“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΗΤΤΑ !!!

"Ιερή Συμμαχία" Ελλήνων-Αρμενίων & Ισραηλινών ματαίωσε την παραχώρηση των 2 O.H.Perry!
Η αμερικανική Γερουσία απέρριψε την παραχώρηση στην Τουρκία δύο φρεγατών κλάσεως «Oliver Hazard Perry» («Gabya» στην Τουρκία), τις φρεγάτες USS Halyburton (FFG–40) και USS Thach (FFG–43), παρά το γεγονός ότι η παραχώρησή τους είχε προηγηθεί εγκριθεί από το Κογκρέσο. Κρίσιμο ρόλο στην απόρριψη έπαιξε το ελληνικό λόμπι (HALC) της Ουάσιγκτον το οποίο συνεπικουρείται και από το αρμενικό, αλλά στο παρασκήνιο και από το ισραηλινό, το οποίο δεν εκδηλώθηκε αλλά ήταν σαφές ότι οι επηρεαζόμενοι από το Ισραήλ γερουσιαστές πέρασαν αρνητικό κλίμα για το νομοσχέδιο.

Δέν θά προλάβουν …

Άνέτειλε τὸ «σωτήριον» κοσμικὸν ἔτος 2013. Ἡ κατάστασις εἰς τὸν πλανήτην εἶναι ἐφιαλτική. Αἱ παραδοσιακαὶ οἰκονομικαὶ δυνάμεις καταρρέουν οἰκονομικῶς καὶ κοινωνικῶς καὶ ἀναδεικνύονται νέαι. Τὸ χρῆμα καταστρέφεται καὶ ὁ χρυσὸς συγκεντρώνεται εἰς τὰς χεῖρας ὀλίγων ἀνθρώπων. Ἡ γενικωτέρα κατάστασις εἶναι χαώδης. Αἱ πολιτικαί, αἱ ὁποῖαι ἀσκοῦνται ἀποϊεροποιοῦν τὸ πρόσωπον τοῦ ἀνθρώπου, τὸ ὁποῖον μεταβάλλουν εἰς ἄτομον, τὸ ὁποῖον παραδίδουν εἰς τὴν ἐκμετάλλευσιν τῶν ὀλιγαρχῶν καὶ τῶν πολυεθνικῶν ἑταιρειῶν.

Το σύστημα «απέτυχε» !!! (αυτοκριτική η σκέφτονται φωναχτά;)

Φ. Γεννηματά: «Το παρόν σύστημα (για το πετρέλαιο θέρμανσης) απέτυχε»
Την πρότασή του να επιστρέφεται αυτομάτως και πλήρως ο πρόσθετος φόρος που προκύπτει από την εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι το νυν σύστημα απέτυχε και οι ρύποι αυξάνονται. Στη σχετική ανακοίνωση της Φ. Γεννηματά αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι το σύστημα δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε. Η υπερφορολόγηση της οικιακής κατανάλωσης, είχε εντελώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Τα έσοδα μειώνονται θεαματικά, οι πολίτες αναζητούν εναγωνίως τρόπους να ζεσταθούν και οι ρύποι αυξάνονται κυρίως στα αστικά κέντρα.

Ἡ οἰκογένεια ὡς πρωταρχικός βασικός πυρήνας τοῦ Ἑλληνισμού

Ὁ κό­σμος στὶς μέ­ρες μας βι­ώ­νει μί­α πρω­το­φα­νῆ καὶ θα­να­τη­φό­ρα κρί­ση, ἡ ὁ­ποί­α ὑ­πέ­βο­σκε τὶς τε­λευ­ταῖ­ες δε­κα­ε­τί­ες. Ἁ­πλὰ νοι­ώ­σα­με ἐν­το­νό­τε­ρα τε­λευ­ταῖ­α μί­α ἀ­πὸ τὶς πτυ­χές της: Τὴν Παγ­κό­σμια οἰ­κο­νο­μι­κὴ κα­τάρ­ρευ­ση. Ὅ­σοι ἔ­χου­με τὴ δυ­να­τό­τη­τα νὰ δοῦ­με βα­θύ­τε­ρα τὰ τε­κται­νό­με­να καὶ νὰ ἀ­ξι­ο­λο­γή­σου­με τὴν πο­ρεί­α τῆς ἀν­θρω­πό­τη­τας, δι­α­βλέ­που­με μί­α ἄ­νευ προ­η­γου­μέ­νου με­τάλ­λα­ξη τῶν κοι­νω­νι­κῶν δο­μῶν, μί­α πρω­τό­γνω­ρη κα­τάρ­ρευ­ση ἀ­ξι­ῶν καὶ μί­α πρω­το­φα­νῆ Ἐ­θνι­κὴ ἰ­σο­πέ­δω­ση.

Πώς να σωθείτε εάν πάθετε έμφραγμα και είστε μόνοι ...

Υγεία: ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ…..
Οι πρώτες βοήθειες που μπορεί κάποιος να δώσει στον εαυτό του όταν πάθει έμφραγμα και είναι μόνος. Πρώτες βοήθειες που μπορεί να σταθούν απαραίτητες για την επιβίωση από τυχόν έμφραγμα. Ας υποθέσουμε ότι είναι 6.15 πμ και επιστρέφετε με το αυτοκίνητο από την δουλειά. Είστε μόνος. Έχετε περάσει μια σκληρή ημέρα, είστε κουρασμένος και ψυχολογικά είστε χάλια. Το άγχος σας είναι μεγάλο και δεν υποχωρεί με τίποτε. Ξαφνικά αισθάνεστε ένα φοβερό πόνο στο στήθος ο οποίος επεκτείνεται στον βραχίονα και στο σαγόνι. Παθαίνετε έμφραγμα. Βρίσκεστε μόλις 5 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως δεν ξέρετε εάν θα τα καταφέρετε να φτάσετε ως εκεί.

Η χρεωστική κάρτα φέρνει το χάραγμα και κλείνει όλες τις επιχειρήσεις;

Του Δημοσθένη Λιακόπουλου
Εκτός και αν τα κανάλια λένε, ως συνήθως, πάνω στα οικονομικά θέματα άλλα αντί άλλων, όλες οι επιχειρήσεις της Ελλάδας θα κλείσουν μέσα στο 2014. Ακούσαμε λοιπόν και πάλι στα κανάλια ότι θα βγεί τελικά η κάρτα πορτοφόλι όπου θα καταγράφεται κάθε αγορά πάνω από 300 ευρώ, και η πληρωμή θα γίνεται μέσω πιστωτικής και όχι με  μετρητά και ότι η τράπεζα θα παρακρατεί τον ΦΠΑ για λόγαριασμό του δημοσίου, επειδή  κάποιες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τον ΦΠΑ  που τους αντιστοιχεί. Αλήθεια γιατί το κράτος δεν πάει να κατάσχει τις περιουσίες αυτών που χρωστούν εφόσον βεβαιώθηκαν δικαστικά τα χρέη;

“Οι καλύτερες πόρνες στον κόσμο είναι οι Ελληνίδες” !!!

Αυτό περιγράφει τουρκική σειρά 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την έντονη διαμαρτυρία της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης, προκαλεί η τηλεοπτική σειρά, «Ustuta Kemal», (για την οποία είχαμε γράψει και παλαιοτέρα). Η σειρά…αυτή αναφέρεται στην περίοδο 1919-1922, όταν τα συμμαχικά στρατεύματα του Α΄ παγκοσμίου πολέμου είχαν καταλάβει την Κωνσταντινούπολη και οι Ρωμιοί της Πόλης, σύμφωνα με τους δημιουργούς της σειράς, έπαιζαν τον ρόλο του προδότη ενώ οι Ρωμιές της Πόλης, (με πρώτη και καλλίτερη την περίφημη Αγγέλα και το «ονομαστό» πορνείο της), ήταν οι… καλλίτερες πόρνες της εποχής

Στουρνάρας:"Αν δεν ψηφιστεί το φορολογικό-καρμανιόλα, δεν παίρνουμε τις επόμενες δόσεις"

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι κύριοι Σαμαράς και Στουρνάρας...συζήτησαν την προώθηση των λεγόμενων «προαπαιτούμενων δράσεων» προκειμένου να εκταμιευθούν κανονικά οι επόμενες δόσεις του δανείου της τρόικας. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Κατά τον υπουργό Οικονομικών, το νέο φορολογικό είναι η πιο σημαντική από τις προαπαιτούμενες δράσεις. Ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι την επόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου. Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον κ. Στουρνάρα να σχολιάσει τις συλλήψεις δημοσίων προσώπων για οφειλές προς το δημόσιο. «Πάμε καλά, οι αρχές κάνουν τη δουλειά τους», απάντησε ο κ. Στουρνάρας. taxalia.blogspot.com/

Το ελληνοαμερικανικό λόμπυ παλεύει να μην δοθούν φρεγάτες στην Τουρκία

Συνεχίζει το ελληνοαμερικανικό λόμπι στις ΗΠΑ τον αγώνα ενημέρωσης για να αποτραπεί η δωρεάν παραχώρηση των 2 μεταχειρισμένων φρεγατών Perry  στην Τουρκία παρά την πρώτη έγκριση από το Κογκρέσο η χορηγία φρεγατών του αμερικανικού στόλου που είναι εξοπλισμένες με κατευθυνόμενους πυραύλους. Η τροπολογία (HR 6649) δίνει την δυνατότητα στον πρόεδρο Ομπάμα να χορηγήσει τις δύο φρεγάτες USS Halyburton (FFG-40) και  USS Thach (FFG-43) στην Τουρκία. Για να ενεργοποιηθεί όμως η τροπολογία πρέπει να εγκριθεί και από την Γερουσία.