“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Λυκούργος Νάνης, ιατρός
Η απαξίωση και αποδόμηση στη συνείδηση των πολλών, των υφισταμένων πλύση εγκεφάλου απ τα εξαχρειωμένα και αργυρώνητα ΜΜΕ και το αλλοτριωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, των παραδοσιακών αξιών και των εδραζόμενων σε αυτές κοινωνικών δομών αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες τον κύριο στόχο των θεραπόντων του "πολιτιστικού μαρξισμού" και της "πολιτικής ορθότητας".

Stratfor: Λύση στην Συρία διαφορετικά ανοίγει το θέμα της Μαύρης Θάλασσας και των ΣΤΕΝΩΝ.

Κάτι ετοιμάζουν οι μουλωχτοί στα μουλωχτά και φυσικά πίσω από τις πλάτες μας.
Το γνωστό “συνταξιοδοτικό  ίδρυμα” Stratfor  φαίνεται  να προτείνει στην Ουάσιγκτον: “Προσπαθήστε να τα βρουν οι  Τούρκοι με τους Ρώσους για να δοθεί ένα τέλος στους τζιχαντιστές στην Συρία. Στην περίπτωση που δεν πειστούν οι Ρώσοι δώστε τους να  καταλάβουν ότι θα έχουν προβλήματα  στην Μαύρη Θάλασσα και στα ΣΤΕΝΑ από το ΝΑΤΟ”

ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ» ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Θ.Π.: ASXIMA HABERIA, AFERIM !!!!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν έκτακτη είδηση μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, (Hürriyet), ότι ο ρωσικός στρατός εμφανίστηκε στα σύνορα Τουρκίας Συρίας και είναι ένα βήμα πριν αποπειραθεί να χτυπήσει τους Τούρκους μέσα στο τουρκικό έδαφος.
Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και έχει θορυβήσει την Άγκυρα που παρακολουθεί χωρίς να μπορεί να αντιδράσει στις τελευταίες «επικίνδυνες» κινήσεις του ρωσικού στρατού στο συριακό έδαφος.

Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν θα πάψουμε ποτέ να πιστεύουμε πως η τεχνητή κρίση που μας επέβαλαν θα σταματήσει αυτόματα, μόνον όταν ξεσηκωθεί η ελληνική κοινωνία.
Όμως μόνο όταν ξεσηκωθεί οριστικά και αμετάκλητα, μέχρι το τέρμα της εθνικής κρίσης και όχι για απλές ασκήσεις κομματικής γυμναστικής ή με καθαρά συντεχνιακά συμφέροντα. 

Η υπέρβαση του θανάτου στη μοναχική ζωή

Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος Ι.Μ. Ιβήρων
Ένας Αββάς του Γεροντικού έλεγε: «Δεν είμαι μοναχός, αλλά είδα αληθινούς μοναχούς». Αύτη η φράση με βοηθεί και δικαιολογεί την παρουσία μου απόψε μεταξύ σας. Και από αυτά που είδα, θα προσπαθήσουμε να πούμε μερικές λέξεις για το τι είναι ένας ορθόδοξος μοναχός, και το τι βαθειά σχέση έχουμε όλοι με τη λειτουργική ζωή των μοναστηριών και τις προσωπικές εμπειρίες των άγιων ασκητών.
Ο Κύριος δεν ήλθε στον κόσμο για να καλυτερεύση απλώς τις συνθήκες της παρούσης ζωής, δεν ήλθε για να προτείνη κανένα οικονομικό η πολιτικό σύστημα, ούτε για να μας διδάξη καμιά μέθοδο ψυχοσωματικής ισορροπίας.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ «ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μελή συγκέντρωση ρωσικών αεροναυτικών δυνάμεων παρατηρείται αυτές τις μέρες στην Μαύρη θάλασσα και το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, δεν είναι άσχετο με την επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων καθώς και με κάποιες κινήσεις του ΝΑΤΟ που μετατρέπουν τον Εύξεινο Πόντο σε πολύ θερμά νερά.