“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

yalancı kabadayı !!!

"Δεν πρόκειται να κηρύξουμε πόλεμο σε κανένα για τη κατάρριψη του αεροσκάφους", λεει η Άγκυρα !!!
Η Τουρκία δήλωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να κηρύξει πόλεμο σε κανέναν, παρά το ότι ένα από τα πολεμικά της αεροσκάφη καταρρίφθηκε από τη Συρία την περασμένη εβδομάδα "εκ προθέσεως", και τόνισε ότι θα δράσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. "Ό,τι απαιτείται να γίνει, θα γίνει ασφαλώς στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κηρύξουμε πόλεμο σε κανέναν", πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς σε συνέντευξη Τύπου μετά την επτάωρη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου για το επεισόδιο και μια ημέρα πριν από την έκτακτη σύνοδο του NATO για το επεισόδιο.   (onalert)

Η χώρα σε αποσύνθεση - Βίντεο με αλγερινούς να ληστεύουν περαστικούς μέσα στην ομόνοια !!!

Νύχτες τρόμου στην Ομόνοια.. Οι ληστές είναι δυο. Ο ένας χτυπάει και απειλεί με μαχαίρι το θύμα...κι ο δεύτερος φυλάει τσίλιες και επιβλέπει αν τυχόν το θύμα προσπαθήσει να αντιδράσει...Τα θύματα είναι Έλληνες, αλλοδαποί ακόμα και τουρίστες. Αρκεί να μην είναι Αλγερινός ή Μαροκινός. Βέβαια θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε... πως αν το θύμα έχει γνωστούς ή φίλους στην περιοχή τότε γίνονται περιπολίες για εκδίκηση...(κάπως έτσι πέφτουν τα μαχαιρώματα "για άγνωστους λόγους") που κάποιοι επαγγελματίες αντιρατσιστές τις βαφτίζουν μετά ως ρατσιστικές...Τα περιστατικά είναι χιλιάδες και καλό θα είναι ο κόσμος να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το παρατημένο από όλους ΚΕΝΤΡΟ της ΑΘΗΝΑΣ.. Δείτε το βίντεο...

Ναρκαλιευτικά των ΗΠΑ στον Κόλπο. Αιφνιδιαστική επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας

Τέσσερα ναρκαλιευτικά πλοία των ΗΠΑ έφθασαν στον Κόλπο για να ενισχύσουν τον 5ο Στόλο του αμερικανικού Ναυτικού σε περίπτωση που ξεκινήσουν επιχειρήσεις και το Ιράν κάνει πράξη την απειλή της ναρκθοθέτησης των Στενών. Τα σκάφη (USS Sentry, Devastator, Pioneer και Warrior) μπορούν να αποναρκοθετήσουν ζωτικής σημασίας θαλάσσιες οδούς και η άφιξή τους θεωρείται σαφή ένδειξη ότι βρισκομαστε πολύ κοντά σε έναρξη εχθροπραξιών.  Η Κεντρική Διοίκηση των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ είχε ζητήσει περισσότερη υποστήριξη σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση ναρκών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού, καθώς προβλέπεται "επιδείνωση των συνθηκών ασφάλειας στην περιοχή". Η άφιξη των ναρκαλιευτικών δεν προοιωνίζει τίποτα το καλό, αφού είθισται να φτάνουν όχι προληπτικά, αλλά στην τελευταία φάση πριν την έναρξη των επιχειρήσεων, αφού η παρουσία τους δεν συνιστά "προβολή ισχύος", όπως συμβαίνει με τα αεροπλανοφόρα ή τα κύρια πλοία μάχης, εν γένει.

Ο Πούτιν μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή !!!

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκινά διήμερη περιοδεία στη Μέση Ανατολή. Στις 25-26 Ιουνίου ο αρχηγός του ρωσικού κράτους σχεδιάζει να επισκεφθεί το Ισραήλ, την Παλαιστινιακή Αρχή και την Ιορδανία. Όπως επεσήμαναν στο Κρεμλίνο η επίσκεψη είναι σύντομη, αλλά πολύ περιεκτική. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄. «Αυτό το φορτωμένο πρόγραμμα θα επιτρέψει να συζητηθούν τα πλέον οξυμένα προβλήματα της Μέσης Ανατολής, στα οποία εμπλέκεται ενσυνείδητα και η Ρωσία και ολόκληρος ο κόσμος», λέει ο ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη συνεργασία με τις οργανώσεις των Ρώσων ομογενών στο εξωτερικό Αλεξάντρ Μπαμπάκοφ:

Συρία: Η Τουρκία με ψέμματα προσπαθεί να παρασύρει το ΝΑΤΟ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Συρίας, Cihad Makdissi, σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε στους εκπροσώπους του τύπου, στη Δαμασκό, για το θέμα της κατάρριψης του τουρκικού αεροσκάφους, είπε τα εξής:
-Όποτε αποτυγχάνουν να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους, κάνουν καμπάνια εναντίον της Συρίας. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μια τέτοια καμπάνια.
-Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας και η τουρκική κυβέρνηση, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, προσπάθησαν να ανεβάσουν το επίπεδο της έντασης. Εμείς από την πλευρά μας δεν δείξαμε κακές προθέσεις εναντίον της Τουρκίας.
-Εμείς θελήσαμε την επίλυση της κρίσης. Παρά τις δραστηριότητες της τουρκικής κυβέρνησης και τις κινήσεις που γίνονται από την Τουρκία, οι σχέσεις των δυο λαών παραμένουν θερμές. Ο τουρκικός και ο συριακός λαός είναι υπερήφανοι λαοί και έχουν ευαισθησίες.

Κατάρριψη τουρκικού CN-235 αποφεύχθηκε στο παρά 1′!

Και νέο πολεμικό επεισόδιο ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία, χωρίς όμως να “πατηθεί το κουμπί” σημειώθηκε στην περιοχή που καταρρίφθηκε το τουρκικό RF-4, δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή. Ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (πιθανόν και ηλεκτρονικού πολέμου αφού στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υπηρετεί και στους δύο ρόλους) CN-235 του τουρκικού στρατού, που συμμετείχε στις έρευνες για τους δύο πιλότους του F-4, εγκλωβίσθηκε από ένα συριακό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας BUK-M1/2, στο “τελευταίο στάδιο πριν από τα πυρά” ανέφερε η πηγή.

Δεν μας τα λεει καλά ο Ιταλός υπουργός Άμυνας...

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Τέρτσι, τοποθετήθηκε για το περιστατικό κατάρριψης από την Συρία του Τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους.  "Πρόκειται για μια ακόμη εξαιρετικά σοβαρή και απαράδεκτη πράξη από το καθεστώς 'Ασαντ", είπε ο Τέρτσι. Το τουρκικό μαχητικό καταρρίφθηκε στην διάρκεια μιας "μη επιθετικής πτήσης" πάνω από την Μεσόγειο, πρόσθεσε. Δεν μας τα λέει καλά ο κ. Τέρτσι...που κάνει ότι δεν ξέρει τις διαδικασίες ... Δεν μας είπε ο κ. Τέρτσι  :

Απειλές Τουρκίας για κατάρριψη ... μαχητικών της ΠΑ που "παραβιάζουν" τον τουρκικό ΕΕΧ!

Σε δήλωση που συνιστά ευθεία απειλή κατά των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, προχώρησε το τουρκικό ΓΕΕΘΑ με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E από τους Σύρους.  Επιβεβαιώνοντας απόλυτα αυτο που από την αρχή της κρίσης έχουμε σημειώσει, ότι τα όσα συμβαίνουν στην Α. Μεσόγειο πλέον δεν αφορούν μόνο τις χώρες τις περιοχής μόνο, αλλά και την Ελλάδα! Στην δήλωσή του το τουρκικό ΓΕΕΘΑ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταρρίπτει τα ξένα αεροσκάφη που εισέρχονται χωρίς άδεια στον τουρκικό εναέριο χώρο και αναφέρει ότι τα ελληνικά μαχητικά παραβίασαν δεκάδες φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο τον τελευταίο χρόνο!  

Ξαφνικός συναγερμός! Ενεργοποιήθηκε η ελληνική αεράμυνα τρία 24ωρα μετά τη κατάρριψη του RF 4

Τρία 24ωρα μετά από το σοβαρό επεισόδιο με τη κατάρριψη του τουρκικού RF 4 στα παράλια της Συρίας, ο Α/ΓΕΕΘΑ έδωσε εντολή για αιφνιδιαστική ενεργοποίησης του συστήματος αεράμυνας της χώρας. Στις 09:30 δόθηκε εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για ενεργοποίηση του συνόλου του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας. Σκοπός της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης, η οποία είναι εγκεκριμένη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, είναι η περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης του συστήματος αεράμυνας της χώρας.

Ελληνοτουρκική εκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου, είχαν προτείνει οι ΗΠΑ

Ένα μέρος απ όσα συγκλονιστικά αποκαλύπτει στο βιβλίο του “Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου”, δημοσιεύουμε σήμερα.
Το βασικό υλικό και ο σκελετός της ιστορίας που αναπτύσσεται στο βιβλίο είναι το προϊόν μιας επιτυχημένης (!) ελληνικής κατασκοπευτικής δραστηριότητας εις βάρος των ΗΠΑ, την οποία μάλιστα ο κατάσκοπος Στίβεν Λάλας πλήρωσε με δεκαπέντε χρόνια εγκλεισμού σε αμερικανικές φυλακές. Υπό αυτήν την έννοια το βιβλίο «Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου» είναι γραμμένο, κατά κύριο λόγο από αμερικανικές πένες. Ο σκελετός του αποτελείται από την άκρως απόρρητη αλληλογραφία του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών με τις πρεσβείες των ΗΠΑ σε Αθήνα και Αγκυρα στο διάστημα 1991-1993. Στόχος αυτής της αλληλογραφίας ήταν η προώθηση μιας ελληνοτουρκικής συμφωνίας για τη διανομή και (συν)εκμετάλλευση του Αιγαίου.

“Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη.. “

Εκτός λίστας για το νέο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η Άννα Διαμαντοπούλου, γεγονός που της έχει κοστίσει αρκετά στη ψυχολογία της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άννα σκέφτεται να αποχωρήσει για κάποιο διάστημα από την Ελλάδα και να πάει στην ... Αγγλία, όπου σπουδάζει ο γιος της ...  nonews-news

Φεύγουν οι Παπανδρέου;

Η τελευταία κόντρα του Γιώργου Παπανδρέου με τον Βενιζέλο,  έγινε με αφορμή την μη υπουργοποίηση των Λοβέρδου-Χρυσοχοίδη. Προφανώς αυτό ήταν η αφορμή για να ραγίσει το γυαλί της σχέσης του ΓΑΠ με το ΠΑΣΟΚ. Μόνο που όπως όλα δείχνουν οι Παπανδρέου ετοιμάζονται να αποχωρήσουν οριστικά από την Ελλάδα-τουλάχιστο ο Αντρίκος και ο Γιώργος. Ο πρώτος ζήτησε ετήσια άδεια από το Πανεπιστήμιο όπου διδάσκει αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν την έλαβε γιατί είχε εξαντλήσει πρόσφατα μια αντίστοιχη. Όσο για τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό τις τελευταίες μέρες δηλώνει ότι βρήκε δουλειά στη Γαλλία και ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα. kourdistoportocali

Ράπανος τέλος;;;

Ράπανος τέλος ;;; Σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται να αποδεχθεί την ανάληψη του υπ. Οικονομικών.  Olympia & kourdistoportocali

Ή και οι τρεις ... η κανείς !!!!

Βενιζέλος και Κουβέλης αποφάσισαν, μετά την συνάντηση που είχαν, να μη ταξιδέψουν τελικά στις Βρυξέλλες. "Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να μεταβεί στις Βρυξέλλες, δεν έχει νόημα να... μετάσχουμε κι εμείς ως αρχηγοί των κομμάτων" , είπε πριν μερικά λεπτά ο Ευ. Βενιζέλος . Ενώ ο Φ. Κουβέλης δήλωσε "δεν θα μεταβούμε στις Βρυξέλλες αφού δεν θα πάει ο πρωθυπουργός". Και συνέχισε λέγοντας " μετά την ανάρρωση του θα πάμε και οι τρεις μαζί στις Βρυξέλλες προκειμένου να διαπραγματευτούμε"... nonews-news

“Άλλοι έχουν το όνομα κι άλλοι .... τη χάρη”

Είναι γνωστό ότι οι πολιτικοί μας είναι αυτοί που έχουν εξοικειωθεί  με την “ενόργανη γυμναστική” και τις "ασκήσεις εδάφους", όμως ο Πρόεδρος Ομπάμα ήταν αυτός που εισέπραξε το χειροκρότημα όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, στην πόλη Tampa της Φλόριντα, "έχασε το ένα σκαλί" και γλίτωσε στο παραπέντε την ... τούμπα . Δείτε το βίντεο