“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Αγρυπνία απόψε στο Άγιο Όρος για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Απόψε θα γίνει Αγρυπνία στο Άγιο Όρος για τη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου (15/28 Αυγούστου).  Γιορτάζουν: η Ιερά Μονή Ιβήρων ο Ιερός Ναός του Πρωτάτου η Ιερά Σκήτη Βογορόδιτσα και πολλά κελλιά και καλύβες

Εορτή του Αγίου Φανουρίου

Τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου τιμά σήμερα, 27 Αυγούστου, η Εκκλησία μας
Ο Άγιος Φανούριος είναι από τους πιο αγαπητούς άγιους σε όλο τον ελληνικό λαό, που κάθε χρόνο τιμά και πανηγυρίζει την μνήμη του στις 27 Αυγούστου. Αυτός ο τόσο αγαπητός άγιος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χωρίς αμφιβολία ως δώρο Θεού, διότι ήταν και παράμενε άγνωστος για πολλούς αιώνες. Έγινε γνωστός από την τυχαία εύρεση της εικόνας του τον 14ο αιώνα μ.Χ. στη Ρόδο, όταν έσκαβαν παλιά σπίτια στο νότιο μέρος του παλιού τείχους.

“Η μεγαλύτερη ευλογία που δέχτηκε ποτέ η ήπειρος της Αυστραλίας”

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης στην Αυστραλία για ένα μήνα κατά το έτος 1977.
Η επίσκεψη του Αγίου Παϊσίου στην Αυστραλία έμεινε ιστορική. Είκοσι χρόνια αργότερα ένας Έλληνας μετανάστης είπε: «Όσοι Έλληνες έρχονται στην Αυστραλία, έρχονται για να πάρουν. Νομίζουν ότι εδώ είμαστε πλούσιοι· δεν ξέρουν πόσο αγωνιζόμαστε. Μόνο ένας Μοναχός, ο Πατήρ Παΐσιος, όταν ήρθε και τον ρωτήσαμε: 
-Τί θέλετε να σας δώσουμε;, απάντησε: 
-Εμείς ήρθαμε να πάρουμε λίγο από τον πόνο σας».

Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ

Τι ετοιμάζουν; - Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ενεργοποίησε το σχέδιο Egemen για εισβολή στην Δυτική Θράκη...

Σχόλιο Θ.Π.: Ας τολμήσουν να περάσουν τον Έβρο… Μόνο φωτιά κι ατσάλι θα πάρουν!
ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ (ΣΧΕΔΙΟΥ)
Οι ελληνικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της αρμόδιας υπηρεσίας των Ε.Δ. της Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών, είχαν πληροφορίες από το 2010 για μία συγκεκριμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο ενός σχεδίου με την ονομασία «Egemen” (Ηγεμών) τελείως άγνωστη μέχρι τότε στην κοινότητα των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών.

“Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ”

Τελειώνει η Μεταπολίτευση;
Και εγω πρέπει να «ξεσκονίσω» τα αρχεία της καρδιάς μου και να αποδώσω στο αγαπητό και Χριστεπώνυμο κοινό λόγους ωφέλιμους από στόμα Ορθόδοξου Ασκητή που βρίσκεται πολύ μακριά μας και μάλιστα σε εμπόλεμη ζώνη όπου δεν πετάει ούτε ταχυδρομικό περιστέρι.