“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Foreign Policy: Η "Βίβλος" της πολιτικής των ΗΠΑ καλεί την Ελλάδα να αναγκάσει την Γερμανία να υιοθετήσει το "ευρώ 2"!

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ "ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
Με ένα άρθρο που κυριολεκτικά "σπάει κόκκαλα" στην "Βίβλο" της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, το περιοδικό Foreign Policy, ο Φιλίπ Λεγκρέν, πρώην οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περίοδο 2011-2014, καταλογίζει ολοκληρωτικά τις ευθύνες για την εξέλιξη της κατάστασης του ελληνικού χρέους στην καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε σημειώνοντας τα εξής:

O Βενιζέλος δεν ξέρει να χειρίζεται... ηλεκτρονικό υπολογιστή;

Ειδικό δικαστήριο, δίκη Παπακωνσταντίνου. Κατάθεση γραμματέως (από το 2005) του Βαγγέλη Βενιζέλου, Σοφίας Μπέλμπα....
"Όταν δημιουργήθηκε ο θόρυβος για το θέμα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τη μάρτυρα το επίμαχο στικάκι (2.10.2012). Εκείνη το «άνοιξε» για πρώτη φορά για να διαπιστώσει ότι ήταν το συγκεκριμένο, και για δεύτερη πριν το παραδώσει στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος -όπως η ίδια κατέθεσε- το έβαλε σε έναν φάκελο και τον έστειλε με αστυνομικό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τουρκική πρόκληση στον Πάνο Καμμένο στο Φαρμακονήσι

Υπερπτήση τουρκικού F16 σε χαμηλό ύψος
Με υπερπτήση ενός τουρκικού F16 πάνω από το ακριτικό Φαρμακονήσι και σε χαμηλό ύψος, καταδιωκόμενο από δύο ελληνικά μαχητικά F16 προσγειώθηκε το ελικόπτερο Chinook που μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και την ακολουθία του. Κατά την κάθοδό του το ελικόπτερο για προληπτικούς λόγους εκτέλεσε απότομους ελιγμούς διαφυγής για να μην υπάρξει πρόβλημα σύγκρουσης με τα μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν από πάνω.

“δεκαπέντε συγγνώμη” “οκτακόσιες ταπεινώσεις” και ένα ΚΑΡΤΟ-ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ;

Φώτο Ελένη Παναρίτη από www.star.gr
Έλενα … με τα λεγόμενα σου μοιάζεις να προσεγγίζεις μια αλήθεια την οποία την λες φωναχτά   αν και εμείς εδώ στην μητέρα Πατρίδα το νοιώθουμε  για τα καλά εδώ και πέντε και βάλε μνημονιακά χρόνια.

WSJ: "Γιατί Ελλάδα και Γερμανία είναι… εχθροί μέχρι θανάτου"

Ελλάδα – Γερμανία: Δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο αρθρογράφος της …Wall Street Journal, Stephen Fidler επιχειρεί να αναλύσει τη σύγκρουση των δύο χωρών, την κόντρα που σοβεί τα τελευταία χρόνια, και λόγω της οικονομικής κρίσης.
Όπως αναφέρει το άρθρο, οι Γερμανοί βλέπουν τους εαυτούς τους ως «αρχιτέκτονες» της οικονομικής επιτυχίας πάνω στις στάχτες του Β” Παγκοσμίου Πολέμου μέσω της δικής τους αυτοθυσίας, της σκληρής δουλείας και της προσωπικής τους ευθύνης. Όταν η οικονομία τους άρχισε να βυθίζεται κατά τη δεκαετία του ’90, υλοποίησαν μια σειρά σκληρών μεταρρυθμίσεων που κράτησαν πάνω από μια δεκαετία και απετέλεσαν τη βάση για τη σημερινή οικονομική τους ευρωστία.

Οι «τσιπαρισμένοι» ζουν ήδη ανάμεσά μας

Τεχνολογικές εξελίξεις που τρομάζουν
Παναγιώτης Μαρκίδης
Διασυνδέουν το σώμα τους και μιλάνε απευθείας στη γλώσσα των υπολογιστών, μεταδίδοντας με μια κίνηση πληροφορίες αποθηκευμένες σε μικροσκοπικά τσιπ που εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα

H Β΄ στάσις τῶν Χαιρετισμῶν τῆς Παναγίας μας

Αγιογραφία από το Καθολικό της Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ Αγίου Όρους
Σήμερα τὸ ἀπόγευμα, ὅπως καὶ τὶς ἑπόμενες τρεῖς Παρασκευές, θὰ τελεσθεῖ στοὺς Ἱεροὺς Ναοὺς ὁ Ἀκάθιστος Ὕμνος τῆς Θεοτόκου. Κάθε Παρασκευὴ διαβάζεται ἀπὸ μία «Στάσις τῶν Χαιρετισμῶν» καὶ τὴν τελευταία Παρασκευή, διαβάζονται ὅλες μαζί. 

Πολιτισμική Αθήνα ή ΚΟΥΓΚΙ;

Ο «τσιφούτης» δεν δίνει χρήματα….
“Απορρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, ο διοικητής της ΕΚΤ, Μario Draghi, το ελληνικό αίτημα για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, προκειμένου η Ελλάδα να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Η ΕΚΤ δεν είναι πολιτικός θεσμός, διεμήνυσε ο Draghi, κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.