“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν κάλεσε σε Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν προειδοποίησε: Το Ισλαμικό Κράτος έχει σχέδια για τις ιερές πόλεις Μέκκα, Μεδίνα, Ιεροσόλυμα και θέτει σε κίνδυνο την Ευρώπη και τη Ρωσία.
Η Μόσχα είναι ανήσυχη για τους εκπαιδευμένους από το Ισλαμικό Κράτος τζιχαντιστές που επιστρέφουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) και στη Ρωσία.

Μίσος και οργή στην τουρκική κοινωνία για τον Ερντογάν: "Να καείς, να καταστραφείς εσύ και η οικογένεια σου"

"ΡΗΓΜΑ" ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - 120 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ - ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ PKK
του Βασίλη Καπούλα
Πολλαπλά ρήγματα έχουν ανοιχτεί στην κοινωνία της Τουρκίας μετά και τους αμέτρητους θανάτους τούρκων στρατιωτικών από το PKK με τον αριθμό να έχει ανέβει επισήμως στους 117, ανεπίσημα είναι πολύ μεγαλύτερος,  ενώ ακόμη δύο Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από μαχητές του PKK που πυροδότησαν εκρηκτικά με στόχο το όχημα που επέβαιναν ενώ κινούνταν στην επαρχία Χακάρι σε τμήμα του οδικού δικτύου προς για την επαρχία Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Έλκεται η Θεία Χάρις παιδί μου, δεν εκβιάζεται...

Ο Θεός παιδί μου, δεν κρύβεται πίσω απ' τους θάμνους. Ούτε χρειάζεται να σκαρφαλώσεις στα βουνά για να Τον συναντήσεις. Έρχεται Αυτός και σε βρίσκει κάθε φορά που συγχωρείς κάποιον που σ' έβλαψε, κάθε φορά που βοηθάς κάποιον που βρίσκεται σ' ανάγκη. Έλκεται η Θεία Χάρις παιδί μου, δεν εκβιάζεται... ΠΗΓΗ

ΝΕΑ ΣΟΒΑΡΗ ΛΟΓΩ ΣΥΡΙΑΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΡΩΣΙΑΣ –ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η απόφαση της Ρωσίας να προχωρήσει στην δημιουργία νέας αεροπορικής βάσης σε συριακό έδαφος για να στηρίξει το καθεστώς Άσαντ, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Άγκυρα που βλέπει τα σχέδια της για την ανατροπή του νόμιμου καθεστώτος της Συρίας να απομακρύνονται οριστικά από την υλοποίηση τους.

Αμερικανικό Πεντάγωνο: "Οι Ρώσοι δημιουργούν προκεχωρημένη αεροπορική βάση στη Συρία" - Τώρα το πήραν χαμπάρι οι ΗΠΑ;

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ Τ-90 ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ
Οι Αμερικανοί μοιάζουν να τα έχουν χαμένα με τον τρόπο που η Ρωσία έδρασε στην υπόθεση της Συρίας και μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα με μία συντονισμένη επιχείρηση από αέρα και θάλασσα κατάφερε να μεταφέρει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στο πλευρό του Μπασάρ αλ Άσαντ εξουδετερώνοντας τα σχέδια των ΗΠΑ και όποιων άλλων είχαν βάλει στόχο την ανατροπή του Σύριου ηγέτη. 

Το πλήθος υποφέρει, όταν δεν έχει πρότυπα αληθινά να θαυμάσει, να ακολουθήσει

*Έχουμε την τιμή και την χαρά, να ζούμε σε μια χώρα με πλούσια και γεμάτη ιστορία και χιλιάδες πρότυπα Αγίων και ηρώων. Κάποιοι βέβαια θέλουν να τα σβήσουν από την μνήμη μας, φέρνοντας στην θέση τους, νέα πρότυπα, σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής.. Όμως το ψεύτικο δεν κρατάει πολύ, δεν αναπαύει και γρήγορα σβήνει.
 ..Η ιστορία της Εκκλησίας ανά τους αιώνες μαρτυρεί, ότι η αποβολή της θρησκευτικής ταυτότητας οδηγεί εις την απώλεια και της εθνικής συνειδήσεως.
Εις τους επερχόμενους καιρούς, όπως και ως τώρα, οι Έλληνες, ως Ρωμιοί, ως Ελληνορθόδοξοι θα επιβιώσουν.

Τουρκία: Έφοδος της αστυνομίας σε περιοδικό επειδή "πρόσβαλε" τον Ερντογάν

Τουρκία και δημοκρατία πολύ δύσκολα θα συναντηθούν όσο πρωταγωνιστής στην διαχείριση εξουσίας της χώρας είναι ο Ερντογάν.
Άλλη μια έφοδος της τουρκικής αστυνομίας σε γραφεία περιοδικού. Αιτία; Κυκλοφόρησε με εξώφυλλο μια selfie - προϊόν φωτομοντάζ - όπου απεικονίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να χαμογελάει με φόντο το φέρετρο ενός στρατιώτη.

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, Ή «ΝΕΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ» BY NEW ORDER ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε μια χαρακτηριστική φωτογραφία που τραβήχτηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, όπου έγινε η υποδοχή των παράνομων μεταναστών, κάποιοι παρατήρησαν κάτι το πολύ χαρακτηριστικό. Δεν υπήρχαν καθόλου γυναικόπαιδα! Όλοι ήταν ηλικίας από 20 έως 30 ετών σε στρατεύσιμες ηλικίες και έτοιμοι να πάρουν όπλα και να πολεμήσουν, ενώ υποτίθεται ότι είχαν φύγει από την πατρίδα τους εξ” αιτίας των πολεμικών συγκρούσεων.