“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Αγία Χρυσή η Νεομάρτυς. 13 Οκτωβρίου ε.ε.

Η Αγία Χρυσή γεννήθηκε στο χωριό Σλάτενα (σημερινή Χρυσή) της επαρχίας Αλμωπίας Νομού Πέλλης. Ο πατέρας της ήταν φτωχός και είχε τέσσερις θυγατέρες. Η Χρυσή ήταν ωραία στο σώμα και στην ψυχή.
Κάποτε, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλες γυναίκες στους αγρούς και μάζευε καυσόξυλα, την απήγαγε κάποιος Τούρκος και τη μετέφερε στο σπίτι του. Ο Τούρκος προσπάθησε με κολακείες να την εξισλαμίσει και να την κάνει γυναίκα του. Η Χρυσή όμως αντιστάθηκε και δυναμικά απάντησε: «Εγώ τον Χριστό μόνο γνωρίζω για νυμφίο μου, που δεν θα αρνηθώ και αν ακόμα με κομματιάσεις». Οι γονείς και οι συγγενείς της Χρυσής, με εξαναγκασμό των Τούρκων, την παρακαλούσαν να δεχτεί τον μωαμεθανισμό για να σωθεί.

15 Οκτωβρίου 2018: ήταν μια Δευτέρα που ξέσφιξαν τα μπουλόνια της περιστροφής της γης.

Σαν να πήρε κάποιος το κατσαβίδι και ξέσφιξε τα  μπουλόνια της περιστροφής της γης. Άνθρωποι και εξελίξεις άρχισαν τότε  να τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ω τι σύμπτωση αυτή την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου του 2018   σε πρώτο πλάνο Σκόπια – Ουκρανία !! Της  φρίκης των μεγάλων πολέμων προηγείται  τις περισσότερες φορές  η θλίψη  ιστορικών  εκκλησιαστικών  συρράξεων. Αυτά που συμβαίνουν θα αποτελέσουν ισχυρά σημεία αναφοράς ώστε ο ιστορικός του μέλλοντος να δικαιολογήσει την έναρξη μεγάλων γεωπολιτικών συγκρούσεων.

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΔΡΕΙΑ.....

«Ἡ πνευματική ἀνδρεία συνίσταται στή σταθερή καί ἀκλόνητη ἐλπίδα στό ἔλεος τοῦ Θεοῦ γιά ὅ,τι καί νά μᾶς συμβαίνει, σέ ὁποιονδήποτε πειρασμό καί νά πέσουμε. Ἔστω κι ἄν διαλυόταν ἡ γῆ κάτω ἀπό τά πόδια μας. Ἔστω κι ἄν ὅλος ὁ κόσμος καί ὅλος ὁ Ἅδης ὁρμοῦσε ἐναντίον μας».
                                          
ἀρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Σαχάρωφ τοῦ Ἔσσεξ

https://agioritikoslogos.blogspot.com