“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Η Εορτή της Αγίας Καλλιόπης

Τη μνήμη της Αγίας Καλλιόπης τιμά σήμερα, 8 Ιουνίου, η Εκκλησία μας.
Η Αγία Καλλιόπη, έζησε στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ., στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά, αλλά και τα πλούσια ψυχικά και πνευματικά χαρίσματά της.
Απέρριπτε μετά βδελυγμίας κάθε πρόταση γάμου γιατί είχε αφιερώσει τη ζωή της στο Χριστό, τη διδασκαλία του Θείου Λόγου Του και τη διακονία και παραμυθία των ασθενών και πασχόντων αδελφών της. Στο φοβερό διωγμό που εξαπέλυσε ο φοβερός διώκτης των χριστιανών Δέκιος, η Καλλιόπη συνελήφθη και οδηγήθηκε μπροστά στον τοπικό άρχοντα, ο οποίος θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις να την δελεάσει και να την σύρει στην ανόσια ζωή των ψυχοφθόρων ηδονών και της μισερής ειδωλολατρίας.

Τα όπλα του Χριστιανού στον πνευματικό του αγώνα (Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ)

Όπως στεκόταν στον παράδεισο (Γεν. 3:24), έτσι στέκεται και τώρα απειλητικός απέναντι στον άνθρωπο ο θανάσιμος εχθρός του, το πεσμένο «Χερουβείμ», με το περιστρεφόμενο πύρινο ξίφος. 
Αδιάκοπα και αδιάλλακτα πολεμάει το πλάσμα του Θεού, προσπαθώντας να το παρασύρει στην παράβαση των εντολών Του και σε όλεθρο μεγαλύτερο από εκείνον των προπατόρων μας. Δυστυχώς, με κάθε επιτυχία του ο εχθρός ενθαρρύνεται και γίνεται πιο επιθετικός.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ

Το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Ιρλανδία διά του οποίου αποφασίστηκε η νομιμοποίηση των αμβλώσεων σε μία χώρα από παράδοση συντηρητική, χαιρετίστηκε ως νίκη του φιλελευθερισμού, ως υπέρβαση της οπισθοδρομικής αντίληψης ότι “οι εκτρώσεις είναι φόνος”, ως κίνηση σεβασμού στην γυναίκα να διαθέτει το σώμα της όπως αυτή κρίνει.

“Τους του Άθω Πατέρας, και Αγγέλους εν σώματι”

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ
«Τις η καινή αύτη καί λαμπρά πανήγυρις; Τι τα νεοκρότητα μέλη, τα εν τη Εκκλησία αδόμενα; Οι του Όρους Όσιοι πάντες, χρεωστικώς σήμερον εορτάζονται»1
Με αυτούς τους λόγους ο φιλάγιος Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης εγκωμιάζει τους θεοφόρους πατέρες, οι οποίοι «ασκήσει και αθλήσει» διέλαμψαν στον αγιώνυμο Άθω, στηνΑκολουθία που συνέταξε προς τιμή τους.
Κυριακή δευτέρα Ματθαίου. «Μνήμη πάντων των Οσίων Πατέρων των εν τω Αγίω Όρει διαλαμψάντων», μας σημειώνει ο ιερός συναξαριστής. Και ο φιλάγιος Αγιορείτης Μοναχός σημειώνει στον εγκωμιαστικό του λόγο: «Οσιακή πανήγυρις, πάντες οι δήμοι των Οσίων συνάχθητε. ... τα πλήθη των Μοναστών και Μιγάδων συνεορτάσατε. Καινή και κοινή μνήμη πάντων των του Όρους αγίων Πατέρων ... Καινά και κοινά άσματα πάντες ... ψάλατε»2.

Η Βουλή θα ντυθεί το Σάββατο στα χρώματα του gay pride - Αντιδράσεις από τους βουλευτές

Θ.Π.: Η ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΩΜΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΆΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ.
ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΜΩΣ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ  ΤΗ ΒΓΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΑΣ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.  ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΚΌΜΑ ΥΠΟΜΟΝΗ Ο ΘΕΟΣ… ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ;;;;
Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Βουλή των Ελλήνων, το Σάββατο 9 Ιουνίου, θα φωτιστεί στα χρώματα του Gay Pride.
Η πρωτοβουλία εντάσεται στα πλαίσια του φετινού Athens Pride, που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου, στο Σύνταγμα. Η παρέλαση ξεκινάει στις 7 μ.μ. και το σλόγκαν του Athens Pride 2018 είναι «Παρούσα».

Μετά από αυτά που γίνονται η Ελλάδα πρέπει να επεκτείνει την ΕΓΝΑΤΙΑ προς την Ελληνική Κωνσταντινούπολη (και δεν φαίνεται για αστείο)

Και S- 400 δεν παίρνει ο σουλτάνος  και η προκαταβολή χάνεται εξ αιτίας ρήτρας και δρόμους θα φτιάξουμε  κ. Ερντογάν για να έρθουμε στα δικά μας τα μέρη στην Καθ’ ημάς Ανατολή, ΠΡΩΤΑ ο ΘΕΟΣ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι παραπάνω επισημάνσεις ελέχθηκαν πριν μήνες σε γεωπολιτικές αναλύσεις μας και  επιβεβαιώνονται με την τρέχουσα επικαιρότητα.
Να πάμε πρώτα στους δήθεν χαλασμένους δρόμους μας που ισχυρίζεται  ο Ερντογάν ότι έχει η Ελλάδα. «Οι γείτονες μας στην Ελλάδα χρεοκόπησαν. Είναι τελειωμένη χώρα»