“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Προϋπόθεση του 3ου Μνημονίου η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου!

Αύγουστος 14, 2015.
Δημοσίευμα των Τιράνων, επισημαίνει, σήμερα, ότι μία από τις προϋποθέσεις  που πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα για οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και γενικότερα από τη Δύση, είναι η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου. Ως πηγή των πληροφοριών αυτών τίθεται η σερβική εφημερίδα ‘Blic’, η οποία επικαλείται σερβικές διπλωματικές πηγές.

Toυρκία: Yψώνει τείχος στα σύνορα με τη Συρία

Ο στόχος είναι να εμποδιστεί οποιαδήποτε εισβολή τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο τουρκικό έδαφος από τη συριακή πόλη του Χαλεπιού
Ο τουρκικός στρατός υψώνει ένα τείχος προστασίας κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία μετά τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων στις νότιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Ο “τορπιλισμός” της Ελλάδος που τιμάει την ΠΑΝΑΓΙΑ;

Μέρες Δεκαπενταύγουστου και τα πάντα κινούνται σημειολογικά, ίσως γιατί το θέλουν κάποιοι  έτσι. To “μήνυμα” το  λαμβάνει η  ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ  και η Μεχαλόχαρη με την σειρά ΤΗΣ  ετοιμάζει το δικό της μήνυμα.

Ο δεκαπενταύγουστος στην Ελλάδα, είναι μια περίοδος που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στον ουρανό

Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΝΑΡΘΗΚΑ ΤΗΣ  Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ)
π. Θωμάς Ανδρέου
Τις ημέρες αυτές του δεκαπενταυγούστου, οι Εκκλησιές μας, γεμίζουν από ανθρώπους κάθε ηλικίας που προσέρχονται ευλαβικά ώστε να ψάλλουν τους ωραίους ποιητικούς παρακλητικούς κανόνες, να θέσουν σαν ευωδιαστό λουλούδι το δάκρυ και την προσευχή τους, στην Εικόνα της Μεγάλης Κυράς. Ο δεκαπενταύγουστος στην Ελλάδα, είναι μια περίοδος που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στον ουρανό, μιας και ένα κομμάτι του ουρανού, το κατέκτησε το ανθρώπινο γένος, στο πρόσωπο της Παναγιάς! 

Όσιος Παΐσιος: Η Παναγία τρέχει αμέσως να μας Βοηθήσει

–Γέροντα, γιατί η Παναγία άλλοτε µου δίνει αµέσως αυτό που της ζητώ και άλλοτε όχι; 
–Η Παναγία, όποτε έχουµε ανάγκη, απαντά αµέσως στην προσευχή µας όποτε δεν έχουµε, µας αφήνει, για να αποκτήσουµε λίγη παλληκαριά.
Όταν ήµουν στην Μονή Φιλοθέου, µια φορά, αµέσως µετά την αγρυπνία της Παναγίας µε έστειλε ένας Προιστάµενος να πάω ένα γραµµα στην Μονή Ιβήρων.