“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

☦ Παναγία Οδηγήτρια του αγίου Λουκά. Ονομαζόμενη και Κωνσταντινοπολίτισσα.

H εικόνα φυλάσσεται μαζί με τα ιερά λείψανα του Αποστόλου Λουκά στην Πάδοβα, στο ναό της Αγίας Ιουστίνης. Μεταφέρθηκε εκεί τον καιρό της εικονομαχίας.

proskynitis

☦ Mε τo, «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με», βγάζεις ψυχές από την Κόλαση και τις βάζεις στον Παράδεισο!

Κάποιος υποτακτικός, είπε στον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη:

– Γέροντα, λέω την ευχή: «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με», αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα.

–Δεν καταλαβαίνεις εσύ που την λες την ευχή, αλλά καταλαβαίνει ο διάβολος και καίγεται και φεύγει. Ε, καλά παιδί μου, θέλεις να δεις θαύμα, από την ευχή, από την προσευχή;

– Και βεβαίως θέλω!

– Καλά, του λέει, θα προσευχηθώ στον Θεό να σου δείξει ένα θαύμα να καταλάβεις πόση δύναμη έχει η ευχή του Χριστού.

☦ 1972 Κωνσταντινούπολη ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- "Εύχομαι ο Θεός να δώση γρήγορα να έλθη η Χάση του τουρκικού φεγγαργιού" - ΠΟΛΗ φέτος του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2020 ξεκινάει η χάση ή η σχάση της ιστορίας;

Νέα Σελήνη ανατέλλει πάνω από το Τζαμί Çamlica στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 13 Οκτωβρίου 2020. ΦΩΤΟ από https://www.dailysabah.com/gallery

Η χειρόγραφη επιστολή του Γέροντος Γέροντα Παϊσίου τον Οκτώβριο του 1974, είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του παραλήπτη της Ιωάννη, ο οποίος αργότερα μόνασε και εκείνος στο Άγιο Όρος .

(από το https://www.dogma.gr/diafora/spania-cheirografi-epistoli-tou-geronta-paisiou-se-fotografia-tis-agias-sofias/112360/)

Η χειρόγραφη επιστολή του Γέροντος Παϊσίου δημοσιεύθηκε στο βιβλίο «Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994», Τόμος 1, επιμέλεια Νικόλαος Ζουρνάνογλου.

☦ Ο ένας ΑΓΙΟΣ αγκάλιασε τον Άλλον ΑΓΙΟ εκμηδενίζοντας απόσταση 200 ετών.

«Οι επόμενες μέρες που έρχονται είναι εκ των πραγμάτων δύσκολες»

«ξεσκονίστε τα συναξάρια των Αγίων μας και πάρτε κουράγιο και δύναμη από αυτά» μας είπαν πατέρες που δεν προβλέπουν, αλλά βλέπουν, αυτό που έρχεται για να μας αναβαπτίσει στις αλήθειες της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ μας.

«όταν πάμε στις εκκλησίες μας να λειτουργηθούμε και να μεταλάβουμε ΖΩΗ με τα Άχραντα Μυστήρια της ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ, εισερχόμενοι στον θόλο- ουρανό του Ιερού Ναού, να σκύψουμε ταπεινά την κεφαλή υπό τον ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ και να ζητήσουμε ΕΛΕΟΣ, γιατί τον παραπικράναμε και ας βάλουμε καινούργια αρχή στην ζωή μας, διότι  ο ΚΥΡΙΟΣ με όλα αυτά που γίνονται έβαλε ΟΡΘΟΔΟΞΗ αρχή στην συνέχεια του κόσμου με στόχο  να περιοριστεί το ακόρεστο σκοτάδι της αμαρτίας» συμπλήρωσαν οι πατέρες.

☦Μην λιποψυχείτε, μη θλίβεστε και μην δειλιάζετε…

Βάλσαμο στην ψυχή είναι τα λόγια του Αγίου Νεκταρίου και τόσο επίκαιρα. Μην λιποψυχείτε, μη θλίβεστε και μην δειλιάζετε...

Οι πειρασμοί παραχωρούνται για να φανερωθούν τα κρυμμένα πάθη, να καταπολεμηθούν κι έτσι να θεραπευθεί η ψυχή.

Είναι και αυτοί δείγμα του θείου ελέους. Γι' αυτό εμπιστεύσου στο Θεό και ζήτησε τη βοήθειά Του, ώστε να σε δυναμώσει στον αγώνα σου. Η ελπίδα στο Θεό δεν οδηγεί ποτέ στην απελπισία. Οι πειρασμοί φέρνουν ταπεινοφροσύνη.

☦Διήγηση Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού

Άλλην φοράν τον ερωτήσαμεν [τον όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή]:

– Δεν είδες καμμίαν φοράν άγγελον;

Και μας απήντησεν:

– Όπως τους περιγράφει η Εκκλησία μας είδα δύο φοράς. Μίαν φοράν εις τον Άγιον Βασίλειον, όπου μου μετέδωσε το Σώμα και Αίμα του Χριστού και μίαν φοράν εις την Μικράν Αγίαν Άνναν μέσα εις το εκκλησάκι· βάδιζε, μπροστά από τον διάκον που εθυμίαζε, με ένα μεγάλο κερί, και όπου πήγαινε ο διάκος, προπορεύετο αυτός και μετά μπήκαν μέσα εις το Βήμα.

☦Τρεις ημέρες με τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη..

Δε βαστούσε η καρδιά να μην τρέξουν οι βαλβίδες της, κοντά του. Νύχτα Παρασκευή μαζί. Σάββατο απόγευμα παρέα. Κυριακή πρωί γιορτή με τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι του Βύρωνα. Η είδηση είναι ότι το απότμημα εκ των ιερων λειψανών του, θα παραμείνει εκεί, κοντά εδώ, πάντοτε μαζί μας, και ίσως τώρα στενοκαρδίσουν τρόπον τινά οι ενορίες μας, γιατί θα «κλέβουμε», θα γίνουμε «ερωτευμένοι κλέφτες», θα «κατακλέβουμε» Κυριακές για την αγάπη του Κατουνακιώτη για να εκκλησιαζόμαστε τακτικότερα κοντά του.

Έρευνα και διάσωση της εθνικής αξιοπρέπειας…

«NAVTEX»  Κώστα Μαρδά προς αιφνιδιασθέντες…

Επειδή πολλοί πάλι έπεσαν… από τα συννεφάκια τους, να σημειώσω , με όσο το δυνατόν απλά λόγια, ότι:

Η Τουρκία, από το 1988 έχει δημοσιεύσει νόμο δια του οποίου επεξέτεινε αυθαιρέτως τα όρια δικαιοδοσίας ( και όχι κυριαρχίας, όπως αναμασούν πολλοί δημοσιογράφοι ) της έρευνας και διάσωσης, υπερκαλύπτοντας το ελληνικό τομέα ευθύνης που αντιστοιχεί στο FIR Αθηνών, δηλαδή την Περιοχή Πληροφοριών Πτήσης, βάσει του Διεθνούς Οργανισμού Αεροπλοΐας .

☦ Η πορεία της ψυχής μετά τον Θάνατο

Την ψυχή που πεθαίνει, την βγάζει ο αρχάγγελος Μιχαήλ (βγαίνει από το στόμα), με εντολή του Χριστού, ενώ ο φύλακας άγγελος παραμένει τιμής ένεκεν, δίπλα στο νεκρό σώμα μέχρι να ταφεί. Είναι υπερτάτη τιμή για εμάς τους Ορθοδόξους, ο Χριστός να έχει ορίσει, τον αρχηγό των αγγέλων, τον αρχάγγελο Μιχαήλ, να παίρνει την ψυχή μας. Αυτό ισχύει μόνο για τους Ορθοδόξους!