“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Απίστευτο και όμως αληθινό: Θέλουν την Αγιά Σοφιά διαθρησκειακό ναό για όλους.

Θ.Π.:ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ «ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ» ΣΕ ΜΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΥΠΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΙΡΑ… AN NOMIZΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!! ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΊΞΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΩΝ !!!!
Ξεσάλωσαν οι…. δορυφόροι του Φαναρίου! Θέλουν κατάργηση του συστήματος της αυτοκεφαλίας των Εκκλησιών και “δικτατορία της Ορθοδοξίας”
Του Μανώλη Κείου
Απίστευτες “ιδέες” και περίεργες “απόψεις” τίθενται επί τάπητος από διάφορους κύκλους “δορυφόρων” του Φαναρίου και υποτιθέμενων αναλυτών και αναρωτιέται κανείς αν οι ακραίες αυτές θέσεις κατατίθενται εν είδει λαγών προκειμένου να μετρηθούν αντιδράσεις ή αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο.

Άγιος Παϊσιος: “Πολλά σύννεφα μαζεύτηκαν. Ἂν μπορέσουμε νά τά διώξουμε”

Βλέποντας τὸν ἀπὸ Ἀνατολὰς κίνδυνο γιὰ τὴν Θράκη, μετέβη στὴν Κομοτηνὴ γιὰ νὰ στηρίξη ἐκχριστιανισθέντες Μουσουλμάνους. Ἤθελε νὰ παραμείνη μαζί τους γιὰ ἕνα διάστημα γιὰ νὰ βοηθήση.
Στὰ θέματα τῆς Πατρίδος δὲν ἤθελε οἱ Χριστιανοὶ νὰ εἶναι ἀδιάφοροι. Πολὺ λυπόταν ποὺ ἔβλεπε πνευματικοὺς ἀνθρώπους νὰ ἐπιζητοῦν νὰ βολευθοῦν οἱ ἴδιοι καὶ νὰ μὴν ἐνδιαφέρωνται γιὰ τὴν Πατρίδα. Ὁ καημός του καὶ ἡ ἀπορία του ἦταν πῶς οἱ ὑπεύθυνοι δὲν ἀντιλαμβάνονται ποῦ ὁδηγούμαστε. Ὁ ἴδιος ἀπὸ παλαιὰ διέβλεπε τὴν σημερινὴ κατάσταση καὶ ἀνησυχοῦσε, ἀλλὰ δὲν διέσπειρε τὶς ἀνησυχίες του στὸν κόσμο. Ἔλεγε: «Ἀπὸ τὸ κακὸ ποὺ ἐπικρατεῖ σήμερα θὰ βγεῖ μεγάλο καλό».

Το πάθος της συκοφαντίας

Η συκοφαντία είναι ψευδής κατηγορία. Είναι, διαβολή. Και είναι βέβαιο ότι ο διάβολος είναι εφευρέτης της συκοφαντίας, ως πατέρας του ψεύδους, εφόσον ο συκοφάντης είναι εκείνος που κατεξοχήν ψεύδεται. Το να σηκώσει ο άνθρωπος τη συκοφαντία είναι μεγάλος άθλος. Και τον σηκώνει μόνο εκείνος που προσβλέπει προς τον Κύριο Ιησού, ο οποίος όταν «ενηνθρώπησε» και ήλθε στη γη, σήκωσε τον Σταυρό της συκοφαντίας και οδηγήθηκε ως τον ατιμωτικό θάνατο.
Η συκοφαντία είναι μέγα άλγος για τον συκοφαντούμενο και φοβερή δοκιμασία για την πνευματική του υπόσταση. «Ουκ έστιν», μας λέει ο Ιερός Χρυσόστομος, «ουδέν αφορητότερον τοις οδυνωμένοις λόγον δυνάμενον δακείν ψυχήν».

Ημερίδας με θέμα: “Κατάργηση μετρητών - Τέλος της Ελευθερίας - Οδεύοντας προς τον ολοκληρωτισμό”

Εστία Πατερικών Μελετών
http://aktines.blogspot.gr