“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

☦ Τι πραγματικά συμβαίνει στον ουρανό κατά την ώρα της Θείας λειτουργίας.

Αυτή λοιπόν είναι μια εικόνα, που δυστυχώς αγνοούν πολλοί αδελφοί, που δείχνει την Θεία λειτουργία που γίνεται στον ιερό ναό αλλά και το τι πραγματικά συμβαίνει  την ίδια ώρα επάνω στον ουρανό.

Τώρα τελευταία ακουμε πολλούς αδελφούς να ομιλούν περί αποτείχισης λεει, επειδή ο τάδε ιερέας μνημονεύει τον τάδε επίσκοπο, που ο τάδε επίσκοπος έχει παρέβη τους κανόνες που έχουν θεσπίσει οι  άγιοι πατέρες, και αποτειχίζονται λεει από το σώμα της εκκλησία.

☦ «το πιο Θεϊκό που έχει ο άνθρωπος είναι η ευεργεσία. Μπορείς να γίνεις Θεός, χωρίς να κοπιάσεις καθόλου» Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

☦ Αμάρτημα εξομολογημένο και μισημένο σβήνεται από το βιβλίο της δικαιοσύνης του Θεού.

«Αμάρτημα εξομολογημένο και μισημένο σβήνεται από το βιβλίο της δικαιοσύνης του Θεού. Έτσι, δεν θα καταλογιστεί στην τελική Κρίση. Αυτό έχοντας στο νου μας, ας φρονηματίζουμε πάντα τη ψυχή μας με την ελπίδα της σωτηρίας, διατηρώντας όμως αμείωτο μέσα μας το αίσθημα της αμαρτωλότητος.

☦ Ἀναστάσιμo Ἀπολυτίκιον, Ἦχος α΄

Τοῦ λίθου σφραγισθέντος ὑπὸ τῶν Ἰουδαίων καὶ στρατιωτῶν φυλασσόντων τὸ ἄχραντόν σου Σῶμα,ἀνέστης τριήμερος, Σωτήρ, δωρούμενος τῷ κόσμῳ τὴν ζωήν· διὰ τοῦτο αἱ δυνάμεις τῶν οὐρανῶν ἐβόων σοί, Ζωοδότα· Δόξα τῇ Ἀναστάσει σου, Χριστέ, δόξα τῇ βασιλείᾳ σου, δόξα τῇ οἰκονομίᾳ σου,μόνε φιλάνθρωπε.