“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Τα άλλοθι της Δημοκρατίας μας

-η ανοχή, ενοχή, σιωπή και η εθνική μας κατάντια-
Απίστευτο και όμως αληθινό. Μία έρευνα του Δημητρίου Στεργίου η οποία δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικό Βιβλίο αρχάς Οκτωβρίου 2012 και η οποία ετέθη υπόψη του έντιμου Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, αποδεικνύει με πραγματικά στοιχεία το τρομακτικό: ότι κατά την περίοδο 1981-2011, κατασπαταλήθηκαν σαν πλατανόφυλλα, για κομματικές και ρουσφετολογικές σκοπιμότητες εθνικοί, κοινοτικοί και δανειακοί πόροι ύψους 1.4 τρισεκατομμύρια Ευρώ, δηλαδή ετησίως 46 δις ευρώ !

“Ελθόντες επί την ηλίου δύσιν...”

του πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου Καλλιανού
Τότε πού αρχίζει να χαμηλώνει το φως της μέρας, την άπόβραδη ώρα, την ώρα τη νοσταλγική του Λυχνικού ή του Έσπερινου, κατά την ώρα εκείνη, λοιπόν, της ιεράς ακολουθίας, επαναλαμβάνεις τα ίδια πάντοτε λόγια, εκείνες τις λέξεις κλειδιά, πού ανήκουν στην έπιλύχνιον ευχαριστία, στο γνωστό «Φως ίλαρόν...».  Και είναι εκείνες οί λίγες λέξεις με το εκρηκτικό, όσον αφορά τη διαδρομή σου στην πνευματική ζωή, περιεχόμενο: «Έλθόντες έπί την ήλίου δύσιν...», πού απλώνουν με τους ευλογημένους σου στοχασμούς, κάποιους ρυθμούς μιας νέας έκφρασης, ή όποία σημασιοδοτεί τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής σου.

Grexit, France-exit

Φώτο από onesectranslation.wordpress.com
Εχθές  ΕΛΛΑΣ-ΓΑΛΛΙΑ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ   ,  Σήμερα  ΕΛΛΑΣ-ΓΑΛΛΙΑ-ΔΥΣΤΥΧΙΑ
Grexit = οι  τοκογλύφοι “τζιχαντιστές” στην Ελλάδα των μνημονίων.
France-exit = οι τζιχαντιστές της Συρίας στην Γαλλία.
Η Μαρίν Λεπέν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με  τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τους. μεταξύ  των άλλων, ζήτησε την έξοδο της Γαλλίας από τον χώρο Σένγκεν.