“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Η Παναγία και οι Αγιορείτες στη Δευτέρα παρουσία

Σχόλιο Θ.Π.: η παρακάτω διήγηση του π. Μάρκελλου αποτελεί για μας όλα αυτά τα χρόνια που γράφουμε μια από τις πιο συγκλονιστικές αναρτήσεις και κάθε φορά τέτοια ημέρα που την δημοσιεύουμε αισθανόμαστε πόση ματαιότητα έχει ετούτη η ζωή όταν τόσο συγκλονιστικά πράγματα πρόκειται να συμβούν.
Η Αγιορείτικη παράδοση λέει ότι όταν θα πλησιάζει ο καιρός της ελεύσεως του Δεσπότη Χριστού πρώτα θα αναχωρήσει η  πανσεβάσμια Πορταϊτισσα  από το Όρος και έπειτα θα αναχωρήσουν για τον κόσμο οι Αγιορείτες Πατέρες για να υποταχθούν στους επισκόπους. Η δε τελευταία Θεία λειτουργία σ αυτόν τον κόσμο θα πραγματοποιηθεί στο μικρό εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην κορυφή του Άθωνα από τους τελευταίους αόρατους ερημίτες.
Η Υπεραγία Θεοτόκος και Κυρία του Άθωνα την ίδια ώρα που θα πεθαίνουν και θα ανασταίνονται ακαριαία όλα τα σώματα των ανθρώπων, Εκείνη θα συγκεντρώνει την ποίμνη της με το ραβδί της με τα αναστημένα σώματα των Αγιορειτών Πατέρων. Έτσι με αυτό τον τρόπο θα συμπληρωθεί και το δέκατο Αγγελικό Τάγμα το οποίο εξέπεσε. Γι αυτόν τον λόγο ο διάβολος μισεί και εχθρεύεται τόσο πολύ τους Αγιορείτες Πατέρες.   Χρόνια πολλά και να έχουμε πάντα την βοήθεια τους.

Διήγηση Γέροντος Μαρκέλλου Καρακαληνού
Υπάρχει μία διήγηση για ένα συγκλονιστικό όραμα σχετικά με τούς Αγιορείτες πατέρες και την Ύπεραγία Θεοτόκον, η οποία εικονίζεται πολλές φορές και ως Ηγουμένη, ως Γερόντισσα του Αγίου Όρους, με την ράβδο και τον μανδύα Της. Αυτή επιστατεί, αυτή επαγρυπνεί, αυτή φροντίζει για τα παιδιά Της. Είχε έλθει, λέει, η Δευτέρα Παρουσία, η Μέλλουσα κρίσις. Η Παναγία ως Ηγουμένη περνούσε από τα κοιμητήρια των ιερών μονών, από τις σκήτες, από τα ερημητήρια, απ’ όπου υπήρχαν τάφοι πατέρων. Καθώς περνούσε από τον τόπο της αναπαύσεως των πατέρων, κτυπούσε με την ράβδο Της τα μνήματα και ανασταίνονταν οι πατέρες!

«Όταν ξημέρωνε εκείνο το Σάββατο μία άρρητη ευωδία απλώθηκε σε όλο το κοινόβιο» ΟΣΙΟΣ ΠΑΦΝΟΥΤΙΟΣ

Μέγα και θαυμαστό είναι το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Ακόμη και οι αναχωρητές και οι ερημίτες άλλο τίποτε δεν ποθούσαν παρά να τούς δοθεί αυτή ή δυνατότητα, να λάβουν τη Θεία Μετάληψη. Ή όσια Μαρία ή Αιγύπτια ικέτευσε τον όσιο Ζωσιμά να της φέρει τα Άχραντα Μυστήρια κοντά στον Ιορδάνη Ποταμό και να την κοινωνήσει.

Όσιος Παΐσιος ο Μέγας και θεοφόρος (19 Ιουνίου)

Ο όσιος Παΐσιος καταγόταν από την Αίγυπτο και γεννήθηκε το έτος 300 μ.Χ. από γονείς πολύ πλούσιους, αλλά και ευσεβείς. Ήταν επτά αδέλφια και ο μικρότερος ήταν ο Παΐσιος.
Σε μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από πατέρα και η στοργική μητέρα του τον ανέθρεψε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου. Σε νεαρή ηλικία ο Παΐσιος, πήγε στην έρημο κοντά στον διάσημο, για την αρετή του αββά Παμβώ.

Με οδηγό αυτόν τον έμπειρο πνευματικό πατέρα, ο Παΐσιος απέκτησε πολλές θείες αρετές.

Άγιος Ιούδας ο Απόστολος (19 Ιουνίου)

Τα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου Ιούδα, είναι κάπως συγκεχυμένα, διότι συγχέονται μ’ αυτά του Αποστόλου Θαδδαίου που η μνήμη του γιορτάζεται την 21η Αυγούστου.
Ο μεν Σ. Ευστρατιάδης στο Αγιολόγιό του αναφέρει ότι, ο Ιούδας αυτός ήταν αδελφός του Χριστού και ο κατά σάρκα του Αποστόλου Ιακώβου του αδελφοθέου (ο Ιούδας και ο Ιάκωβος ήταν παιδιά του Ιωσήφ από άλλο γάμο).

Ο Ιούδας λοιπόν, κατά την παράδοση, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία, επισκέφθηκε την Έδεσσα και στην πόλη Αραράτ συνελήφθη από τους άπιστους, οι οποίοι τον εκτέλεσαν δια τοξευμού.

Ὁ ἀπόστολος Παῦλος εὐεργέτης τοῦ ἑλληνισμοῦ

Εὐδοξία Αὐγουστίνου, Φιλόλογος - Θεολόγος 
Μορφή πρώτου μεγέθους, κορυφαία καί μοναδική γιά τήν ἱστορία τῆς Ἐκκλησίας! Ἄρχισε τή δράση του ὡς φανατικός διώκτης τῶν χριστιανῶν καί στή συνέχεια ἔγινε ὁ πιό φλογερός καί ἀκάματος ἀπόστολος τῆς νέ­ας πίστεως, τῆς «καινῆς κτίσεως» (βλ. Β´ Κο 5,17). «Πάντων τῶν ἀνθρώπων ἀμείνων», κατά τόν Χρυσόστομο, ὑ­ψώ­θηκε στήν ἱστορία ὡς ὁ «πρῶτος μετά τόν Ἕνα». Εὔ­στοχα λέχθηκε ὅτι, ἄν ζοῦσε στίς ἡ­μέρες του ὁ Διογένης, θά ἔσβηνε τόν συμ­βολικό φανό του, γιατί στό πρόσ­ω­πο τοῦ Παύλου θά ἔβρισκε τόν ἄν­θρω­πο πού ἐναγωνίως ἀναζητοῦσε.

☦Ο Ουρανός έχει ήδη ετοιμάσει πολλούς αγνώστους μεταξύ των για αυτήν την ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΩΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ερντογάν που τον βρίσκεις, που τον χάνεις, δεν χάνει ευκαιρία να αναφερθεί για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και φυσικά και άλλοι επίσημοι τούρκοι. Τώρα θέλουν εντός του Ιουλίου  να την κάνουν και τζαμί.
Γιατί συμβαίνει αυτό, δεν έχει άλλα φλέγοντα  προβλήματα να ασχοληθεί και ασχολείται με την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ;
Απάντηση: Το πνεύμα που τον κυριεύει,  πληροφορεί τον σουλτάνο «κάνε ότι κάνεις τώρα, έφτασε η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΩΡΑ για τους Έλληνες»
Και ενώ μας βλέπει τόσο ταλαιπωρημένους από τα δεκαετή μνημόνια και τόσα άλλα, αυτός εξακολουθεί να φοβάται γιατί γνωρίζει ότι η Ιστορία των Ρωμιών δεν έχει θρύλους, αλλά ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ που πραγματοποιούνται.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Γνωρίζει ο σουλτάνος πολύ καλά όλα αυτά και βιάζεται. Βιάζεται και σκοντάφτει. Αλλά ο Ουρανός βιάζεται και δεν έχει προσκόμματα την ώρα εκείνη που θα ανοίξει και θα τρέχουν σαν κεραυνός τα γεγονότα.
Γέροντας: «αν γνώριζαν οι Έλληνες πόσους από αυτούς ετοίμασε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ για αυτήν την ευλογημένη ώρα, θα ισοφάριζαν τις σημερινές θλίψεις με τις αυριανές χαρές»

☦ Δύσκολος ο δρόμος των Χριστιανών

“Ο δρόμος του Χριστού είναι δύσκολος. Γι’αυτό βαδίζει αργά.
Πορεύεται μέσα από λακκούβες αίματος, μέσα από το σκοτάδι των αμαρτιων και μεσα απο τα αγκαθια των ληστων.
Είναι στενός ο δρόμος Του και πολλοί πεσμένοι αμαρτωλοί βρίσκονται στον γκρεμο και στις δυο πλευρες του δρομου Του.

☦Στην Λιβύη συμφώνησαν ΗΠΑ – τουρκία. Στο ΑΙΓΑΙΟ και νότια της Κρήτης, τι άραγε συμφώνησαν; Ποιον θα βοηθήσουν εμάς ή τους τούρκους;

Βγήκαν όλοι εμβρόντητοι και ομιλούν για νέα δεδομένα στην Λιβύη.
Όμως όταν λέμε Λιβύη εννοούμε και τις θαλάσσιες συμφωνίες που υπέγραψε πρόσφατα. Μια τέτοια είναι και το παράνομο από όλες τις απόψεις τουρκολιβυκό μνημόνιο συνεργασίας για την εκμετάλλευση της ΑΟΖ νότια της Κρήτης, που υπογράφτηκε αρχές Δεκεμβρίου 2019.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τρόμαξαν όλοι , λες και δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες και τις εξελίξεις που θα παραχθούν από αυτά τα νέα δεδομένα.
«ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν να συνεργαστούν στη Λιβύη, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε φόρουμ που οργάνωσε η Τουρκo-Αμερικανική Ένωση TASC.