“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

☦ Το Θαυματουργό εικόνισμα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ και τι έχει να μας πει - μια ολόκληρη ιστορία που φτάνει και ξεπερνάει τις μέρες μας.

Μέχρι και οι ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ που έφεραν οι Μικρασιάτες πρόγονοι μας βοούν «ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε πίσω», με τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΔΡΕΑ τον Πρωτόκλητο που ήταν και ο ιδρυτής της Εκκλησίας της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΥΛΕΩΣ.

Όσα ΑΓΙΑ έφεραν από τις αλησμόνητες πατρίδες το 22 οι κατατρεγμένοι Ρωμιοί δεν έμεινα τόσα χρόνια ανενεργά , εκινούντο  μέσα στην Αγιαστική Χάρη και θαυματουργούσαν προσμένοντας να ξαναγυρίσουν πίσω στη ΠΑΤΡΙΔΑ. Καταθέτουμε μια μαρτυρία από γνωστή μας οικογένεια.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όταν οι κατατρεγμένοι πρόγονοι μας αφήσαν τις πατρίδες στην γη της Ιωνίας της Μικράς Ασίας για να περάσουν στα απέναντι νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ μέσα στις βάρκες, τα μόνα πράγματα που πήραν ήταν τα άγια εικονίσματα τους. Αυτά ήθελαν να γλυτώσουν από την καταστροφική μανία των αγαρηνών.

☦ "να γιατί κλαίει και μυροβλύζει η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στην Αθήνα, ακριβώς γιατί υπάρχουν στις πολυκατοικίες της άγνωστος αριθμός αγίων"

Φώτο από την πρώτη Λιτανεία της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ ανάμεσα στις πολυκατοικίες

Η Παναγία η Παρηγορήτρια με το συνεχόμενο αυτό έκτακτο Θεοσημείο ΤΗΣ  στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα δείχνει ακόμα και ένα άλλο σημείο, ότι επαναπαύεται ανάμεσα σε ψυχές που ΤΗΝ αναπαύουν με την  πνευματική ζωή τους.

☦ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΙΚΟ….

☦ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ: “ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ….”