“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

«Εάν ανομίας παρατηρήσης Κύριε, Κύριε, τις υποστήσεται;»

«Αν Κύριε, εξετάσης τις ανομίες μας, ποιος θα μπορέση να σταθή μπροστά σου;». Για να μη λέγη λοιπόν κάποιος ότι, επειδή είμαι αμαρτωλός και γεμάτος από αμέτρητα κακά, δεν μπορώ να προσέλθω και να προσευχηθώ και να παρακαλώ τον Θεό, αφαιρώντας την δικαιολογία αυτή λέγει: «Αν εξετάσης τις ανομίες μας Κύριε, Κύριε, ποιος θα μπορέση να σταθή μπροστά σου;»;

Οδηγία του Υπ.Υγείας: Μην ανάβετε τα τζάκια το Σαββατοκύριακο!

Την ώρα που οι πολίτες δε μπορούν να διαθέσουν χρήματα για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου παραμένει στα ύψη, την ώρα που παιδιά πεθαίνουν άδικα από τις αναθυμιάσεις από μαγκάλια, η αντίδραση της κυβέρνησης είναι να βγάλει οδηγία πως απαγορεύεται να ανάβουμε το τζάκι τα Σαββατοκύριακα!

Καταρρέει η θεωρία της υπερθέρμανσης: Βαρυχειμωνιά στην Μέση Ανατολή

Χιονοθύελλες και πολικό ψύχος πλήττουν το Ισραήλ, τον Λίβανο και την Ιορδανία. Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από την Τετάρτη την ανατολική Μεσόγειο έχει παραλύσει μέρος της Μέσης Ανατολής.

“ΦΑΤΕ ΛΑΔΙ ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΒΡΑΔΥ”

ΤΟΥ Δ. ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Οι «58» ψάχνουν να βρουν ποιος θα …«μαζέψει» τις «Ελιές»

Στη βίλα γνωστού επιχειρηματία στο Χαλάνδρι συναντήθηκαν κορυφαία στελέχη της «Κίνησης των 58». Εκεί έγραψαν το κείμενο-πρωτοβουλία, με το οποίο μπήκαν τα θεμέλια για ένα νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς. Η κίνηση των 58 βαπτίστηκε «Ελιά», αφού παρόμοια εγχείρημα με αυτή την ονομασία έχει ήδη επιχειρηθεί στην Ιταλία. Οι εν λόγω προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και της τέχνης πρότειναν τη δημιουργία ενός κόμματος χωρίς να διαλυθούν τα υπάρχοντα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καθώς και οι κινήσεις του χώρου των οποίων ηγούνται ο Γιώργος Φλωρίδης κ.α.

ΞΥΠΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ... Είσαι σε πόλεμο… !!!

Ξύπνα  άνθρωπε!!!
Σκοτώνουν  εσένα  και  τα  παιδιά  σου…
Είσαι  σε  πόλεμο…

Ξύπνα  και  εντόπισε τον  εχθρό  σου…

Τον Ιανουάριο δεν άκουσες πολυβόλα - Σου έκοψαν όμως το μισθό!

Τον Φεβρουάριο δεν ήχησαν σειρήνες - Έκοψαν όμως τη σύνταξη της μάνας σου!

Καμπανάκι Κινδύνου για Έλλειψη Φυσικού Αερίου

Ο ΔΕΣΦΑ έθεσε χθες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το σύστημα φυσικού αερίου, λόγω των περιορισμένων αποθεμάτων  LNG στη Ρεβυθούσα. Το πρόβλημα προέκυψε λόγω των περικοπών που έκανε η Τουρκία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, χθες, των ποσοτήτων αερίου που εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω του ελληνοτουρκικού αγωγού, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη δικιά της ζήτηση για αέριο, η οποία κορυφώθηκε λόγω της κακοκαιρίας. Μάλιστα αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση που συμβαίνει αυτό, αφού το φαινόμενο είχε επαναληφθεί πριν δύο χρόνια με αποτέλεσμα να προσφύγει η ΔΕΠΑ σε διαιτησία. 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ξεφουσκώνει;

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Δεν έχει σημασία τι θέλει ο Λαός, αλλά πως θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα καλύτερα, φυσικά ΟΧΙ του ΛΑΟΥ. Είναι αλήθεια ή ψέμα;
Στην δεκαετία του 70 προσπαθώντας να περάσω το μάθημα της Βιολογίας  δυσκολεύθηκα στο νέο τότε ερευνητικό  κεφάλαιο που αφορούσε την λεγόμενη  Γενετική Μηχανική. Δεν μου καθόταν με τίποτε και κάτι μου έλεγε ότι μπαίναμε σε πρωτόγνωρα “βαθειά νερά”.

Χαμάς: Το Ισραήλ θα κάνει " Τεχνητό Σεισμό επίθεση", για να πέσει το [Τέμενος του Ομάρ] και να χτίσει τον 3ο Ναό του Σολομώντα.

Ο Iσμαήλ Ράντβαν, Υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα, ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ προσπαθεί να προκαλέσει ένα τεχνητό σεισμό για να καταρρεύσει εντελώς το τέμενος Al-Aqsa[Τέμενος του Ομάρ] στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με τον Ράντβαν, το Ισραήλ προσπαθεί να το πράξει για να καθοριστεί ο τρίτος  Ναός. 

Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας

Εορτάζει στις 15 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ελευθέριος, ως αδουλόνους φύσει, Σπάθας θεωρών, ουκ εδουλούτο πλάνη. Δίον Ελευθέριον δεκάτη πέφνε φάσγανα πέμπτη.

Βιογραφία
Ο Άγιος Ελευθέριος γεννήθηκε τον 2o αιώνα μ. Χ. στην Ελλάδα (κατά άλλους στην Ρώμη) από πλούσιους γονείς. Τότε αυτοκράτορας ήταν ο Κόμμοδος και ο Σεπτίνος Σεβήρος. Ορφανός από πατέρα, ανατράφηκε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου από την ευσεβέστατη και φιλάνθρωπη μητέρα του, Ανθία (της Ευανθίας γόνος, στιχηρό Εσπερινού)  η οποία έγινε χριστιανή ακούοντας το κήρυγμα από μαθητές του Απ. Παύλου.