“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

☦ Μένε μεθ’ ἡμῶν ….


Μένε μεθ’ ἡμῶν τῶν δούλων σου, μένε ἀεὶ ὦ Πορταΐτισσα ἔνδοξε, καὶ μὴ χωρισθῇς ἀπὸ τῆς ποίμνης σου πώποτε, τὰ ἡμῶν παραβλέπουσα πταίσματα. Σε γάρ φῶς και προστάτην, ζωήν και πνοήν επιγραφόμεθα

(Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης)

☦Άγιος Ανδρέας ο Απόστολος, ο Πρωτόκλητος

Ἀντίστροφον σταύρωσιν Ἀνδρέας φέρει,

Φανεὶς ἀληθῶς οὐ σκιώδης ἀντίπους.

Σταυρὸν κακκεφαλῆς τριακοστῇ Ἀνδρέας ἔτλη.

Βιογραφία

Ο Ανδρέας, ψαράς στο επάγγελμα και αδελφός του Αποστόλου Πέτρου, ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και τον πατέρα του τον έλεγαν Ιωνά. Επειδή κλήθηκε από τον Κύριο πρώτος στην ομάδα των μαθητών, ονομάστηκε πρωτόκλητος.

Ο Ανδρέας (μαζί με τον Ιωάννη τον ευαγγελιστή) υπήρξαν στην αρχή μαθητές του Ιωάννου του Προδρόμου. Κάποια μέρα μάλιστα, που βρισκόντουσαν στις όχθες του Ιορδάνη κι ο Πρόδρομος τους έδειξε τον Ιησού και τους είπε «ἴδε ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ ὁ αἴρων τὴν ἁμαρτίαν τοῦ κόσμου», οι δύο απλοϊκοί εκείνοι ψαράδες συγκινήθηκαν τόσο πολύ, που χωρίς κανένα δισταγμό κι επιφύλαξη αφήκαν αμέσως τον δάσκαλο τους κι ακολούθησαν τον Ιησού.

☦Όταν ο Χριστός εμφανίστηκε στην Ιερά Μονή Ιβήρων.

Mοῦ εἶχε διηγηθῆ ὁ Γερο -Σάββας, ὁ Φιλοθεΐτης, ὅτι μὲ τὴν μεγάλη πεῖνα τοῦ 1917 οἱ Ἰβηρίτες, βλέποντας τὶς ἀποθῆκες τῆς Μονῆς νὰ ἀδειάζουν, εἶχαν ἐλαττώσει τὴν φιλοξενία.

Μάλιστα, ἕνας Προϊστάμενος τσιγκούνης ἐπέμενε, καὶ τὴν ἔκοψαν τελείως.

Ἑπόμενο ἦταν καὶ ὁ Χριστὸς νὰ σταματήση κάθε εὐλογία Του.

Τότε ἄρχισαν νὰ πεινᾶνε οἱ Πατέρες καὶ νὰ παραπονιοῦνται στὸν Χριστὸ καὶ στὴν Παναγία, ποὺ δὲν φρόντιζαν τὴν Μονή τους. Δυστυχῶς, δὲν εἶχαν καταλάβει τὸ σφάλμα τους.

Μιὰ μέρα, λοιπόν, παρουσιάσθηκε ὁ Χριστὸς στὸν Πορτάρη τῆς Μονῆς, σὰν φτωχός, καὶ τοῦ ζήτησε λίγο ψωμί.

☦Ψάχνοντας για ιούς, διώχνοντας τους πιστούς

Η Θεία Λειτουργία αποτελεί το μυστήριο της Ενότητας. Από το «Ευλογημένη η Βασιλεία» μέχρι και το «Αμήν», μετά το «Δι’ ευχών», η Λειτουργία είναι μία και ενιαία.

Το Μυστήριο δεν επιμερίζεται. Μόνο οι μαγικές πράξεις είναι διαιρετικές. Γι’ αυτό και η Μετάληψη δεν αποτελεί ξεχωριστό τμήμα της Θείας Λειτουργίας.

Διότι, η ζωή του Χριστού δεν διαιρείται. Ως εκ τούτου, η μετοχή του πιστού στη Θεία Κοινωνία δεν αποτελεί μια στιγμιαία και ανεξάρτητη πράξη, ξεκομμένη από την όλη Λειτουργία.

☦Η Ελλάδα «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΗ» στα βάσανα και τις δόξες σαν τον Απόστολο Ανδρέα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μοιραίος ο Απόστολος Ανδρέας για το Ελληνικό Έθνος.

Αυτός με τον έτερο Απόστολο Φίλιππο «σύστησαν»  το Έθνος μας στον  Θεάνθρωπο Κύριον ημών  Ιησού Χριστό λίγο πριν το εκούσιο ΠΑΘΟΣ και έτσι το Ευαγγέλιο του Ιωάννου, αποκαλύπτει πως η ιστορική πορεία του Χριστιανισμού ήταν δεμένη με τον Ελληνισμό.

Ο Ιωάννης είναι ο μόνος Ευαγγελιστής, ο οποίος περιλαμβάνει το περιστατικό της συναντήσεως του Ιησού με τους Έλληνες αμέσως μετά τη θριαμβευτική του είσοδο στην Ιερουσαλήμ :

☦ ΦΟΒΟΣ και ΤΡΟΜΟΣ στην ΠΑΤΡΑ - "ξέφυγε" ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ από τον αστυνομικό κλοιό και πάει να ευλογήσει τους πιστούς από σπίτι σε σπίτι;

 Αφού τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν προς τι αυτές οι εικόνες;

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ την Μεγαλωσυνή της ΠΙΣΤΗΣ των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ;

Φοβούνται το Θαύμα της ίασης του λαού που θα έρθει τινί άλλο τρόπο; 

"Οι αστυνομικές αρχές σήμερα και αύριο θα αποτρέπουν τους πιστούς να επιχειρούν να εισέλθουν στο ναό

Έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας στην Πάτρα και συγκεκριμένα στον Ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

O επιχειρησιακός σχεδιασμός της αστυνομίας προβλέπει ότι η παρουσία της αστυνομίας θα είναι έντονη γύρω από την περιοχή  του ναού ώστε να μην προσεγγίζουν πιστοί και να μην δημιουργηθεί συνωστισμός.

☦ Άγιος Νεκτάριος, ο αποκαλυπτικός διάλογός του με μοναχή λίγο πριν ανοίξουν τον τάφο του!

Οι Μοναχές της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδας της Αίγινας, πέντε μήνες μετά την κοίμηση του Γέροντά τους και Ιδρυτή της Μονής, αγίου Νεκταρίου ήθελαν να κτίσουν προς τιμή του ένα μαρμάρινο κενοτάφιο πάνω από τον τάφο του.

Η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Ξένη, δίσταζε αρχικά να ανοίξει τον τάφο γιατί είχε λογισμούς για την κατάσταση στην οποία θα έβρισκαν το σκήνωμα του Αγίου.

Πέτσας: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι Ελληνες για τον κορoνοϊό

 Στην ερώτηση για τον αν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού ενάντια στον κορωνοϊό τον Δεκέμβριο απάντησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Σήμερα έχουμε την ευτυχή συγκυρία να βλέπουμε πολλές εταιρείες να προχωρούν με αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια επομένως ο σχεδιασμός είναι πολύ πιο ρεαλιστικός σήμερα από ότι κάποιους μήνες πριν και πράγματι και με τις ανακοινώσεις από την Αμερική και από την Ευρώπη και την πρόοδο της Κομισιόν είναι σαφές ότι μπορούμε να έχουμε ασφαλή εμβόλια περί τα τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου όπως ήταν και το αρχικό πλάνο του υπουργείου Υγείας. 

☦ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ : “Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕΔΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ”

Ο  ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ  ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ  ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ  ΚΑΙ  ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ !!! «Ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω» !!!

☦Τι είχε πει ο Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας για την κρίση και τα μελλούμενα

«Τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι έτοιμα και περιμένουν το σύνθημα», υπογραμμίζει ο φωτισμένος γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα της Αμερικής.

«Οι προσευχές των γεροντάδων παρατείνουν τα όσα άσχημα γεγονότα θα συμβούν», εξηγεί και μας παροτρύνει να προσευχόμαστε αδιαλλείπτως. «Καλό είναι να έχουμε τρόφιμα πρώτης ανάγκης για κάθε ενδεχόμενο διότι όταν κάποιος έχει ανάγκη και τρώει χώμα από την πείνα θα έχει τεράστια βαρύτητα η ελεημοσύνη σου όταν του δώσεις να φάει!. Ο θεός υπάρχει παντού», σημείωσε ο Γέροντας Εφραίμ.

☦Ο Εξολοθρευτής ιός θέλει έναν ΑΓΙΟ στις ημέρες μας για να μας πει τι συμβαίνει ή τι μας έκαναν;

ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ – ΔΙΧΩΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ – ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ  ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο Αόρατος πόλεμος του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτη θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα το δημοφιλέστερο εργαλείο επιβίωσης σε όλα αυτά που ζούμε και έρχονται.

Μας λένε οι διεθνείς εμβολιαστές μας

«μην χαλαρώνετε μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς, η κανονικότητα θα αργήσει να έρθει, όπως την ξέραμε, θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε μασκοφόροι για άγνωστο ακόμα διάστημα και θα πρέπει να κρατούμε τις αποστάσεις»

Αυτός ο ιός είναι πονηρός σαν γνήσιο παιδί του πονηρού και αυτά σας τα λέμε με την επιστημονική ιδιότητα μας.