“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

☦ Σκάνδαλο στην ΓΗ, Σκάνδαλο και στον ΟΥΡΑΝΟ, Σκάνδαλο ΑΓΑΠΗΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας.

Επί  τη εκδημία του Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη γράφαμε την  Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου του  2018

Μπορεί ο Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως να μεσιτεύει στο Ουρανό αλλά στους δύσκολους καιρούς, μας άφησε ένα «δικό του παλληκάρι»  να μας υπηρετεί παντοιοτρόπως.

☦ "Όταν οι εμπλεκόμενοι μιλούν για.. «τυχόν επιμολύνσεις», αναφερόμενοι στο Σώμα και το Αίμα του Χριστού; "

Ποινικοποιείται και η Θεία Ευχαριστία;

Γράφει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος

«Μην φοβηθείς αυτόν που στήριξε στην πίστη την ελπίδα» 

(Ι. Πολέμης)

Το είδαμε και αυτό, εν έτει 2022! Διευθυντής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης να διατάσει προκαταρκτική εξέταση, «με αφορμή τη μετάληψη μαθητών Δημοτικού Σχολείου σε Εκκλησία της πόλης, χωρίς την άδεια των γονιών τους», σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Μαθητές Δημοτικού Σχολείου, συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια και διδακτικό προσωπικό, εκκλησιάστηκαν κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών και, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κάποια από τα παιδιά προσήλθαν στην Θεία Ευχαριστία, δηλ. κοινώνησαν Σώμα και Αίμα Χριστού· μάλιστα το ένα εξ΄ αυτών δήλωσε στην δασκάλα του ότι του είπε η μητέρα του να κοινωνήσει.

☦ Όσιος Λουκάς ο εν Στειρίω (7 Φεβρ.)

Τα πρώτα χρόνια

Ο Όσιος Λουκάς καταγόταν από την νήσο Αίγινα που βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο. Οι πρόγονοι του όμως, κουράστηκαν από τις συνεχείς εφόδους των Αγαρηνών στο νησί και με φόβο για την ζωή τους, το εγκατέλειψαν. Οι πρόγονοι του Οσίου, πήγαν στη Φωκίδα και εγκαταστάθηκαν σ' ένα παραθαλάσσιο χωριό, κοντά στην Ιτέα, όπου και γεννήθηκε ο πατέρας του, Στέφανος.

☦ Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου (7 Φεβρ.)

Άφηκε τον χουν Παρθένιος Λαμψάκῳ,

Λαμπτηρα πυρσεύοντα φως αυτού μέγα.

Παρθένιος κατέδαρθε, λαχὼν μακρὸν εβδόμη ύπνον.

Βιογραφία

Ο όσιος Παρθένιος καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας της Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο εδιδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη. Ο Άγιος από την παιδική του ηλικία προέκοπτε στην αρετή και την ευσέβεια.

☦ “Δεν μετανοούμε….”

"Μας έμεινε μόνο η Ομολογία. Δεν μετανοούμε. Μετανοούμε με τα λόγια. Όχι όμως με έργα. Ακόμα και σε αυτή την φοβερή, προδρομική εποχή του αντίχριστου."    Γέροντας Γαβριήλ Μάινας