“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Θαύμα των Αγίων Αναργύρων σε μοναχό του Αγίου Όρους

«Ήμουν τότε αρχάριος μοναχός και εργαζόμουν ως κελλάρης στο μετόχι της Μονής μας, που λεγόταν Δεβελήκια, στην περιφέρεια Γομάτι Χαλκιδικής.
Τόσον εξασθένησε ο οργανισμός μου, ώστε κατάντησα σχεδόν σε ημιπαραλυσία. Με την πάροδο του χρόνου έγινα καλά αλλά προσβλήθηκα από ρευματική πολυαρθρίτιδα στην κνήμη του δεξιού μου ποδιού, στο οποίο και σχηματίσθηκαν κιρσοί από φλεβίτιδα.
Η κατάστασή μου μέρα με τη μέρα χειροτέρευε, οι πόνοι πολλαπλασιάζονταν και η κνήμη έγινε κατακόκκινη από εσωτερική φλόγωση. Διέκοψα περισσότερο από ένα μήνα τις ακολουθίες στην εκκλησία, επειδή δεν μπορούσα να σταθώ ούτε όρθιος, ούτε καθήμενος• μόνον ξαπλωμένος στο κρεβάτι ανακουφιζόμουν και δεν πονούσα.

Το πράγμα πάει σερί κορδόνι. Πρώτα αναγνώρισαν το Αρμενικό και σε λίγο το Κουρδικό. Έρχονται τα υπόλοιπα με φόρα.

Μη φοβάσθε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάσει; ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σήμερα από τους τηλεοπτικούς δέκτες  ακούγαμε τις αγριοφωνάρες του σουλτάνου και θυμηθήκαμε τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό που έλεγε πριν ικανούς χρόνους «θα ερεθίσουν την τουρκία για να επιτεθεί στην Ελλάδα»

Δεν είχε το Φως της αλλά προέβλεψε τον Α΄ και Β΄ ΠΠ και περιέγραψε την φρίκη του Γ΄ΠΠ.

Πριν ξεκινήσει ένα μεγάλο Παγκόσμιο Κακό πρώτα κτυπούν την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ. Πριν τους πρόσφυγες ή μετανάστες λαθραία μας έφεραν τα μνημόνια και μας εξαθλίωσαν. Σήμερα και από αύριο θα πληρώσουμε την ανεπάρκεια του πολιτικού δυναμικού της χώρας να διαχειριστεί πρωτόγνωρες καταστάσεις που εδέησαν να τις χαρακτηρίσουν όψιμα Εθνική Κρίση, την στιγμή που υπάρχει Παγκόσμια Κρίση. Ευτυχώς που οι ΑΓΙΟΙ είναι προετοιμασμένοι για αυτά που έρχονται, μας είπε ένας παππούλης γιατί χάθηκε εκ μέρους μας  πολύτιμος χρόνος μετάνοιας και ενημέρωσης.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πως μπορεί η ανθρωπότητα να ταξιδέψει στην καρδιά του σκότους που έχει ανοίξει και περιμένει ψυχές απροετοίμαστες; Υπάρχει το ΕΛΕΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και στο χείλος της καταστροφής μας τραβά πίσω αλλά για να σε τραβήξει θέλει καθαρότητα νου- ψυχής – σώματος.