“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ - Έδαφος της Καλύμνου δέσμευσαν οι Τούρκοι για έρευνες!

Για πρώτη φορά η Τουρκία φτάνει μέχρι του σημείου να δεσμεύσει περιοχή που φτάνει μέχρι τα βράχια της Καλύμνου(!) για έρευνες ερευνητικού-ωκεανογραφικού της σκάφους όπως αποτυπώνεται στο κείμενο της NAVTEX και στους χάρτες τους οποίους κατ΄ αποκλειστικότητα παρουσιάζει το defencenet.gr Το γεγονός της πρωτοφανούς αυτής τουρκικής ενέργειας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία «τρέφεται» ουσιαστικά από τα ελληνικά φοβικά σύνδρομα απέναντι στις προκλήσεις, σύνδρομα τα οποία δεν της επιτρέπουν να απαντήσει σε αυτές ως κυρίαρχο κράτος.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ελλείψει ποιμνίου η καθολική εκκλησία του αγίου Πέτρου, στην περιοχή Stoke-on Trent της Αγγλίας, πουλήθηκε πριν από λίγες μέρες στους μουσουλμάνους σύμφωνα με δημοσίευμα της ισλαμικής τουρκικής εφημερίδας, MilliGazete.
Η ισλαμική εφημερίδα επισημαίνει χαιρέκακα στο ίδιο δημοσίευμα ότι ενώ  λιγοστεύουν συνεχώς οι Άγγλοι που πηγαίνουν να εκκλησιαστούν, αντιθέτως αυξάνεται συνεχώς το μουσουλμανικό στοιχείο που σε λίγο καιρό θα γίνει κυρίαρχο θρησκευτικά. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο καθολικός επίσκοπος του Birmingham δήλωσε στον τύπο ότι συνεχώς ελαττώνεται το θρησκευόμενο ποίμνιο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συντηρηθούν οι εκκλησίες και για τον λόγο αυτό πωλούνται σε πρόθυμους αγοραστές, όπως είναι οι μουσουλμάνοι. 

Γέρων Πορφύριος: "Είναι να παίρνουμε τις σπηλιές και τα βουνά και να κλαίμε να σώσει ο Θεός τον κόσμο"

Ιερομονάχου Γεωργίου του Καυσοκαλυβίτου
Απόσπασμα από το βιβλίο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Εκδ.2004)
«O πατήρ Πορφύριος δεν σταμάτησε να ζει. Μάλιστα τώρα είναι πιο κοντά μας. Όμως ο μόνος τρόπος επικοινωνίας μαζί του είναι η απλότητα και η προσευχή. Γιατί λίγο πριν την κόιμησή του όταν επληροφορήθηκε την κοίμηση του γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη της Ι.Μ Οσίου Δαυίδ έκανε το σταυρό του και είπε: «Μεγάλος άγιος, και είναι μεγάλος γιατί ήταν απλός. Τώρα είναι πνεύμα , τώρα είναι παντού, τώρα είναι δικός μας». 

Από Ιούνιο σε Ιούνιο και από την "απογείωση" στην "κόλαση"...

Η "απογείωση" αναβάλλεται... 

The Economist 1988: Ετοιμαστείτε για τον Φοίνικα και το παγκόσμιο νόμισμα του 2018!

Τον Ιανουάριο του 1988 είχαμε αυτό το πρωτοσέλιδο στο πολύ γνωστό Αμερικάνικο,Οικονομικό περιοδικό “The Economist”. Στο εξώφυλλο, το χρυσό νόμισμα του «πτηνού», έχει χρονολογία…2018. Εν έτει 2013 και με την κρίση να χτυπάει κατάσαρκα την Ελλάδα, το εξώφυλλο αυτό είναι σοκαριστικό και αντιστοίχως η ανάλυση του άρθρου αποκαλυπτική και χρήσιμη. 

Επιχείρησα μία μετάφραση (ελεύθερη) γιατί νομίζω ότι αξίζει.

Απολαύστε το

ΟΡΓΗ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΙΡΑΝ

Πρώην επικεφαλής Mossad: «Ποιος θα εμπιστευθεί ξανά τους Τούρκους τώρα;»
Απρόβλεπτες  είναι ακόμη οι επιπτώσεις στις ήδη διαταραγμένες και τραυματισμένες σχέσεις της Τουρκίας με το  Ισραήλ, αλλά και κυριότερα στις σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ  από την υπόθεση του κυκλώματος κατασκοπείας το οποίο αποκάλυψαν οι τουρκικές αρχές. Η υπόθεση βγήκε στη δημοσιότητα στις 17 Οκτωβρίου από δημοσίευμα της Washigkton Post σύμφωνα με το οποίο οι τουρκικές αρχές έδωσαν στο Ιράν τα ονόματα 10 Ιρανών οι οποίοι βρίσκονταν στην Τουρκία αλλά δούλευαν για την Mossad, την ισραηλινή μυστική υπηρεσία.