“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης - Μνήμη θανάτου

Αγιορείτης μοναχός δοκιμάζει τον τάφο του (ΠΗΓΗ)
-Γέροντα, τι πρέπει να σκέφτεται κανείς την ημέρα που γεννήθηκε;
-Να σκέφτεται την ημέρα που θα πεθάνη και να ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι.
- Γέροντα, όταν κατά την εκταφή βρεθή άλειωτο το σώμα του νεκρού, αυτό οφείλεται σε κάποια αμαρτία για την οποία δεν μετάνοιωσε ο άνθρωπος;
- Όχι, δεν είναι πάντα αιτία κάποια αμαρτία. Μπορεί να οφείλεται και σε φάρμακα που έπαιρνε ή στο χώμα του νεκροταφείου. Όπως και νάναι όμως, όταν κάποιος βγη άλειωτος, εξιλεώνεται κάπως με το ρεζίλεμα που παθαίνει μετά τον θάνατό του.

Άξιον Εστί σε ήχο πλ. Δ’, το αγαπημένο του Αγ. Παϊσίου

"Κάνει ρίψεις..."

Ο πνευματικός άνθρωπος είναι όλος ένας πόνος. Πονάει δηλαδή για καταστάσεις, για ανθρώπους, αλλά ανταμείβεται γι’ αυτόν τον πόνο με θεία παρηγοριά. Νιώθει πόνο, αλλά νιώθει μέσα του θεία παρηγοριά, γιατί κάνει ρίψεις με ευλογίες ο Θεός από τον Παράδεισο στην ψυχή και αγάλλεται ο άνθρωπος από την θεϊκή αγάπη

Η κ. Μέρκελ για Τρίτη φορά τρέμει μέσα σε ένα μήνα και επιβεβαιώνει τον Γέροντα που είπε στις 10 Ιανουαρίου, όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα «Μόλις φύγει πίσω θα τα δει όλα».

Ο πνευματικός νόμος πάει μαζί με την Άφατη Αγάπη του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.  Όσο και ισχυροί και αν αισθανόμαστε παιδαγωγούμεθα για το καλό μας.  Εμείς ευχόμαστε περαστικά στον συνάνθρωπο μας έστω και αν μας πόνεσε και συνεχίζει να μας πονάει σαν Ελλάδα. Όμως θλιβόμαστε με το ορατό πρόβλημα της που ουδείς μπορεί να το εξηγήσει γιατί δεν το προσεγγίσουν πνευματικά.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στις 18 Ιουνίου όταν είδαμε την κυρία  Μέρκελ στα τηλεοπτικά παράθυρα δεν είπαμε τίποτε , όμως τότε καταλάβαμε. Περιμέναμε να τριτώσει το κακό για να πούμε αυτό που συνέβη στις 10 Ιανουαρίου του 2019 όταν η κ. Μέρκελ επισκέφτηκε την Αθήνα, συνομίλησε με τον κ. Τσίπρα παραμονές τη ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.