“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τι είπε ο Τσίπρας στον Νταβούτογλου για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και για τα νεύρα των πιλότων μας

Απευθυνόμενος στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, αναφέρθηκε στις παραβιάσεις που κάνουν οι γείτονες στο Αιγαίο:
“Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσοι οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους”, φέρεται να του είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

ΝΕΑ ΑΓΙΑ ΕΥΩΔΙΑΖΟΝΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Σάββατο, 28 – 11 – 2015, Στεφάνου Οσιομάρτυρος
Η πολύ δύσκολη μετακίνησή μου (λόγω βλάβης της υγείας μου), το Σάββατο 21 – 11 – 2015 από Θεσσαλονίκη προς Άγιον Όρος και η πολύ δυσκολότερη και κοπιαστική επιστροφή μου στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 24 – 11 – 2015, αμείφθηκαν πνευματικά και πήρα και ρέστα.

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Τουρκία απειλεί μέσω ασκήσεων για «το κλείσιμο» των στενών του Βοσπόρου!

Η Τουρκία μέσω ασκήσεων του λιμενικού σώματος στον Βόσπορο, απειλεί με κλείσιμο των στενών,  μετά από προσωπική  εντολή του Ερντογάν, ο οποίος προφανώς έχει απολέσει  το «μέτρο» των πράξεων του, σύμφωνα με Ισραηλινούς αναλυτές.
Τουρκικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος άρχισαν σήμερα το πρωί  στρατιωτικές ασκήσεις στα νερά της θάλασσας του Μαρμαρά, που συνδέουν τον Βόσπορο προς την Μαύρη Θάλασσα, αλλά και στα  νότιο-δυτικά , στο στενό των Δαρδανελίων στο Αιγαίο Πέλαγος.!!!!

Βίος Αγίου Φιλουμένου (1913-1979), τιμάται 29 Νοεμβρίου

Χαίροις, τῆς Ὀρούντης σεπτὲ βλαστέ, Φρέατος λευΐτα τοῦ σεμνείου τοῦ Ἰακώβ, καὶ Σιὼν κοσμῆτορ, Φιλούμενε θέοφρον, πελέκει ὁ ἀπίστων χύσας τὸ αἷμά σου.

Ο Άγιος Φιλούμενος, κατά κόσμον Σοφοκλής Ορουντιώτης, ήταν γέννημα και θρέμμα της αγιοτόκου νήσου Κύπρου. Γεννήθηκε στις 15 του Οκτώβρη του έτους 1913 στην ενορία του Αγίου Σάββα στη Λευκωσία. Η καταγωγή του όμως ήταν από το χωριό της επισκοπής Μόρφου, Ορούντα. Γόνος ευλαβών γονέων –του Γεωργίου και της Μαγδαληνής Χασάπη- και «υποτακτικός» της ευλογημένης γιαγιάς του Αλεξάνδρας, ο Άγιος Φιλούμενος μυήθηκε από πολύ νωρίς σ’ ένα μοναχικό τυπικό ζωής.