“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΡΩΣΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σχέδιο ολοκληρωτικού αεροπορικού αποκλεισμού και γεωγραφικής απομόνωσης της Τουρκίας βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος τονίζοντας πως η κρίση της 24ης Νοεμβρίου με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ακόμα δεν έχει δείξει τις κύριες συνέπειες της.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οι σκηνή με το ρωσικό πολεμικό πλοίο να περνά τον Βόσπορο και την ίδια ώρα ένας Ρώσος να σημαδεύει τους Τούρκους με ένα ρουκετοβόλο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, επαναλήφτηκε αυτή την φορά με ένα «εμπορικό» ρωσικό πλοίο, σπάζοντας να νεύρα των Τούρκων που έκπληκτοι παρακολουθούσαν και φωτογράφιζαν για άλλη μια φορά την σκηνή.

Ο Θεός σου δίνει πάντα ό,τι σου χρειάζεται …

Μια φορά κάποιος ζήτησε απ’ το Θεό ενα λουλούδι και μια πεταλούδα. Ο Θεός όμως αντί γι’ αυτά Του έδωσε ένα κάκτο και μια κάμπια. Αυτό στεναχώρησε τον άνθρωπο. Δεν μπόρεσε να καταλάβει, γιατί δεν πήρε αυτό που ζήτησε.

Το απλό είναι και το πιο πολύτιμο

Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης
Τέλεια βαθειά φιλοσοφημένη είναι η θρησκεία μας. Το απλό είναι και το πιο πολύτιμο. Έτσι να αγωνίζεσθε στην πνευματική ζωή, απλά, απαλά, χωρίς βία.
Η ψυχή αγιάζεται και καθαίρεται με τη μελέτη των λόγων των πατέρων, με την αποστήθιση ψαλμών, αγιογραφικών χωρίων, με την ψαλτική, με την ευχή. Δοθείτε λοιπόν σε αυτά τα πνευματικά και αφήστε όλα τα άλλα.
Στη λατρεία του Θεού μπορούμε να φθάσουμε εύκολα αναίμακτα. Είναι δύο δρόμοι που μας οδηγούν στο Θεό, ο σκληρός και ο κουραστικός με τις άγριες επιθέσεις κατά του κακού και ο εύκολος με την αγάπη. Υπάρχουν πολλοί που διάλεξαν το σκληρό δρόμο και “έχυσαν αίμα για να λάβουν Πνεύμα.” ,ώσπου έφθασαν σε μεγάλη αρετή. Εγώ βρίσκω ότι ο πιο σύντομος δρόμος είναι αυτός με την αγάπη. Αυτόν να ακολουθείτε και εσείς.

Η Ρωσία φέρνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας τη δράση του τουρκικού στρατού στο Ιράκ

Δεκέμβριος 8, 2015.
Η Ρωσία πρότεινε να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η δράση των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Itar Tass, επικαλούμενο διπλωματική πηγή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό.
Σύμφωνα με την πηγή, δεν πρόκειται για μια μονοθεματική συζήτηση. Οι Ρώσοι διπλωμάτες, θέλουν επίσης, να συζητήσουν το περιστατικό με το βομβαρδιστικό Su-24 που το κατέρριψε τουρκικό αεροσκάφος στα σύνορα της Συρίας.