί οι πολιτικοί (εννοεί οι Ευρωπαίοι) το επεξεργάζονται για πάνω από μισό αιώνα και δεν θέλουν να το εγκαταλείψουν ακόμα κι αν καταρρέει!!!"

Ο νοών νοείτω......

(το βίντεο είναι από τον χρήστη LeakSource.wordpress)

ΠΗΓΗ 

Βασίλης Κικίλιας: Ο κ. Μανιάτης δεν έχει ιδέα τι είναι ΑΟΖ !!!

Ο Βασίλης Κικίλιας γνωστός για το ενδιαφέρον και τον αγώνα που έχει επιδοθεί για ανακήρυξη της ΑΟΖ, απάντησε άμεσα στις δηλώσεις του υφυπουργού ΥΠΕΚΑ Γ.Μανιάτη, που αναφέρθηκε σε "Διακεκαυμένη ζώνη και ασαφές τοπίο στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο" Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε: "Ο κ.Μανιάτης αποδεικνύει αυτό ακριβώς που φοβόμουν.  Δεν έχει ιδέα τι είναι ΑΟΖ!!! Η ΑΟΖ δεν προκαλεί πολέμους και απόδειξη για αυτό η Κύπρος το 2011. Δυστυχώς πολλοί επιμένουν να προτάσσουν φοβικά σύνδρομα, προκειμένου να μη δει αυτός ο λαός άσπρη μέρα. Ευτυχώς που ο Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Σόλωνας Κασσίνης δεν τους έμοιασαν"!

Ξαφνικά βρίσκουν παντού πετρέλαιο!

Στην προκήρυξη νέων διαγωνισμών για έρευνες υδρογονανθράκων σε 15 χερσαίες περιοχές της χώρας τους επόμενους μήνες θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη. Όπως είπε, η Ελλάδα δεν θα αφήσει ανεξερεύνητο κανένα σημείο εθνικού εδάφους. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι στη νέα δανειακή σύμβαση δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας και τα έσοδα από αυτά να πάνε για τη μείωση του χρέους. Εκεί που μας έλεγαν παλαιότερα ότι πετρέλαιο στην Ελλάδα δεν υπάρχει κτλ, βρήκαν αρχικά σε τρία σημεία και τώρα ξεκινούν έρευνες σε άλλα 15!

ΠΗΓΗ 
Θηβαίος Πολίτης: Έχω την εντύπωση ότι οι καμπάνες «χτυπούν» για τον κ. Γ. Α. Παπανδρέου, ο οποίος πριν από 2 χρόνια δήλωνε κατηγορηματικά ότι … "πετρέλαιο δεν έχουμε..." 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εκπαιδεύουν το Στρατό για μάχες σε πολιτικό περιβάλλον

Την ώρα που ακυρώνουν σοβαρές τακτικές ασκήσεις προβαίνουν σε πανάκριβες εκπαιδεύσεις αντιμετώπισης εχθρών σε ... κτίρια ! Αποκαλύπτουμε γιατί ήρθαν οι Seals στην Ελευσίνα!!
Από την μέρα που αποκαλύψαμε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση (Παπανδρέου), είχε οργανώσει ένα σχέδιο ΑΜΕΣΗΣ εμπλοκής του Στρατού σε καταστολή διαδηλώσεων πολιτών έχει περάσει αρκετό διάστημα. Για το ζήτημα έχουμε προβεί ήδη σε σωρεία αποκαλύψεων που δημιούργησαν «σεισμό» στο διαδίκτυο και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Φαίνεται όμως, ότι η περιβόητη «διαταγή καταστολής όχλου», που «ανοίχτηκε» επί Πρωθυπουργίας Γ.Παπανδρέου , και αποκαλύψαμε κατ αποκλειστικότητα εδώ στους AegeanTimes, δημιουργεί διαρκώς «απόνερα» στον ελληνικό στρατό! Σήμερα, αποκαλύπτουμε άλλο ένα έγγραφο φωτιά, του Ελληνικού Στρατού, το οποίο αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου, αποτελεί μια «μαριονέτα» της προηγούμενης Κυβερνήσεως και των δανειστών μας! Πρόκειται για ένα έγγραφο, που σας παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα, το οποίο αναφέρεται στο «Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Αμυνας-Φρούρησης».

Η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να υπερασπιστεί Ιράν & Συρία

Στρατηγός Λεονίντ Ιβάσοφ, πρώην μέλος του Ρώσικου Επιτελείου Στρατού : «Η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να υπερασπιστεί το Ιράν και τη Συρία. Κάθε επίθεση επί της Συρίας ή, του Ιράν είναι έμμεση επίθεση κατά της Ρωσίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Λιβύη είναι σαν το Χίτλερ στην Πολωνία»
Λεονίντ Ιβάσοφ: «Τέτοια γυμνάσια και η εκπαίδευση θα επιδείξουν την ετοιμότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να υπεραμυνθεί των εθνικών της συμφερόντων και να ενισχύσει την πολιτική της θέση. Οι στρατιωτικοί ελιγμοί θα δείξουν ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί να διεξαχθεί καμία μιλιταριστική επιχείρηση εναντίον του Ιράν ή, της Συρίας. Θεωρώ πως οι άνθρωποι της Δύσης και του Ισραήλ που σχεδιάζουν τα δεδομένα για μια μεγάλης κλίμακας γεωπολιτική αναδιάταξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής έχουν συνδέσει άμεσα την κατάσταση στη Συρία και το Ιράν. Πράγματι, αυτές οι δύο χώρες είναι συμμαχικές και επιπλέον θεωρούνται και οι δύο εγγυημένοι συνέταιροι της Ρωσίας. Η μόνη ερώτηση, λοιπόν, είναι ποιαν εκ των δύο θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν και να αποσταθεροποιήσουν σαν κράτος πρώτα, τη Συρία ή, το Ιράν. Μία επίθεση εναντίον της Συρίας ή, του Ιράν είναι μία έμμεση επίθεση κατά της Ρωσίας και των συμφερόντων της. Η Ρωσία θα μπορούσε να χάσει σημαντικές θέσεις και συμμαχίες στον Αραβικό κόσμο. Ετσι, υπερασπιζόμενη τη Συρία η Ρωσία ουσιαστικά αμύνεται των συμφερόντων της. Επιπροσθέτως, η Ρωσία με αυτόν τον τρόπο υπερασπίζεται όλο τον κόσμο από το φασισμό. Ολοι πρέπει να αναγνωρίζουν πως ο φασισμός κάνει μεγάλα βήματα στον πλανήτη μας. Ο,τι έκαναν στη Λιβύη είναι ιδιαίτερα ταυτόσημα με ό,τι έκανε ο Χίτλερ κατά της Πολωνίας και ακολούθως κατά της Ρωσίας. Σήμερα, λοιπόν, η Ρωσία υπερασπίζεται όλον τον κόσμο από το φασισμό.

Βρήκε αγοραστή για ελληνικά νησιά ο Λάιτλ, την Τουρκία!

Ο άνθρωπος όχι απλά δεν έχει μετανιώσει για όσα εκστόμισε και προσβάλει το εθνικό φρόνημα, την αξιοπρέπεια και το αίσθημα ελευθερίας και εθνικής ανεξαρτησίας (όσο απέμεινε) των Ελλήνων, αλλά έσπευσε να επανέλθει με ακόμα πιο εμπρηστικές δηλώσεις. Ο λόγος για τον επικεφαλής του αυστριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου και αντιπρόεδρο του αυστριακού λαϊκού κόμματος Κριστόφ Λάιτλ, ο οποίος σε συνέντευξη στο περιοδικό Profil δεν τόλμησε μόνο να επαναλάβει τις πρότερες δηλώσεις του περί πώλησης ελληνικών νησιών ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος, αλλά το πήγε και ένα βήμα πιο κοντά στην… κόλαση προσθέτοντας πως μεταξύ των άμεσα ενδιαφερόμενων για να αγοράσουν βραχονησίδες, ακατοίκητα νησάκια και ό,τι άλλο …εκποιήσουμε για να σωθούμε θα ήταν ασφαλώς… η Τουρκία, η οποία προέβλεψε μάλιστα πως θα μπορέσει να επενδύσει και να αξιοποιήσει ό,τι αγοράσει! Ο ανθέλληνας και προκλητικός Λάιτλ επανέλαβε πως η πώληση νησιών θα ήταν μία ένδειξη ευγνωμοσύνης (!!!) από την Ελλάδα για την αμέριστη στήριξη και την οικονομική βοήθεια που της παράσχεται από τους εταίρους της στην ΕΕ! 

Πατάνε γκάζι οι αποκρατικοποιήσεις με ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ

Τρείς είναι οι κρατικές εταιρίες που προχωρούν άμεσα για αποκρατικοποίηση: Είναι η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) , η θυγατρική της ΔΕΣΦΑ ΑΕ  και τα  Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ. Για τις δύο πρώτες  αναμένεται  άμεσα να βγει στον αέρα η πρόσκληση ενδιαφέροντος. Μετά θα βγουν τα ΕΛΠΕ και όπως αναφέρουν στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου πρoς τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να υπάρξει το ενδιαφέρον για   το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Σύμφωνα με το Ταμείο από αυτά θα πάρουν μια γεύση των πραγματικών διαθέσεων του επενδυτικού κοινού -της αγοράς- μετά και από την νέα δανειακή σύμβαση και το κούρεμα του χρέους.

Σόιμπλε: Οι εξαγωγές της Γερμανίας χρειάζονται την Ελλάδα στο ευρώ

Τις εισηγήσεις περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη απέρριψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο κ. Σόιμπλε υπεραμύνθηκε της βοήθειας των χωρών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο «βοηθάμε προπάντων εμάς τους ίδιους». Επίσης, απέρριψε τις απόψεις που στηρίζουν τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ ή περί κατάρρευσης του κοινού νομίσματος.
«Τότε θα είχαμε πολύ σοβαρά οικονομικά μειονεκτήματα», δήλωσε και αναφέρθηκε στην εξάρτηση της γερμανικής οικονομίας από τις εξαγωγές.

Oλέθριες δηλώσεις Γ.Μανιάτη: "Διακεκαυμένη ζώνη και ασαφές τοπίο Αιγαίο και Μεγίστη"

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις αναγνώρισης του βάσιμου των διεκδικήσεων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, για την ΑΟΖ και των δικαιωμάτων της εκτέλεσης εργασιών ερευνών, γεωτρήσεων και εκμετάλλευσης  εξορύξεων, προχώρησε πριν από λίγο ο υφυπουργός ΠΕΚΑ  και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης. Οι δηλώσεις του Γ,Μανιάτη αντιβαίνουν 100% την εθνική γραμμή καθώς παραδέχεται το βάσιμο των τουρκικών διεκδικήσεων (!) και χαρακτηρίζει «ασαφές το τοπίο σε Αιγαίο και Καστελόριζο (Μεγίστη)» σε ότι αφορά την δυνατότητα της ελληνικής πλευράς να προκηρύξει διαγωνισμούς για έρευνες υδρογονανθράκων. Τις δηλώσεις αυτές ούτε … Τούρκος δεν θα τολμούσε να τις κάνει την στιγμή που η πάγια ενική θέση από το 1974 μέχρι σήμερα είναι ότι «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των χερσαίων νησιωτικών περιοχών διέπεται αυστηρά από την Συνθήκη της Λωζάνης και βάσει αυτής υπάρχουν συγκεκριμένα ελληνικά δικαιώματα».

Σώστε την αξιοπρέπειά σας

Παρακολουθώ αηδιασμένος αυτό το νέο ξεβράκωμα του πολιτικού μας συστήματος που κάνει ότι μπορεί για να κρύψει το όνομα αυτού του άθλιου σάιλοκ βουλευτή που έβγαλε έξω ένα εκατομμύριο ευρώόταν οι μισοί Έλληνες δεν έχουν να φάνε. Και το μόνο που μου 'ρχεται να φωνάξω σε αυτούς τους απίθανους 300 της ελληνικής Βουλής είναι: «Κάντε ρε κάτι γενναίο να σώσετε την αξιοπρέπειά σας». Δεν καταλαβαίνουν ότι η λάσπη τους παίρνει όλους. Δεν πρέπει οι ίδιοι να κάνουν μία κίνηση – από προσφυγή στον Άρειο Πάγο μέχρι την ψήφιση ενός νέου νομοθετήματος, δεν ξέρω τι συγκεκριμένα- ώστε να μην υπάρχει το άλλοθι ότι η αποκάλυψη του ονόματος αντίκειται στο νόμο. Σε ποιο νόμο ρε σύντροφοι; Ποιος νόμος είναι πάνω από την αξιοπρέπειά μας,την καθαρότητα του χαρακτήρα μας και της συνείδησής μας;