“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εκεί που βλέπουμε ένα αδιέξοδο ο Θεός βλέπει μια ευκαιρία

Γράφει ο Μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης
Το πιο ανησυχητικό είναι η αύξηση των αυτοκτονιών συμπατριωτών μας. Αξιολύπητο και αξιοθρήνητο γεγονός. Άνθρωποι δίχως βαθύ νόημα βίου, υψηλό στόχο, σύνδεση με τον Θεό, αδυνατούν να υπομείνουν τα μεγάλα προβλήματα, να τα αντιμετωπίσουν και να τα λύσουν. Το εσωτερικό κενό αδυνατεί να αντέξει κάθε έκτακτο και πρόσθετο βάρος. Οι διαλαλούντες την αποκοπή τους από το ιερό παρελθόν και θεωρούντες απελευθέρωση κατευθύνθηκαν σε ψυχική πείνα και δίψα. Στην πατρίδα έως πριν λίγα χρόνια ο λαός ήταν δεμένος με την εκκλησία. Η θερμή και ζωντανή πίστη τον ενδυνάμωνε και του έδινε κραταιή ελπίδα. Αυτός ο ουσιαστικός σύνδεσμος τον βάσταζε ακμαίο επί τέσσερις εκατονταετίες σκλαβιάς. Διατηρήθηκε η χώρα όρθια ύστερα από πολέμους, μεταναστεύσεις, προσφυγιές, ασθένειες, κακουχίες, πείνες και στερήσεις. Μια χώρα που εξευτελίστηκε, ντροπιάστηκε, περιφρονήθηκε, ταπεινώθηκε και δοκιμάστηκε. Δεν διέκοψε ποτέ την επαφή της με το θείο.

«Είμαι Οικονομολόγος και συγγραφέας», φαίνεται πως διαμηνύει ο κ. Νίκος Παπανδρέου

«Ορισμένοι φαίνεται πως το έχουν ξεχάσει. Είμαι Οικονομολόγος και συγγραφέας», φαίνεται πως διαμηνύει ο κ. Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Ως συγγραφέας τελειώνει ένα βιβλίο με τίτλο «Το σημειωματάριο ενός Πρωθυπουργού». Ωστόσο, σύμφωνα.....με τον «Βηματοδότη», ο κ. Νίκος Παπανδρέου δεν θα γράψει βιβλίο για τον Γιώργο αλλά για τον Γεώργιο Παπανδρέου, δηλαδή στον παππού του και προβλέπεται ότι θα αποκαλυφθούν πολλά άγνωστα για την αποστασία, αλλά και για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΑΣΠΑΣΜΟΝ...

ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ? ΠΟΙΟΥΣ ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ? ΑΡΑΓΕ? ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ  ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ  ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΝΤΑΤΙΚΗ" ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ "ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ" ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΙΑΤΡΙΚΗ" ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ   ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ, ΑΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΟΘΕΙ Ή ΑΝ ΠΝΕΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΝ?

Για αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα κι αυτή την πολυπολιτισμική σύγχρονη κοινωνία μας μιλούσαν κάποιοι;;;

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το 24gr
Που είναι τα βοθροκάναλα και οι δημοσιοκάφροι των ΜΜΕ; Γιατί κλείνουν τα μάτια σ' αυτά τα εγκλήματα;
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι απο τον... "γάμο" της Γάζας! Ο Ιμάμης ευλόγησε την ένωση 450 "ζευγαριών"!! Η πλειοψηφία των γαμπρών ήταν απο 25 μέχρι 30 ετών και η πλειοψηφία των νυφών ήταν...ΚΑΤΩ ΑΠΟ 12 ΕΤΩΝ!!!! Ο κόσμος αγνοεί ότι οι πιο αποτρόπαιες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδιά, βασανιστηρίων και σοδομισμού λαμβάνουν χώρα στην καρδιά της Γάζας.  Οι γάμοι των παιδόφιλων ισλαμιστών της Χαμάς γίνονται με παιδιά μόλις 4 ετών, κι αυτό με την άδεια του ισλαμικού νόμου!! Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

ΑΔΩΝΙΣ ΓΙΑ ΤΡΑΓΚΑ: “ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ”

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το Mνημόνιο 3 (;!)

Το Mνημόνιο 3 σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό το κείμενο που θα ορίσει εν πολλοίς σχεδόν όλες τις πτυχές της πολιτικής των επόμενων ετών μέχρι σήμερα δεν είναι στη διάθεση των πολιτών, τις ζωές των οποίων θα επηρεάσει. Επειδή η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται με διαρροές και επειδή μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση το ThePressProject θα δημοσιεύσει μεταφρασμένο το τελευταίο προσωρινό κείμενο που έφτασε γραφεία του την Παρασκευή. Το κείμενο αυτό έχει ημερομηνία λίγων ημερών και ως εκ τούτου δεν είναι ολοκληρωμένο σε όλα του τα σημεία. Επιπλέον η μετάφραση που δημοσιεύουμε είναι ανεπίσημη.

ΡΩΣΙΑ: "Ασκούμαστε με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σε διάφορα σενάρια μάχης"

Το ρωσικό Ναυτικό επιβεβαίωσε διά του εκπροσώπου του την κοινή άσκηση του ΠΝ και του ρωσικού αποβατικού στο Αιγαίο που αποκάλυψε το defencenet.gr την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πλωτάρχη Вячеслав Трухачев "Ένα από τα σενάρια της άσκησης  που πραγματοποιούν τα 2 πλοία είναι η παρακολούθηση των πολιτικών αεροσκαφών και η αντιδράσεις σε περίπτωση ασύμμετρων απειλών καθώς επίσης και η καταστροφή χαμηλά ιπτάμενων στόχων. Τα πληρώματα των πλοίων εξασκούνται σε σκληρές συνθήκες μάχης, σε  ασκήσεις ελιγμού μάχης, επικοινωνιών, ανταλλαγής μηνυμάτων εν πλω, εφοδιασμού, αλλά και νηοψιών" κατέληξε ο Ρώσος αξιωματικός.