“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Εκλογές με .."ψυχολογικές επιχειρήσεις". Θα πετάξουν και προκηρύξεις-ψηφοδέλτια με αεροσκάφη;

Του 
ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Το άρθρο των Financial Times της Γερμανίας έχει σοκάρει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης. Ακόμη κι αυτούς που ούτε θέλουν να βλέπουν τον Τσίπρα, πόσο μάλλον να τον ψηφίσουν. Το μόνο που μένει να δούμε μέχρι την Κυριακή των εκλογών είναι και πτήσεις αεροσκαφών που θα πετάνε …προκηρύξεις με κείμενα που θα νουθετούν όσους σκέφτονται να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που θεωρούν σωστό οι Γερμανοί. Και για να μην μπερδευόμαστε, ίσως είναι καλύτερα να πετάνε κατ΄ ευθείαν τα ψηφοδέλτια που θέλουν να ρίξουμε στη κάλπη! Τώρα που δεν χρειάζεται και σταυρός θα είναι πιο εύκολο! Δεν γνωρίζουμε ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να γραφτεί το άρθρο στα ελληνικά στη πρώτη σελίδα των FT. Άρθρο καθοδήγησης ψηφοφόρων!. Όποιος την είχε είναι βέβαιο ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ανέχονται πολλά ,περισσότερα απ΄ ότι νομίζουμε, αλλά δεν δέχονται να τους αντιμετωπίζουν ως πρόβατα και να θίγουν την αξιοπρέπειά τους. Και μην ξεχνάμε ότι ήδη ανέχονται εδώ και τρία χρόνια να κάνουν τα πειραματόζωα. Το τι θα ψηφίσει ο Ελληνικός λαός είναι δική του απόφαση, δικαίωμα και καθήκον του κάθε Έλληνα πολίτη.

Τσίπρας: «Έλεος πια κυρία Μέρκελ»!!!

«Έλεος πια κυρία Μέρκελ! Αφού δεν τα καταφέρνουν οι ίδιοι. Αποσύρετε τις μαριονέτες σας από εδώ. Και κατεβείτε εσείς στις εκλογές στην Ελλάδα», αναφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.  Αναφερόμενος στο δημοσίευμα των γερμανικών «Financial Times» το χαρακτήρισε «κατάπτυστο λίβελο» και κατήγγειλε ξεκάθαρη παρέμβαση των «αφεντικών» στην εκλογική μάχη της Ελλάδας. 

Eκτός εαυτού o Βενιζέλος σε ερώτηση πολίτη σχετικά με τις μίζες της SIEMENS !!!!

Ένταση δημιουργήθηκε στην εκπομπή enikos του Ν. Χατζηνικολάου όταν πολίτης «τόλμησε» να ρωτήσει τον πρόεδρο του Πασοκ σχετικά με τις μίζες που δόθηκαν από τη SIEMENS σε στελέχη του κόμματος!!! Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν έντονος με τον κ. Βενιζέλο να βγαίνει εκτός εαυτού και να χτυπάει έντονα το χέρι του στον τραπέζι.
Βενιζέλος: “Που νομίζετε ότι απευθύνεστε!!!! Γιατί είμαστε στην πολιτική; Είμαστε στην πολιτική για να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον!! Έχουμε αφήσει δουλειές, έχουμε αφήσει την άνεση μας !!!
Πολίτης: “Κύριε πρόεδρε, εμείς τις έχουμε χάσει”
Βενιζέλος: “Να ‘ρθείτε να κυβερνήσετε εσείς, οφείλετε να ‘ρθείτε να κυβερνήσετε !!!
Πολίτης: “Δε σας έφερε κανείς με το ζόρι”

Δείτε το βίντεο

ΗΠΑ: "Η παγκόσμια οικονομία κρέμεται από τις εκλογές στην Ελλάδα"

Επίσης, καταγράφονται απόψεις για ευθύνες κομμάτων και τρόικας για τη σημερινή κατάσταση, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τα αίτια τής κρίσης. Η παγκόσμια οικονομική σταθερότητα κρέμεται από τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Αυτή είναι η εντύπωση που αποκομίζεται από πληθώρα δημοσιευμάτων, αναλύσεων και ραδιοτηλεοπτικών αναφορών σε αμερικανικά ΜΜΕ, επισημαίνοντας την κρισιμότητα των μεθαυριανών εκλογών και υπογραμμίζοντας τα διλήμματα των ψηφοφόρων, με έμφαση στη θέση ότι θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στις αποφάσεις και τις επιλογές τού ελληνικού λαού. Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», με κύριο άρθρο της, εκφράζει αμφιβολίες αν κάποιο από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στην Ελλάδα μπορεί να απελευθερώσει τη χώρα από το πελατειακό σύστημα και τη διαφθορά που διόγκωσε την ελληνική κυβέρνηση και άφησε ετοιμοθάνατη την ελληνική οικονομία, όπως σημειώνεται. Επίσης, τονίζεται ότι όποια κυβέρνηση σχηματιστεί μετά την Κυριακή, θα πρέπει να προχωρήσει προσεκτικά στα επόμενα βήματα, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει άμεσα την κατάρρευση.

Αποχωρεί η Carrefour από την ελληνική αγορά !!!

Την πώληση του ποσοστού της στην κοινοπραξία Carrefour Μαρινόπουλος στον Όμιλο Μαρινόπουλου ανακοίνωσε η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour. 
Στη ανακοίνωση της εταιρίας Αφοι Μαρινόπουλοι αναφέρεται: Οι Όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος συμφώνησαν να αναθέσουν την διαχείριση της λειτουργίας, των σημάτων και την ανάπτυξη των καταστημάτων Carrefour Μαρινόπουλος (στην Ελλάδα και την Κύπρο) στον Όμιλο Μαρινόπουλου, και καθόρισαν τις προϋποθέσεις ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας στην Ελλάδα.

Σε λίγο θα έρθουν η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε να μοιράσουν φυλλάδια της ΝΔ!!!

Η κουβέντα αυτή βγήκε από τα χείλη του υποψήφιου με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σχολίασε με τον τρόπο αυτό το δημοσίευμα των FTD. «Πρόκειται για μια προκλητική, προσβλητική για όλους τους Έλληνες και χοντροκομμένη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας. Τη θεωρούν προτεκτοράτο τους και θεωρούν δικαίωμά τους, όπως δίνουν γραμμή στους Γερμανούς, να δίνουν κατ' εξαίρεση και στους Έλληνες. Αναρωτιέμαι ο κ. Σαμαράς γιατί δεν έχει αντιδράσει; Ο κ. Μιχελάκης που βγάζει είκοσι ανακοινώσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει;» δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ιδού το κατάπτυστο άρθρο των Financial Times Deutschland !!!

Χωρίς σχόλια, αφήνουμε τους φίλους μας να απολαύσουν την ηλιθιότητα ορισμένων που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να οδηγήσουν τους ψηφοφόρους στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν! Πρόκειται περί επικίνδυνων ηλιθίων! Σύσταση προς τους ψηφοφόρους – Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο.

Γ. Παπανδρέου: "Το μνημόνιο ήταν μια πολύ δύσκολη χημειοθεραπεία" !!!

Ιδιαίτερη αναφορά στο δημοψήφισμα και τις επαφές που είχε με ευρωπαίους ηγέτες εκείνη την περίοδο, καθώς και στο έλλειμμα του 2009, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που έδωσε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας «SUPER B» και στον δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή. Ειδικότερα όσον αφορά το δημοψήφισμα ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι δεν ήταν δημοψήφισμα για ναι ή όχι στο ευρώ, αλλά για το αν δεχόμαστε ή όχι την δανειακή σύμβαση. Όπως πρόσθεσε σε αυτό το σημείο, πίστευε ότι η λαϊκή εντολή θα ήταν δυνατή, ώστε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Επίσης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τόνισε ότι είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 τους Νικολά Σαρκοζί, Άγκελα Μέρκελ, Μανουέλ Μπαρόζο κ.α. πως θα προχωρούσε σε δημοψήφισμα και όλοι είχαν συμφωνήσει.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ύπουλο χτύπημα κατά της Κύπρου με τεράστιες προεκτάσεις…

Όπως φαίνεται, το τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters για τη MIG και τον Ανδρέα Βγενόπουλο όπου εκτοξευόταν η κατηγορία ότι κατέστρεψε την Κύπρο (τον τραπεζικό τομέα για την ακρίβεια), ήταν το πρελούντιο αυτού που ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα… Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την Κυπριακή Δημοκρατία στο επίπεδο «Ba1», δηλαδή για να το κάνουμε πιο… λιανά, στην κατηγορία «junk», δηλαδή «σκουπίδια». Αυτό σημαίνει εκτόξευση του κόστους δανεισμού της χώρας αφού θεωρούν ως «σκουπίδια» τα ομόλογά της, με τη δικαιολογία ότι ο τραπεζικός της τομέας είναι εκτεθειμένος στα ελληνικά ομόλογα… Και σα να μην έφθανε αυτό, ο οίκος προειδοποίησε ότι οι προοπτικές είναι αρνητικές, το οποίο σημαίνει ότι περαιτέρω υποβαθμίσεις είναι πιθανές…

Από τη μία κηρύγματα απέλασης όλων των ξένων και από την άλλη εκμετάλλευση λόγω φτηνών εργατικών χεριών !!!

Φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε εχθές σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς δείχνει Πακιστανο, πιθανόν χωρίς άδεια να αναρτά αφίσες του Γιώργου Καρατζαφέρη. Από τη μία κηρύγματα απέλασης όλων των ξένων και από την άλλη εκμετάλλευση λόγω φτηνών εργατικών χεριών. Τέτοιοι άνθρωποι και οι εκπρόσωποι τους μας ζητούν να τους ξαναβάλουμε στη Βουλή; Τέτοιοι άνθρωποι λένε "Πρώτα δουλειά στον Έλληνα;  Αυτά τα κόμματα λοιπόν δε μπορεί να τα εμπιστευτεί ο Έλληνας ψηφοφόρος και δεν πρέπει να τα εμπιστευτεί. Να λοιπόν που τα κινητά τηλέφωνα με κάμερα βοηθούν.

diaforetikimatia

Η ερώτηση που έκρυψαν στην διακαναλική… !!!

olympia

Τσίπρας: Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες!

Στην κεντρική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάμεστη Ομόνοια και στους γεματους από κόσμο γύρω δρόμους, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης λίγα 24ωρα πριν στηθούν οι κάλπες. Χαρακτήρισε την αναμέτρηση της Κυριακής ως δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, με ένα και μοναδικό δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση «πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας» προς τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από την ψήφο της 6ης Μαΐου και δεσμεύθηκε ότι την Δευτέρα αρχίζει μια νέα εποχή, η εποχή των μεγάλων αλλαγών και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και γίνεται οριστικά παρελθόν το χρεοκοπημένο Μνημόνιο, οπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Εξαπελυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός αφήνει πίσω τα δύο κόμματα, που έκαναν σημαία τους το ψέμα για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό, για να κλέψουν ψήφους.