“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ 2013

Guardian: Οι Ρώσοι μετέφεραν ήδη τα κεφάλαιά τους στην Αμερική

«Στη δυτική πλευρά του Μανχάταν, ένα περίεργο θέαμα έχει τραβήξει την προσοχή ντόπιων και τουριστών: πρόκειται για το σκάφος του Ρώσου επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς, ονόματι "Eclipse". Ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο, καθώς η Νέα Υόρκη εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια αποτελεί καταφύγιο για τους πλούσιους Ρώσους». Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, το οποίο τονίζει πως οι Ρώσοι ολιγάρχες «αγκυροβόλησαν» τις καταθέσεις τους μακριά από τα καπρίτσια του Πούτιν ή το αυξανόμενο δημοσιονομικό φιάσκο της ευρωζώνης.

«Τα επιστρόφια» της Τίνας

Η Τίνα έφτιαξε τις βαλίτσες της κι επιστρέφει...
Ο Γεώργιος-Στυλιανός Πρεβελάκης τοποθετείται με κυβερνητική απόφαση στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και θα αντικαταστήσει την Τίνα Μπιρμπίλη από τις 10 Ιουνίου 2013.

Και ξαφνικά... "πόλεμος" δι' ασήμαντον αφορμήν!

Αυτό που επέτυχε αποστασιοποιούμενη βροντοφώνως στην περίπτωση της Κυπριακής κρίσης, φαίνεται πως θα το θέσει σε σοβαρή δοκιμασία μέσα σε λίγες ώρες. Ο λόγος για τις σχέσεις της Μόσχα με τις Βρυξέλλες και κατ' επέκταση με την ίδια την Μέρκελ η οποία ενόψει προεκλογικής περιόδου δεν δείχνει διατεθειμένη ν' ακούσει "όχι" απ' όπου και απ' όποιον κι αν προέρχεται. Τελικώς η Ρωσία της το είπε, απορρίπτοντας καταγγελίες για παραβίαση διεθνών υποχρεώσεών της, έπειτα από τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες για την επέμβαση των αρχών της χώρας σε γραφεία μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Σόιμπλε: «Κατανοητός ο θυμός των Κυπρίων, αλλά … θα περάσει»

Κατανοεί την οργή των Κυπρίων για το σχέδιο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όμως προέβλεψε ότι η κατάσταση αυτή δεν θα διαρκέσει για πολύ. «Πάντα έτσι συμβαίνει όταν ένας πληθυσμός αγωνιά κι έχει προβλήματα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τοπικό ραδιοσταθμό SWR2. Ο λαός «αναζητά κάποιον να ξεσπάσει το θυμό του», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «αυτό θα περάσει».

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΠΕΙΝΑ, ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ 7 ΠΑΧΕΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ  ΠΕΡΑΣΕ.  ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ 7 ΙΣΧΝΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ.  ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.  ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΑ-ΒΙΑ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ  ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ΜΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΦΕΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ  ΒAILOUT  ΤΩΝ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ  (η ΜΑΛΛΟΝ  BUYOUT)  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΤΡΙΚ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ. 

Δεκατρία jets περιμένουν στη Λάρνακα

Ρώσοι ολιγάρχες, οι οποίοι αναμένουν να αρθούν οι περιορισμοί στις συναλλαγές για να προχωρήσουν σε μεγάλες αναλήψεις μετρητών
Πόσα jets περιμένουν υπομονετικά στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, για να ανοίξουν τα τραπεζικά καταστήματα της Κύπρου; Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Financial Times έχουν μετρηθεί 13! Το θέμα, βεβαίως, είναι σε ποιους ανήκουν. Αν και το πιθανότερο είναι πως οι ιδιοκτήτες τους είναι Ρώσοι ολιγάρχες, οι οποίοι αναμένουν να αρθούν οι περιορισμοί στις συναλλαγές για να προχωρήσουν σε μεγάλες αναλήψεις μετρητών. Υπολογίζεται ότι το ποσό που θα "σηκωθεί" θα φτάσει στα 7 με 7,5 δισ ευρώ, αν και νεότερες εκτιμήσεις ανεβάζουν το ποσό αυτό σε 9 δισ. ευρώ.

Nταβούτογλου: «Διχοτόμηση της Κύπρου ή έσοδα απο το φυσικό αέριο»

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Απειλητικός στο θέμα του Κυπριακού φαίνεται να εμφανίζεται ο Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος στη συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα Star απειλεί με οριστική διχοτόμηση του νησιού. « Ή λύση ή διχοτόμηση» είναι ο τίτλος της εφημερίδας. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών τονίζει «πως σε περίπτωση που οι ελληνοκύπριοι εξακολουθούν να συνάπτουν μονομερείς συμφωνίες για την εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου τότε και η Τουρκία μπορεί να κάνει το ίδιο με την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ζητά τον ορισμό μιας ειδικής επιτροπής που θα συλλέγει τα έσοδα από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Κύπρου.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

IIF: "Σειρά για δήμευση καταθέσεων έχουν οι Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, και Ιταλία"
Η Κύπρος αποτέλεσε το πείραμα-οδηγό σε μια σειρά κουρέματος τραπεζικών καταθέσεων που σύντομα θα πραγματοποιηθεί σε μια σειρά από χώρες. Συγκεκριμένα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και φυσικά ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα. Είναι αναπόφευκτο, και το βλέπει σύντομα να έρχεται το ίδιο το IΙF. Πιέσεις για κατάσχεση ποσοστού επί των τραπεζικών καταθέσεων στον τραπεζικό τομέα της Πορτογαλίας, της Ισπανίας της Ελλάδας και της Ιταλίας μετά την απόφαση για την Κύπρο βλέπει το IIF σε έκθεσή του.

"Οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί - Οι φτωχοί θα πεθάνουν"

"Οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί, και οι φτωχοί θα πεθάνουν" έλεγε ο Πατροκοσμάς, και αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι να δούμε την εκπλήρωση και αυτής της προφητείας του μεγάλου μας Εθνομάρτυρα. Εάν αναλογιστούμε ότι όλοι αυτοί που θεωρούσαμε "ότι τα έχουν", είτε επιχειρηματίες, είτε τυχάρπαστοι του lifestyle, τώρα κλείνουν τις επιχειρήσεις τους άρον-άρον, και πουλάνε τα σπίτια τους στη Μύκονο σε εξευτελιστικές τιμές, όπως επίσης και το επικείμενο κούρεμα σε υψηλές καταθέσεις, που θα ξεκινήσει από την Κύπρο και θα το δείτε ότι θα φτάσει μέχρι και τα νησιά Μπαρμπάντος, τότε όντως οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί.

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΣΕΙΡΗΝΩΝ


Το Καστελόριζο θέλει να "πάρει" η Τουρκία στο "ανατολίτικο παζάρι" με ΗΠΑ-Ισραήλ

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Το “ανατολίτικο παζάρι” της Τουρκίας με το Ισραήλ θα κρατήσει πολύ, αν και η βιωσιμότητα της “αναγεννημένης” συμμαχίας είναι υπό συζήτηση. Η Άγκυρα θέλει να κερδίσει πολλά και γρήγορα και αυτό ίσως αποδειχτεί αυτοκαταστροφικό. Ελπίζοντας ότι οι συγκυρίες και τα δεδομένα στην περιοχή θα την καθιστούν απαραίτητη σε βάθος χρόνου, ειδικά για την υπόθεση της Συρίας και του Ιράν, η Τουρκία θα “παίξει” δυνατά για να κερδίσει εθνικά. Και τα ενδιαφέροντά της στρέφονται προς το Αιγαίο και την νοτιοαντολική Μεσόγειο. Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, το Καστελόριζο.

Nigel Farage: " Η Ευρωζώνη διοικείται από άτομα που δεν σέβονται ούτε τη Δημοκρατία, ούτε το νόμο. "

-Εδώ έχουμε μια αγέφυρωτη διάσπαση μεταξύ της Ευρώπης του Βορρά και του Νότου. Στο Βορρά. Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία, υπάρχουν ισχυρές πολιτικές φωνές που λεν δεν πάει άλλο με την διάσωση του Νότου, και υπ΄ όψιν η Κύπρος είναι η 5η χώρα από τις 17 που θέλει διάσωση.
-Στις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις μου σε αυτή τη Βουλή, για τον τρόπο που φαίρονται τα αφεντικά της ΕΕ δε φαντάστηκα ότι θα κατέφευγαν με τέτοιο πρωτοφανή τρόπο στην κλοπή χρημάτων από (δείτε το βίντεο)...τις καταθέσεις του κόσμου. 

Οι επόμενες χώρες που θα πέσουν στα "νύχια" της Γερμανίας

“memories….”
Στο συμπέρασμα ότι η Κύπρος δεν θα είναι η τελευταία χώρα-μέλος της ευρωζώνης η οποία θα ζητήσει διεθνή δανεισμό, καταλήγει δημοσκόπηση 48 οικονομολόγων, που έκανε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι οποίοι ανέφεραν πως οι επικρατέστερες υποψήφιες είναι η...Ισπανία και η Σλοβενία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας δεν υπάρχει συναίνεση για το εάν και κατά πόσον η νέα συμφωνία «διάσωσης» της κυπριακής οικονομίας, η οποία βασίζεται στο κλείσιμο της μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κύπρου με την ταυτόχρονη επιβολή ενός τέλους στους πλουσιότερους καταθέτες, είναι καλύτερη ή χειρότερη για την χρηματοοικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης.