“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

"Την ΠΟΛΗ θα την πάρουν οι Ρώσοι ακαριαία για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα γεωπολιτικά συμφέροντα τους στα ΣΤΕΝΑ αλλά...."

Θ.Π.: 1η δημοσίευση 25/07/2017 - ΑΚΡΙΒΩΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ  Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟΥΣ S-400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σήμερα θα τα πούμε όλα
Αν οι νεοθωμανοί του Ερντογάν παραλάβουν την ρωσική  διαστημική τεχνολογία των S-400 πυραυλικών συστημάτων κλειδώνει το ΑΙΓΑΙΟ ή ηπειρωτική Ορθόδοξη Ελλάδα και το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
Ακούς Πούτιν ή βαριακούς;

Δεν έχω τίποτα άλλο να προσφέρω στον Άγιο

Ένα περιστατικὸ απὸ τη ζωὴ του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Του μεγάλου αυτού Σέρβου Θεολόγου και προσφάτως αναγνωρισθέντος Αγίου της Εκκλησίας, που γνώριζε Ελληνικά.
Πρέπει να ήταν το έτος 1929, δηλαδὴ όταν ο Άγιος ήταν σε ηλικία 35 ετών. Ήταν καλοκαίρι, και ξεκίνησε απὸ το Βράνιε με προορισμὸ το Μοναστήρι του Αγίου Προχόρου. Πήγαινε συχνὰ στο Μοναστήρι αυτό, με το οποίο και είχε ιδιαίτερο σύνδεσμο, γιατὶ είχε μεγάλη αγάπη στον Άγιο Πρόχορο. Ήταν ήδη Καθηγητὴς Πανεπιστημίου στη Θεολογικὴ Σχολὴ στο Βελιγράδι.

Τα ιερά λείψανα της αγίας Μαρκέλλης

Βασίλειος Γ. Βοξάκης, Θεολόγος καθηγητής
22 Ιουλίου. Μια ημερομηνία που υπενθυμίζει μια εορτή που γνωρίζει και τιμάει κάθε Χιώτης, είτε αυτός βρίσκεται στο νησί είτε σε οποιοδήποτε σημείο της υφηλίου. Και όχι μόνο κάθε Χιώτης, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί ευλαβούνται την εορτή αυτή, καθώς το όνομα της αθλοφόρου μάρτυρος Αγίας Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος έχει γίνει παντού γνωστό, γιατί καθώς λέει και το τροπάριό της «πηγή θαυμάτων άφθονος δείκνυσι».

Αγία Μαρία η Μαγδαληνή

Βίος της Αγίας ενδόξου Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής
Η αγία ένδοξος και πανεύφημος Μαρία η Μα­γδαληνή υπήρξε η πιστή και αφοσιωμένη Μαθήτρια του Υιού και Λόγου του Θεού, η ακόλουθος της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Διακόνισσα του Κυρίου και των Αποστόλων, η εκλεκτή Μυροφόρος, η Ευαγγελίστρια της Αναστάσεως, η Ισαπόστολος και κήρυκας της πί­στεως. Σ' αυτήν δόθηκε η χάρις να δη πρώτη μετά την Ανάσταση, μαζί με την Θεοτόκο, τον Αναστάντα Ιη­σού. Αυτή ευαγγελίσθηκε στους Αποστόλους την Α­νάσταση του Κυρίου. Μέσα στα ιερά Ευαγγέλια δοξά­ζεται από τους αγίους τέσσερις Ευαγγελιστές, ως πρώ­τη μετά την Θεοτόκον, Μαθήτρια και Μυροφόρος.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΕΘΑ

ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
Πᾶσαν χαράν ἡγήσασθε, ἀδελφοί μου, ὅταν πειρασμοῖς περιπέσητε (1) ποικίλοις,)
Ἄξιον εἶναι νά θαυμάσῃ τινάς (ἑρμηνεύει ὁ ἱερός Μητροφάνης) τοῦ Ἀδελφοθέου τήν σύνεσιν, διατί αὐτός κάμνει ἐδῶ ὡσάν ἕνας ἐπιστημονικώτατος καί σοφώτατος ἰατρός.
Ἐπειδή εὐθύς εἰς τήν ἀρχήν τῆς ἐπιστολῆς ἠθέλησε νά ἰατρεύσῃ τά ἐναντία μέ τά ἐναντία τό ὁποῖον τοῦτο εἶναι νόμος τῆς ἰατρικῆς τέχνης. Καί ἀντί τῶν πολυτρόπων καί διαφόρων θλίψεων ὁπού ἐδοκίμαζον οἱ ἐξ ῾Εβραίων χριστιανοί αὐτός ἐμβάζει εἰς τάς καρδίας των τήν ἀκροτάτην καί καθολικωτάτην χαράν.
Ἐπειδή δέν εἶπε: μεγαλοψύχως ὑποφέρετε ἀδελφοί μου τά πλήθη τῶν πειρασμῶν ἤ ὑποφέρετε τά λυπηρά, ἄλλά εἶπε· κάθε χαράν νομίζετε ἀδελφοί, ὅταν πέσητε εἰς διαφόρους πειρασμούς, ἦγουν αὐτούς τούς ἰδίους πειρασμούς ὁπού πάσχετε ἀδελφοί μου νά τούς νομίζετε ὑπόθεσιν ἀκροτάτης χαρᾶς.

Όταν δεν λειτουργούσαν τα ραντάρ μας στην τουρκική εισβολή το 74 στην Κύπρο, ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ γινόταν το ραντάρ και πληροφορούσε τους Έλληνες .

Κάτι είπε σήμερα ο Ερντογάν, ότι θα ξανα εισβάλει στην Κύπρο. Τόλμα βρε τώρα που το ΡΑΝΤΑΡ μας είναι πάνω στον Ουρανό.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Και αν όλα αυτά που αναφέρουμε παρακάτω συμβαίνουν, όταν ο ΑΓΙΟΣ ήταν εν ζωή , σκεφτείτε τώρα τι θα πράττει με την παρρησία του ενώπιον του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ για την δοκιμαζόμενη πατρίδα μας.

Θα πορευτούμε ταυτόχρονα με τεκτονικούς και γεωπολιτικούς σεισμούς μέχρι να κάνει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το δικό του Έλεος.

Θα αρπαχτούμε ξαφνικά με τον τούρκο, όπως έρχεται ο σεισμός. Ψάχνει το τυπογραφείο του Ουρανού να τυπώσει την ιστορία της Ελληνικής Μεταπολίτευσης αλλά δεν βρίσκει χαρτί τέτοιας σκοτεινής- μαύρης  απόχρωσης για να τυπώσει κάποιες σελίδες της. Οι  άγιοι Πατέρες  τα είπαν, ο λαός δεν τα διάβασε μόνο αλλά τα εμπεδώνει με την φρικτή καθημερινότητα που του έφτιαξαν.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η Αθήνα μέσα στην ατυχία της βρέθηκε τυχερή και ευλογημένη με τον χθεσινό σεισμό. Λίγο ακόμα αν κρατούσε θα έπεφταν αυτά που δεν έπεσαν πριν 20 χρόνια με τον σεισμό που έγινε τότε (7 Σεπτεμβρίου 1999) και οποία σύμπτωση ο τωρινός σεισμός προερχόταν σχεδόν από το ίδιο επίκεντρο.

Σαν αυτή την ακρούλα του Αγίου Όρους κάνε το δωμάτιό σου...

Φωτο: ο εκκλησάκι του Τιμίου Προδρόμου (Άγιον Όρος) όπου ασκήτευσε ο μακαριστός γέροντας Ιωσήφ Ησυχαστής (15/08/1959) και οι υποτακτικοί του.
Η ζέστη να ψήνει τον τόπο. Τα τζιτζίκια να "σκάνε". Ελάχιστο νερό, καθόλου φαγητό, ίσως μερικά παξιμάδια. Τόπος απαράκλητος. Κι όμως κάποιες φιγούρες ανθρώπινες κινούνται εκεί στον τόπο. Το μικρό εκκλησάκι του Τιμίου Προδρόμου καθημερινά λειτουργεί. Το βράδυ, τα μικρά φιτιλάκια από τα καντήλια χορεύουν στους ρυθμούς της νήψης, της προσευχής, της χαρμολύπης. Τα ράσα ιδρωμένα από τις μετάνοιες. Τα μάτια κουρασμένα από την αγρυπνία. Τα σώματα σκελετωμένα από την νηστεία. Κι όμως βασιλεύει ειρήνη κι ανάπαυση. Εκεί που η λογική διαλαλεί παράνοια, εκεί έρχεται η Χάρις και κάνει το αφύσικο/το παράλογο/το δύσκολο, φυσικό και λογικό και εύκολο.