“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Νίκησε η Δημοκρατία - Άλλη μια φορά

Έλλην Φορολογούμενος 
‘Έλαμψε το δίκιο-μπήκε το μαχαίρι στο κόκαλο-φανερώθηκε η αλήθεια- αποδόθηκε δικαιοσύνη-χώρισε η ήρα από......το στάρι-τα ερίφια από τα πρόβατα-νίκησε η δημοκρατία-δικαιώθηκαν οι αγώνες του λαού-

Ο ναός και ο θρύλος της Παναγίας της Κανακαριάς στο κατεχόμενο χωριό Λυθράγκωμη

Λίγα χιλιόμετρα πριν φτάσουμε στη μεγάλη κωμόπολη Γιαλούσα (Αιγιαλούσα), σε απλόχωρο κάμπο βρίσκουμε το χωριό Λυθράγκωμη (Ερυθρά Κώμη) με τ’ αρχαιοχτισμένα του αργροτικά σπιτάκια και τα πράσινα λιβάδια του. Σ’ ένα περίγυρο από κελλιά ερειπωμένα παλιού μοναστηριού…. και μερικά χαμόσπιτα κατοικημένα από γεωργούς φαντάζει όμορφα, με την καλλίγραμμη κορμοστασιά της, μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της Κύπρου, η Παναγία η Κανακαριά ή Κανακαρκά, τρίκλιτη βασιλική με τρούλλο και με νάρθηκα τρουλλωτό, χρονολογούμενη από την εποχή των Εικονομάχων. Ένα μυστικόπαθο αχνόφωτο τυλίγει στη διάφανη αχλή του το εσωτερικό της εκκλησίας όπου ξεχωρίζουν λίγες ξεφτισμένες τοιχογραφίες του Ιζ αιώνα μαζί με υπολείμματα από μαρμάρινες κολόνες και κιονόκρανα κορινθιακού ρυθμού εντοιχισμένα στον δυτικό νάρθηκα. 

Όχι κ. Μεϊμαράκη. Το Σύνταγμα αυτή τη φορά θα το φτιάξει ο λαός και όχι τα ινστιτούτα.

Σε συνομιλία που είχε προχθές ο πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της κοπής μιας πίττας, είπε: «Το 2013 θα είναι το έτος αναθεώρησης του Συντάγματος. Επίσημα η διαδικασία θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο, καθώς τότε λήγει η πενταετής απαγόρευση για...την αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος. Ανεπίσημα, ωστόσο, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαβουλεύσεις μέσα από διάφορα Ινστιτούτα». Την ίδια περίπου φράση επανέλαβε και προ ολίγου στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ.

Το ΙΚΑ έστειλε στο εδώλιο 70χρονη για 142 ευρώ

Στο εδώλιο οδηγεί το ασφαλιστικό ίδρυμα μια 70χρονη γυναίκα από την Πάτρα, για μια εξέταση αίματος αξίας 177 ευρώ. Ενώ αρχικά το ΙΚΑ είχε εγκρίνει την εξέταση, στη συνέχεια ζήτησε την επιστροφή του ποσού με το αιτιολογικό ότι θα μπορούσε να είχε γίνει στα ιατρεία του. Η 70χρονη αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα παθογόνου παχυσαρκίας. Το 2006 υποβλήθηκε σε εγχείρηση και χρειαζόταν κάθε χρόνο να κάνει ειδικές αιματολογικές εξετάσεις. Η γυναίκα μετά τις εξετάσεις ζήτησε να πάρει τα χρήματα. Ωστόσο η τότε διεύθυνση του ΙΚΑ Άνω Πόλης απέρριψε το αίτημα της γυναίκας για επιστροφή των 142,3 ευρώ από τα 177,9 που είχε δώσει για τις εξετάσεις, δαπάνη την οποία είχε εγκρίνει το ίδιο το ίδρυμα.

Ταξίδια εκατ. ευρώ από το... Βουλή Travel

Εκατοντάδες κοινοβουλευτικά ταξίδια κάθε χρόνο, με αφορμή επιλεγμένες συναντήσεις ή συνεδριάσεις -εκτός κάποιων εξαιρέσεων- «φορτώνουν» με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον προϋπολογισμό της Βουλής και κατά συνέπεια τον φορολογούμενο. Το γεγονός ίσως να μην ήταν μεμπτό αν αρκετές από τις αποστολές δεν γίνονταν σε... χαλαρό κλίμα, ακόμη και με τη συνοδεία συζύγων, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει βόλτες στην πόλη, περιήγηση στα αξιοθέατα, μέχρι και shopping. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι βουλευτές τηρούσαν τους «τύπους» πληρώνοντας οι ίδιοι το εισιτήριο των συντρόφων τους, ωστόσο, στη συνέχεια τα ζεύγη απολάμβαναν τα προνόμια της «φιλοξενίας» στους εκάστοτε προορισμούς... κερασμένα από τη Βουλή.

Ενιαίος Αμυντικός Χώρος για την Ρωσία: Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο και Α.Μεσόγειος

Οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν σήμερα τις μεγαλύτερες ασκήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ εδώ και δεκαετίες στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ. Η έναρξη επίσημα πραγματοποιήθηκε εχθές σε επιτελικό επίπεδο σήμερα όμως είναι η πρώτη ημέρα του επιχειρησιακού σκέλους. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν μια εντυπωσιακή συγκέντρωση δυνάμεων η οποία συνίσταται από σκάφη από τους Στόλους της Μαύρης Θάλασσας, της Βαλτικής και του Βόρειου Στόλου ενώ το αεροπορικό κομμάτι αυτής θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή στρατηγικών βομβαρδιστικών, μαχητικών αεροσκαφών, αλεξιπτωτιστών και πεζοναυτών. Χώρος διεξαγωγής της όλη η Ανατ. Μεσόγειος, του Αιγαίου περιλαμβανομένου και η Μαύρη Θάλασσα.  

Μέγα θαύμα. Το παιδί μου ήταν άλαλο και μίλησε όταν το σταύρωσε ο…

Το παρακάτω μας στάλθηκε από φίλη αναγνώστρια, το δημοσιεύουμε όπως ακριβώς το λάβαμε.

Προς την Ιστοσελίδα «Πενταπόσταγμα»
Αγαπητοί κύριοι της ιστοσελίδος «Πενταπόσταγμα» σας παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό και σας συγχαίρω για το έργο σας και την ενημέρωση την οποία μας κάνετε. Βλέποντας ότι συχνά ανεβάζετε στην ιστοσελίδα σας άρθρα και ομιλίες του γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη, νόμιζα ότι είστε πνευματικά του παιδιά. Μετά όμως πληροφορήθηκα ότι απλώς γνωρίζετε τον γέροντα και τον ευλαβείστε πολύ. Σας βεβαιώνω ότι δεν έχετε άδικο.

Φιλοκαλικά Άνθη στο Ψύχος

Ο νηπτικός άνθρωπος μπορεί να κρατήσει  ζεστό και ανθηρό το εσωτερικό μέρος της καρδιάς του και να είναι  πραγματικό φως για τους γύρω του
Ο νηπτικός άνθρωπος, ακόμα και μέσα στο ψύχος της γύρω μας ιδιοτέλειας και ευτέλειας, ακόμα και μέσα στην πολυπραγμοσύνη μας και τον καθημερινό εξοντωτικό πολλές φορές αγώνα επιβίωσης, μπορεί να κρατήσει ζεστό και ανθηρό το εσωτερικό μέρος της καρδιάς του και να είναι πραγματικό φως για τους γύρω του. Γιατί όπως λέει πάλι ο Αββάς Ησύχιος: Όπως ο άνθρωπος που ατενίζει τον ήλιο έχει το πρόσωπο του λουσμένο στο φως, έτσι είναι αδύνατο να μην φωτισθή αυτός που σκύβει συνεχώς μέσα του...

ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ, ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ

ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ  ΚΑΙ  ΜΟΝΑΧΩΝ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ
Ἡ ἄτυπη σύναξη Ὀρθοδόξων Κληρικῶν καί Μοναχῶν, ζώντας τήν τραγικότητα τῆς ἐποχῆς μας καί παρακολουθώντας μέ ἀγωνία καί προσ­ευχή τίς κοινωνικοπολι­τικές ἐξελίξεις στόν κόσμο καί στή Χώρα μας, κατά τήν συνάντησή μας στίς 11 Ὀκτωβρίου 2012 στόν ἱερό ναό τοῦ ἁγίου Νι­κολάου Πειραιῶς, συζητήσαμε τό πάντα ἐπίκαιρο πρόβλημα τῆς Μασο­νίας (Τεκτονισμοῦ), μέ εἰσηγητάς τόν Σεβασμιώτατον Μητροπολί­την  Πει­ραιῶς κ.κ. Σεραφείμ καί τόν αἰδεσιμολογιώτατον Πρωτοπρεσβύτε­ρον π.  Γεώργιον Μεταλληνόν.