“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Περί λογισμών και αγανάκτησης

Άγιος Πορφύριος
Όλοι γνωρίζουμε τον πόλεμο των λογισμών, τον οποίο μας κάμνει ο διάβολος.
Προσωπικά γνωρίζω και από την εμπειρία μου ως πνευματικού πατρός, που με αξίωσε ο Θεός να γίνω, πόσο πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται σ’ αυτό το σημείο και βασανίζονται πραγματικά.
Όταν, λοιπόν, κάποια φορά ρωτήσαμε για το πρόβλημα αυτό τον Γέροντα Πορφύριο, μας είπε: “Εσείς προχωράτε στο δρόμο σας. Ο διάβολος έρχεται με τους λογισμούς και σας τραβά από το μανικί, για να σας αποπροσανατολίσει. Εσείς να μη γυρίζετε να πιάνετε κουβέντα μαζί του η ν’ αντιδικείτε μαζί του. Εσείς να προχωράτε στο δρόμο σας. Αυτός θα σας τραβά από το μανίκι, αλλά εσείς να προχωράτε στο δρόμο σας και κάπου θα βαρεθεί και θα σας αφήσει”.

Τα όμορφα χάρτινα τείχη της ΠΟΛΗΣ όμορφα καίγονται

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τελευταία παράσταση και όλα τα εισιτήρια είχαν πωληθεί. Ο πρωταγωνιστής στην εξέδρα χαιρετάει το αλλάζον πλήθος, είναι άλλωστε και η τελευταία παράσταση που δίνει. Θυμηθείτε την κινηματογραφική υπερπαραγωγή της δεκαετίας του 90. «Lepa Sela Lepo Gore» - Τα Όμορφα Χωριά, Όμορφα Καίγονται

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ

Η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια  δεν κατακτώνται χωρίς θυσίες, ούτε και χαρίζονται από δήθεν συμμάχους και μάλιστα άλλης θεολογίας.
Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την υπογραφή των λεγομένων μνημονίων και την παράδοση της Πατρίδας μας αμαχητί στα χέρια των ξένων τοκογλύφων, έρχονται τα γεγονότα και τα πρόσωπα της Άλωσης, να μας δώσουν το δικό τους μήνυμα, να φωτίσουν τις διάνοιές μας και να μας διδάξουν ότι η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια  δεν κατακτώνται χωρίς θυσίες, ούτε και χαρίζονται από δήθεν συμμάχους και μάλιστα άλλης θεολογίας.

ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

Show από τον Ρ. Τ. Ερντογάν: Έφτιαξε ψεύτικα τείχη στην Κωνσταντινούπολη για να τα «γκρεμίσει» και να γιορτάσει την Άλωσή της!
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Την ώρα που ο Ελληνισμός πενθεί σήμερα για την αποφράδα ημέρα της Άλωσης της Πόλης ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε σε ένα «σόου» με χολιγουντιανές διαστάσεις με αφορμή την συμπλήρωση των 563 χρόνων από το τραγικό για την Ανθρωπότητα και τον Πολιτισμό γεγονός