“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Πως Βυθίζεις ένα Στόλο που φτάνει στα Εξαμίλια των Χερσαίων Ελληνικών Εδαφών;

Ο Υπ. Άμυνας της Ρωσίας έκλεψε τις καρδιές των ρώσων με μια μόνο κίνηση… έκανε το σταυρό του κατά την επιθεώρηση του στρατεύματος στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας… μια χειρονομία που εμπεριέχει βαθύτατο συμβολισμό.

“ΑΤΑΤΟΥΡΚΙΚΗ” ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την 19η Μαΐου, ήμερα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας, διάλεξαν οι Τούρκοι για να προχωρήσουν σε μια προκλητική ενέργεια δείχνοντας για άλλη μια φορά την απαξίωση τους στο τραγικό αυτό ιστορικό γεγονός που αναζητά την ηθική και ιστορική του δικαίωση.

ΟΧΙ σε “Δημοψήφισμα” ή συμφωνία αν δεν τελειώσει ο σωστός λογιστικός έλεγχος του ΧΡΕΟΥΣ

“οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους”
Είναι όμως δύσκολο να πιάσεις τους τοκογλύφους-διεθνείς δουλεμπόρους των Εθνών φίλους την στιγμή που στα χέρια τους η Ελλάδα μοιάζει με ένα ξωκλήσι πάνω στα βράχια που ετοιμάζονται να το γκρεμίσουν στο Χάος.

Α. Όταν όμως  έχουμε έμπροσθεν μας αποχρώσες ενδείξεις το  τι συμβαίνει με το Χρέος που μας φόρτωσαν…

«Το 70,3 % του συνόλου του ελληνικού δημόσιου χρέους αφορούν τόκους και αυτό από μόνο του αποτελεί τον ορισμό του επαχθούς και επονείδιστου χρέους», όπως αναφέρθηκε στη Γερουσία της Βουλής κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου.

Να ο δρόμος !... Να, η πύλη !

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης
Γι’ αυτό όταν μας κατηγορούν, όταν μας συκοφαντούν, όταν μας πειράζουν, όταν μας ταπεινώνουν, όταν μας αδικούν, πρέπει κι εμείς να συγχωρούμε.
Με οποία καρδιά, με οποία δύναμη, με οποία διάθεση προσφέρουμε τη συγχωρητικότητά μας, όχι εκατονταπλάσια, άλλα μυριοπλάσια θα είναι τα αντίστοιχα αγαθά, που θα λάβουμε από τον Θεό.

«Μυστική» συνεδρίαση του Β.Πούτιν με την ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων

Δύο μυστικές  συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκαν στο Κρεμλίνο, γεγονός που προδικάζει εξελίξεις  σε Ευρώπη και ανατολική Μεσόγειο. 
Κύριο  θέμα επισήμως αναφέρθηκε η παραγωγή οπλικών συστημάτων του ρωσικού στρατού.  Αλλά σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του ρωσικού τύπου, θέμα συζήτησης αποτέλεσε και το ζήτημα της Ελλάδος. Κύκλοι που ευρίσκονται πλησίον του Ρώσου Προέδρου, μιλούν για πιθανές εξελίξεις στην χώρα μας, σε συνδυασμό με το ζήτημα του χρέους το επόμενο διάστημα, αλλά και της στάσης της Άγκυρας.

"Είμαστε χρεωμένοι με πνευματική κληρονομιά. Δεν μας σώζει καμιά δικαιολογία..."

Η ΠΥΛΩΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΕΘΝΟΥΣ
…Η θέση μας είναι προνομιακή και επικίνδυνη. Έχει καθοριστεί απ΄ αυτούς που μας γέννησαν, και δεν μπορούμε να κάνωμε ότι μας κατέβει. Δεν μπορούμε ατιμωρητί οι Ορθόδοξοι Έλληνες να παιδιαρίζωμε, στηριζόμενοι σ΄ οποιαδήποτε δικαιολογία ή, περισσότερο, να αυθαδιάζωμε.
Αν αυτοί που προηγήθηκαν ημών και έζησαν και τάφηκαν σε τούτα τα χώματα, αυτοσχεδίαζαν κάνοντας το κέφι τους, τότε θα μπορούσαμε και εμείς να συνεχίσωμε αυτοσχεδιάζοντας.

Ο Πάπας αποκάλεσε τον Παλαιστίνιο ηγέτη "Άγγελο της Ειρήνης"

Μάιος 16, 2015.
Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, συναντήθηκε σήμερα με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνάντησης  τον αποκάλεσε "άγγελο της ειρήνης".
Κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής ανταλλαγής δώρων στο Αποστολικό Παλάτι, ο Πάπας έδωσε του Αμπάς ένα μετάλλιο  που του εξήγησε ότι είναι για τον "Άγγελο της Ειρήνης" που «έρχεται να καταστρέψει το κακό πνεύμα του πολέμου».

ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ

Σχόλιο Θ.Π.: Στα χνάρια των Σκοπιανών κι οι Τούρκοι.  Παρελάσεις με ημίονους και σαρίκια αντί για περικεφαλαίες… Πάνε σίγουρα για διάλυση !!!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με ιδιαίτερο νεοοθωμανικό και φαντασμαγορικό τρόπο θα γίνουν φέτος οι εκδηλώσεις της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, όπως αναφέρει η ισλαμική φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak.
Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό για πρώτη φορά φέτος η αναπαράσταση της άλωσης που συμπληρώνει τα 562 χρόνια, θα γίνει στην Yenikapı στις 30 Μαΐου και θα έχει ένα καθαρά νεοοθωμανικό και μεγαλοπρεπές χαρακτήρα που θα προβάλλει την πρόθεση σημερινής ισλαμικής Τουρκίας να αναβιώσει το οθωμανικό «μεγαλείο».