“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

☦ "οι υπηρέτες του κακού μαύρισαν όχι από τον ήλιο αλλά από το ΦΩΣ της Καθ ημάς Ανατολής"

Μαύρισαν επίσης οι υπηρέτες του κακού  γιατί τους πιέζει το αφεντικό τους να ολοκληρώσουν το έργο του γρήγορα γιατί αυτό βιάζεται,  καθότι καταλαβαίνει ότι δεν θα γίνει απλώς επανεκκίνηση, αλλά θα γίνει "του κουτρούλη ο γάμος "με τέτοια πολεμικά , γεωλογικά και οικονομικά γεγονότα που θα ανατρέψουν την παγκόσμια μοχθηρία του.

☦ τα 2/3 των προφητειών του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού επιβεβαιώθηκαν , απομένει το 1/3 - Πίστη και Ελπίδα και θα χαρούν πολλοί - ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Σας μεταφέρουμε αδελφοί λίγους μήνες πιο μπροστά, όταν η παγκόσμια κοινή γνώμη θα αναρωτάτε με αγωνία "τις θα άρξει των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου και της Κωνσταντινούπολης;"

Ήδη αυτό ξεκίνησε και τρέχει με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία , την Κριμαία , την Μαύρη Θάλασσα και την αμφιλεγόμενη πολιτική- δίπορτο του σουλτάνου.

☦ “Άβυσσος η ψυχή του κάθε ανθρώπου…..”

Είχαμε γνωρίσει ένα γεροντάκι που συνήθιζε να εκκλησιάζεται σε κάποιον ενοριακό ναό, λίγο ιδιότροπος στον χαρακτήρα του, ο οποίος έκανε την ίδια ακριβώς κίνηση σε κάθε θεία λειτουργία εδώ και αρκετά χρόνια μετά από την Θ’ ωδή σε κάθε κανόνα.

Δηλαδή την ώρα που έβγαινε ο ιερέας έξω από την ωραία πύλη, στρεφόμενος προς την Υπεραγία Θεοτόκο λέγοντας:

☦ “Κυρά μου Πορταΐτισσα με το μεγάλο δρόμο, να μ' αξιώσει η χάρη σου να 'ρχομαι κάθε χρόνο”

☦ Αύγουστος της Ελλάδας... Τα εννιάμερα της Παναγιάς - 23 Αυγούστου

"Ε, Κυρά μου Πορταΐτισσα άιντες έβγα από το θρονί σου

να δεις χαρές που γίνονται άιντες  έξω απο την αυλή σου"

Κυρά μου Πορταΐτισσα (παραδοσιακό τραγούδι από την Αστυπάλαια)

Με αυτή τη φράση, βγαλμένη από την παράδοση και την λαογραφία, από τις συνειδήσεις απλών ανθρώπων, άλλων, πιο παλιών με μία ευσέβεια αγνή, προσδιορίζεται η 23η Αυγούστου ημέρα της Απόδοσης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Όπως ένα μνημόσυνο δηλαδή που κάνει ο λαός για κοντινούς του ανθρώπους.

☦ «Ἐν τῇ Γεννήσει, τήν παρθενίαν ἐφύλαξας∙ ἐν τῇ Κοιμήσει, τόν κόσμον οὐ κατέλειπες Θεοτόκε, μετέστης πρός τήν ζωήν, Μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καί ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τάς ψυχάς ἡμῶν».

☦ Ο παππούλης μου είπε να καθίσω…

Πριν λίγα χρόνια, μία οικογένεια επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα. Μια αδελφή ξενάγησε το ζευγάρι με το ένα τους παιδάκι στο δωμάτιο του Αγίου.

Λόγω της παλαιότητας των επίπλων δεν επιτρέπεται να καθήσει κάποιος στο κρεββάτι και στα υπόλοιπα έπιπλα του δωματίου. Φανταστείτε το πλήθος των προσκυνητών, αν επιτρεπόταν, σε λίγα χρόνια θα κατέρρεαν. Το παιδάκι όμως πήγε και κάθησε στο κρεββάτι.