“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Το τέλος του Ερντογάν ή το τέλος της Τουρκίας;

Ο λαός μας έχει μια παροιμία που αφορά γκλίτσες, τσοπάνηδες και τριψίματα την οποία όποιος δεν την λαμβάνει σοβαρά υπόψη συνήθως καταλήγει στην άλλη παροιμία με τις μαρμάγκες που γευματίζουν.

Του Πάνου Μητρονίκα
Η Τουρκία φαίνεται ότι δεν έλαβε υπόψη την παραπάνω παροιμία και εδώ και πολλά χρόνια επιδόθηκε σε παρατεταμένο «τρίψιμο» πάνω στην γκλίτσα των ΗΠΑ και πολλών άλλων τσοπάνηδων γιατί είχε και την τάση να μην κάθεται σε ένα μαντρί αλλά να γυροφέρνει με απώτερο στόχο να ανοίξει το δικό της μαντρί με μιναρέδες.

Τό ἁγιασμένο λάδι της Παναγίας (Ὅσιος Νήφων Ἐπίσκοπος Κωνσταντιανῆς )

Οταν ὁ ἅγιος ἤθελε νά κοιμηθεῖ λίγο, ἔστρωνε κοφτερές πέτρες στή γῆ καί πάνω τους ἔριχνε ἕνα σάγισμα. Ὕστερα ἔψαλλε νεκρώσιμα τροπάρια, σά νά ἑτοίμαζε τόν ἑαυτό του γιά ταφή, κι ἔλεγε τέσσερα ἀποστολικά καί τέσσερα εὐαγγελικά ἀναγνώσματα, ὅλα ἀπ’ ἔξω. Ἔτσι ἔπεφτε νά κοιμηθεῖ, βάζοντας ἕνα λιθάρι γιά προσκεφάλι καί σταυρώνοντας τρεῖς φορές τό στρωσίδι του.
Συχνά τή νύχτα τοῦ ἔκαναν ἐπίθεση οἱ δαίμονες καί δέν τόν ἄφηναν νά κοιμηθεῖ. Ἐκεῖνος τότε, μέ δύναμη θεϊκή, ἅρπαζε τό ραβδί του καί τούς χτυποῦσε ἄγρια, βρίζοντάς τους καί χλευάζοντας τήν ἀδυναμία τους.
Οἱ δαίμονες εἶχαν ἀπελπιστεῖ μαζί του.

"Ταγίπ πέρνα στο Αιγαίο"! Ο Γιούνκερ μας "απειλεί" για την άρνηση "κοινών περιπολιών"!

“Χοντραίνουν” πλέον οι πιέσεις προς την Αθήνα για να δεχτεί το επικίνδυνο σχέδιο ευρωπαϊκών κύκλων για “συνδιαχείριση” του Αιγαίου με την Τουρκία. Στο “κόλπο” μπηκε και ο γνωστόςπρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ. Γνωστός και για το θράσος του .

ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ και το σοκ τους θα είναι μεγάλο

Φώτο από staratalogia.blogspot.com
Στην Τουρκία όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις εκλογές του Νοεμβρίου και στο παράλληλο ξεκαθάρισμα του Κουρδικού με την κρίση στην Συρία.
Στην παγκόσμια γεωπολιτική ατζέντα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ΠΟΛΗ και στην αναδιάταξη των συνόρων αρχής γενομένης από την Ουκρανία μέχρι την Μέση Ανατολή.