“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η κραυγή της σιωπής

Είναι στιγμές που ο θυμός, σου φουσκώνει τις φλέβες στους κροτάφους ανεβάζοντάς σου την πίεση σε επικίνδυνες τιμές.
Είναι στιγμές που η οργή σου δεν μπορεί να περιοριστεί με τους απλούς κανόνες ευγενείας, αλλά χρειάζεται να επιστρατεύσεις όση λογική διαθέτεις για να μπορέσεις να την κουλαντρίσεις. Είναι, πάλι, στιγμές που νιώθεις τόσο δυνατός ώστε να θεωρείς πως μπορείς να καταφέρεις τα πάντα ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Σισανίου Παύλος: Όπως είπε ο Τσε "Αν η Επανάσταση δεν έχει στόχο να αλλάξει τον άνθρωπο, δεν με ενδιαφέρει"

"Το κράτος απέδειξε ότι δεν μπορεί να φροντίσει τους πολίτες του"
Συνέντευξη: Κώστας Παπαγιάννης
Ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Μιλώντας στην «Αυγή» μετά τις δολοφονίες του Π. Φύσσα και των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, ο Παύλος δεν ξεχωρίζει τους δολοφόνους στα δύο περιστατικά μιλώντας για «μια ακόμη έσχατη περιφρόνηση στο ανθρώπινο πρόσωπο».

Ένα “δημοψήφισμα” καλό για την καρδιά

ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ με την Ελληνική Σημαία
Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Ναι τώρα που μας έχουν φέρει στα κάτω μας πρέπει να απαντήσουμε για να ρθούμε στα πάνω μας. Ναι τώρα που οι ηγεσίες ζυγίσθηκαν απομένει να ζυγισθεί και η δική μας θέληση. Ναι τώρα που θέλουν να μας αρπάξουν και τον ΠΟΘΟ των πασών γενεών του Ρωμαίικου- Ελληνισμού. ΑΣ  ΚΑΝΟΥΜΕ αυτό που οι ίδιοι προτείνουν....

Όπλα ο Άσαντ στους Κούρδους, έφτασαν μαχητές του PKK!

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στο στρατιωτικό μέτωπο στη Συρία, οι οποίες ουσιαστικά πραγματώνουν το πιο εφιαλτικό σενάριο για την τουρκική στρατηγική στην περιοχή…Σύμφωνα με δημοσιεύματα εξειδικευμένων ιστοχώρων, ο ηγέτης της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, προχώρησε στον εξοπλισμό των Κούρδων του PYD («θυγατρική» του PKK στη Συρία), σε αντάλλαγμα για την παραμονή τους με εκτεταμένη αυτονομία στο πλαίσιο της Συρίας!

Στέλνουν σκάφος ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ

Με μία πρωτοφανή πρόκληση η Αγκυρα υπονομεύει την προσπάθεια επανέναρξης συνομιλιών για το Κυπριακό, καθώς, ενώ πρόκειται σήμερα να πραγματοποιηθεί η πρώτη διερευνητική συνάντηση Αναστασιάδη - Ερογλου, στέλνει το ερευνητικό σκάφος Barbaros για σεισμογραφικές έρευνες εντός και της κυπριακής ΑΟΖ στην περιοχή της Αγ. Τριάδας στο Παραλίμνι.

“Oι ξενύχτηδες του Θεού”

Απόψε στο Άγιο Όρος και σε άλλα μοναστικά-πνευματικά κέντρα της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο, κάποιοι ταπεινοί άνθρωποι αγρυπνούν κάνοντας προσευχή για όλο τον κόσμο.
Κάποιοι ερημίτες σε δάση και σπηλιές, κάποιοι μοναχοί σε μικρά κελλιά, άγνωστοι σε μας αλλά γνωστοί στο Θεό, πιθανόν όμως και ολόκληρες μοναστικές αδελφότητες, διανυκτερεύουν προσευχόμενοι για σένα, αδελφέ μου, αδελφή μου, για μένα, για τους δικούς μας, για όλη την ανθρωπότητα. Δεν προσεύχονται μόνο για να σώσουν την ταπεινή ψυχούλα τους, αλλά για τη βοήθεια, την ευλογία και τη σωτηρία όλου του κόσμου. 

NEW YORK TIMES: Η Ελλάδα μόλις έχασε την κυριαρχία της οικονομίας της.

Άφθονος σκεπτικισμός για τον αναπτυξιακό προυπολογισμό της Ελλάδας. Έχασε την αυτονομία διαχείρισης των οικονομικών της.
-Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη προέβλεψε ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί και πάλι το επόμενο έτος.
-Η Ελλάδα απέχει πολύ ακόμη από την αυτόνομία, όταν πρόκειται για τη διαχείριση των οικονομικών της.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΡ !!!

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ …..