“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

«Άγιε Νικόλαε, να ανέβης μαζί με το νερό, εάν θέλης να σου ανάβω το κανδήλι»

Στην Σκήτη των Ιβήρων, ο Γερο-Νικόλαος από την Συνοδία των Μαρκιανών μου διηγήθηκε για έναν Πατέρα, που είχε και αυτός παιδική απλότητα, ότι κάποτε, όταν είχε στερέψει το πηγάδι τους, είχε κατεβάσει την εικόνα του Αγίου Νικολάου στο ξηροπήγαδο, με το σχοινί δεμένη από τον χαλκά, και είπε:
- Άγιε Νικόλαε, να ανέβης μαζί με το νερό, εάν θέλης να σου ανάβω το κανδήλι, αφού μπορείς να το κάνης αυτό. Βλέπεις, έρχονται τόσοι άνθρωποι, και δεν έχουμε λίγο κρύο νερό να τους δώσουμε.

«γαία πυρί μιχθήτω» ή ΑΙΓΑΙΟ πυρί μιχθήτω

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όσο θα αυξάνεται η ένταση στο ΑΙΓΑΙΟ,  ο Έβρος θα ξεβράζει “δήθεν δολοφόνους” του Ερντογάν;
Το μήνυμα το πήραμε τις ημέρες που έκανε βαρυχειμωνιά στην Ελλάδα.
«μετά τα μεγάλα κρύα οι τούρκοι θα θελήσουν να εμπλέξουν την Ελλάδα»
Και σήμερα που έχουμε λιακάδες οι τούρκοι από άκρον σε άκρον του ΑΙΓΑΙΟΥ δημιουργούν προκλήσεις και επεισόδια.

Συναγερμός στην Ελλάδα - Συνελήφθησαν δυο τούρκοι μέλη της ομάδας θανάτου που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει τον Ερντογάν!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
-Συναγερμός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
-Συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη 2 τούρκοι στρατιωτικοί μέλη της ομάδας θανάτου "μπορντό μπερελί"
-Συνελήφθησαν μαζί με τούρκο διακινητή και μάλιστα προκάλεσαν την σύλληψή τους και αμέσως μετά έκαναν αίτημα ασύλου
-Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί το ελληνικό ΥΠΕΞ και το Μέγαρο Μαξίμου 
Ένα νεο θρίλερ με ανυπολόγιστες συνέπειες είναι σε εξέλιξη από τις 15 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη. Πρωταγωνιστές δυο τούρκοι μέλη της ομάδας θανάτου που είχε αναλάβει το βράδυ του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου να δολοφονήσει τον τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πατήρ Ιωήλ

Μητροπολίτου Νικοπόλεως Μελετίου
Από το ομώνυμο βιβλίο, έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως

1
Είπε ο π. Ιωήλ:
– Χωρίς σταυρό, κανείς δεν πάει στον παράδεισο. Όμως, το σταυρό μας πρέπει να τον σηκώνουμε× και όχι να τον σέρνουμε! Για να σηκώσεις το σταυρό σου, πρέπει να δεις το θέμα που σε απασχολεί, πνευματικά σωστά. Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα τραπέζι. Αν το πιάσεις από τη μια άκρη, πολύ δύσκολα θα μπορέσεις να το σηκώσεις× με πολύ κόπο× και για λίγο× έστω και αν διαθέτεις καταπληκτική μυϊκή δύναμη. Αν όμως το πιάσεις με τα δυο σου χέρια, και μάλιστα από τη μέση, και εύκολα θα το σηκώσεις× και εύκολα θα το μεταφέρεις εκεί που θέλεις.

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Σε ένα χωριό της Ρουμανίας, δεν υπήρχε ιερέας, και οι κάτοικοι πήγαιναν συχνά στον Πατριάρχη με το αίτημα, την πλήρωση της κενής θέσης. Όμως ο Πατριάρχης δεν είχε την δυνατότητα να ικανοποιήσει το αίτημα των ανθρώπων. Πήγαιναν και ξαναπήγαιναν οι κάτοικοι, αλλά, τίποτε ο Πατριάρχης τους έλεγε τα ίδια λόγια, ότι δεν έχω ιερέα να σας στείλω στο χωριό. Εν τω μεταξύ άλλοι πέθαιναν αδιάβαστοι, άλλοι είχαν γυναίκες και παιδιά χωρίς γάμο, τα παιδιά και οι μεγάλοι ήταν αβάπτιστοι.
Μία μέρα σταμάτησε έξω από τον Ναό ένα αυτοκίνητο και κατέβηκε ένας ιερέας. Όλο το χωριό ανάστατο ήρθε παπάς φώναζαν.

Σα να ανησυχεί πολύ για το δημοψήφισμα ο Ερντογάν…

Μόνο τρελός δεν ήταν όπως φαίνεται ο βουλευτής του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος από το οποίο προέρχεται ο Ερντογάν, το AKP, όταν προειδοποιούσε ότι σε περίπτωση απόρριψης του ερωτήματος από τον τουρκικό λαό, τις αλλαγές στο Σύνταγμα δηλαδή που επιθυμεί ο Ερντογάν για να καταστεί παντοδύναμος, το αποτέλεσμα θα είναι εμφύλιος…

Περί χαράς

Το Άγιο Ευαγγέλιο είναι το ιερό Βιβλίο της αληθινής χαράς! Μέσα σ’ αυτό ανακαλύπτει κανείς τα σωτήρια μηνύματα που ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός αποκάλυψε στον άνθρωπο, στην εικόνα Του, και του φανερώνει την οδό που θα τον οδηγήσει στο «καθ’ ομοίωσιν», στην τελειότητα!
«Χαίρε Κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου…»! Ο Αρχαγγελικός αυτός χαιρετισμός προς την Θεοτόκο τί άλλο διακηρύττει από το ότι «πέπαυται η λύπη» για το ανθρώπινο γένος;