“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

"Το PKK εισπράττει φόρους στη νοτιοανατολική Τουρκία!"

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Χάος φαίνεται πως επικρατεί στη νοτιοανατολική Τουρκία με το PKK να ελέγχει απόλυτα την περιοχή. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sözcü η Κουρδική οργάνωση «πήρε θάρρος από τη διαδικασία της επίλυσης του Κουρδικού». Η εφημερίδα αναφέρει πως «το PKK μετά τη δική του αστυνομία δημιούργησε και δικές του οικονομικές υπηρεσίες εντός της Τουρκίας.
«Το PKK εισπράττει ποσοστό 10% απ’ όλους του εργολάβους που αναλαμβάνουν από το τουρκικό δημόσιο έργα υποδομής τα οποία κάνουν στη νοτιοανατολική Τουρκία, επίσης εισπράττει 30% της αξίας των έργων κατασκευής φυλακίων στην ίδια περιοχή» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα. 
Η Sözcü αναφέρει πως το PKK πυρπολεί τα εργοτάξια των εργολάβων οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν τον «φόρο» του PKK. 

Συνελήφθησαν στην Τουρκία οι δολοφόνοι των δυο μητροπολιτών που είχαν απαχθεί στη Συρία

Αστυνομικοί, συνέλαβαν σε μπλόκο στο Ικόνιο, τρια άτομα, δυο άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι φέρονται ως οι απαγωγείς και δολοφόνοι του ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Παύλου Γιαζιτζή και του Ασσύριου μητροπολίτη Γρηγόριου Ιωάννη Ιμπραήμ. Οι συλληφθέντες, μετά από τις σχετικές διαδικασίες, παραδόθηκαν στις χώρες τους, τη Ρωσία και την Συρία. Σημειώνεται ότι οι φερόμενοι ως δολοφόνοι είναι ο ένας Ρώσος, ο άλλος Τσετσένος και ο τρίτος Σύρος.

Έρχεται νέο Μνημόνιο μετά τις γερμανικές εκλογές

-Ή τα ψηφίζετε όλα ή πάμε σε εκλογές με λίστα.
-Εκβιασμός από το Μαξίμου στους Βουλευτές της Ν.Δ. - Καζάνι που ''βράζει'' η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Η αίσθηση ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, κυριαρχεί εδώ και 10 περίπου μέρες στο Μαξίμου. Η διάψευση των προσδοκιών για τη βοήθεια που θα έρθει από το Βερολίνο, μέσω ενός γενναίου κουρέματος του Ελληνικού χρέους, προσγείωσε απότομα τον Πρωθυπουργό και το στενό κύκλο των συνεργατών του.

Ο χειμώνας της παγκοσμιοποίησης

Μες στο κατακαλόκαιρο δεν είναι εύκολο να συζητάς για δυσάρεστα. Τα μηνύματα όμως είναι εμφανή. Είτε πρόκειται για την αντιπολίτευση, είτε για τον πρόεδρο του ΣΕΒ, είτε για κάποιους απλούς, αλλά «υποψιασμένους» πολίτες, οι περισσότεροι μιλούν για ένα καυτό φθινόπωρο με οικονομικές δυσκολίες και κοινωνικές αντιδράσεις. Κι έναν δύσκολο, ίσως πολύ δύσκολο, χειμώνα.

“Δυο πήχες τσίτι”

Αφιερωμένο στα κόκκαλα του παππού μου 
Το ξέσπασμα του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940, βρήκε τον παππού μου νεαρό και επιτυχημένο επαγγελματία που είχε με τους κόπους του αποταμιεύσει ένα σημαντικό ποσόν. Χρήματα που σκόπευε να τοποθετήσει στην αγορά ενός ακινήτου. Διαπραγματευόταν ένα οικόπεδο στην περιοχή των Αμπελοκήπων (της Αθήνας), τότε, ακόμα, λίγο κατοικημένη. Δεν πρόλαβε, επιστρατεύτηκε.

Ο ναύαρχος Σταυρίδης ρίχνει βόμβα: "Η Ανατολική Μεσόγειος είναι σαν τα Βαλκάνια το 1914"

Η επίσκεψη του Jacob Lew στην Αθήνα ήρθε να υπενθυμίσει το αμερικανικό ενδιαφέρον για τον δοκιμαζόμενο ευρωπαϊκό Νότο, τον οποίο η Ουάσιγκτον δεν προτίθεται να εκχωρήσει ως πεδίο αποκλειστικής δραστηριοποίησης στο Βερολίνο, όπως γράφει σε δημοσίευμα του το capital.grΌμως το πώς αντιλαμβάνεται η υπερδύναμη τις στρατηγικές της προτεραιότητες στην περιοχή περιγράφεται χωρίς περιστροφές από έναν μέχρι πρότινος πρωταγωνιστή της αμερικανικής “στρατιωτικής διπλωματίας” τον ναύαρχο ε.α. Τζέιμς Σταυρίδης (James Stavridis) (κάντε κλικ εδω για να δείτε ποιος ειναι ο Τζέιμς Σταυρίδης) , ο οποίος τον Μάιο εγκατέλειψε τη θέση του στρατιωτικού διοικητή του ΝΑΤΟ (SACEUR) για να αναλάβει κοσμήτορας της Fletcher School of Law and Diplomacy στο Πανεπιστήμιο Tufts, καθώς και την προεδρία του U.S. Naval Institute.

Τα πρώτα βήματα της πατρίδας σύντομα σαν ιστορικό τετελεσμένο

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Ένας λαός, πράγματι, στην ιστορική του πορεία ασφαλώς συναντά πολύ δύσκολες ημέρες για να επιβιώσει. Όμως ο Θεός είναι εκείνος που έχει τάξει τα οροθέσια της κατοικίας των λαών, δηλαδή τα σύνορα του κάθε λαού, αλλά και το πόσον καιρό θα ζήσει ένας λαός. Αυτό είναι σύμφωνο μ' εκείνο που λέει ο απόστολος Παύλος στους Αθηναίους. «ο Θεός... ορίσας προστεταγμένους καιρούς και τας οροθεσίας της κατοικίας αυτών». Έβαλε τα σύνορα λοιπόν ο Θεός, αλλά και όρισε τους προστεταγμένους καιρούς, το πόσο δηλαδή θα ζήσει ο κάθε λαός. Έτσι Εκείνος είναι που κρίνει πόσο θα ζήσει ένας λαός και ποια θα είναι τα σύνορά του. † Π. ΑΘΑΝ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

Μια διδακτική ιστορία : μετάνοια και... επερχόμενα!

Από τον αγαπητό πνευματικό αδελφό Θεόδωρο
Κολλήσαμε τις ψυχές μας στα επερχόμενα λες και αυτό θα μας δώσει το προειδοποιητικό μήνυμα της σωτηρίας μας. Σήμερα με τηλεφώνησε η γυναίκα μου. Γιατρός στο επάγγελμα. Μόλις είχε δει ένα ασθενή με πολύ σοβαρό θέμα. Ο άνθρωπος είχε πέσει θύμα σοβαρότατου τροχαίου. Χωρίς να το έχει προκαλέσει ο ίδιος. Διεράγει το μισό του κρανίο. Της έδειξε τη συραφή που ξεκινούσε απ' το ένα μάτι και κατέληγε στο πίσω μέρος της κεφαλής. 'Εκανε ένα μήνα στην εντατική και όλοι τον είχαν ξεγραμμένο. Οι γιατροί όταν συνήλθε έμειναν έκπληκτοι. Του είπαν 1 περίπτωση στο εκατομύριο ήταν να ζήσει.

Ἐθνικὴ ἀτίμωση: Ἡ πρωθυπουργὸς τῆς εἰσβολῆς τῶν Ἰμίων, πάτησε πόδι στὴν Κάλυμνο ἀνήμερα τῆς μαύρης ἐπετείου τῆς εἰσβολῆς στὴν Κύπρο!

Ἀνήμερα τῆς μαύρης ἐπετείου τῆς Τουρκικῆς Εἰσβολῆς στὴν Κύπρο, πάτησε προκλητικὰ τὸ πόδι της στὴν Κάλυμνο ἡ Τουρκάλα πρώην Πρωθυπουργὸς Τανσοὺ Τσιλέρ, ἡ ὁποία τὸν Ἰανουάριο τοῦ 1996 εἶχε ἀμφισβητήσει ἔμπρακτα τὴν ἑλληνικὴ κυριαρχία στὶς βραχονησίδες Ἴμια, διατάσσοντας εἰσβολὴ Τουρκικοῦ Στρατοῦ καὶ κατάληψη τῆς μικρότερης ἐκ τῶν δύο ἀπὸ Τούρκους κομμάντος, ὅπως καὶ ἔγινε!

ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ “Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ”…!!! ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ «ΠΑΣΑΔΩΝ» !!!

«Φωτογραφική» η προκήρυξη του νέου Δημοσίου Ραδιο/κού Φορέα;

"Ξαναστήνουν την παλιά ΕΡΤ"
Για «εμμονή στις καταστροφικές πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος» κατηγορεί την κυβέρνηση η Δράση, με αφορμή την προκήρυξη για τις προσλήψεις στον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα...Η Δράση κάνει λόγο για αποκλεισμό των νέων, των απολυμένων του ιδιωτικού τομέα και των ικανότερων και διερωτάται «ποιος είναι λόγος που οδηγηθήκαμε μέσω αντικοινοβουλευτικών μεθοδεύσεων σε μεγάλη πολιτική κρίση, εξαιτίας της οποίας φθάσαμε ένα βήμα πριν από τις εκλογές, επαναφέροντας το κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας στην ελληνική κοινωνία».

"Πρόεδρε πρόσεχε που βάζεις την υπογραφή σου. Ο κόσμος πεινάει".

Φραστικό επεισόδιο κατά του Κ.Παπούλια μέσα στη ΣΣΕ !
Mετά τον ξυλοδαρμό του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο, ένα ακόμα επεισόδιο ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στους πολίτες σημειώθηκε σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, αυτή την φορά.

ΟΙ "ΓΥΠΕΣ" ΠΕΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ

Για θέματα ενέργειας η τρόικα στην Κύπρο
Θέμα αναθεώρησης των χρονοδιαγραμμάτων για το φυσικό αέριο, τα οποία περιλαμβάνονται στο κυπριακό μνημόνιο, προκειμένου αυτά να είναι πιο ρεαλιστικά, συζήτησε με τεχνοκράτες της Τρόικας αντιπροσωπεία του Υπουργείου Ενέργειας της Κύπρου, υπό το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Στέλιο Χειμώνα. Στη συνάντηση, τέθηκαν όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, "παράγραφο με παράγραφο", όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Χειμώνας.

ΤΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ

Πως η Παναγία επέλεξε τη Μονή που θα παρέμενε η εικόνα Της (φωτο)
Πριν από τρεις αιώνες, ανάμεσα στις ιερές εικόνες στο καθολικό της Μονής του Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος, ήταν και αυτή της Παναγίας της Οδηγήτριας.  Μια εικόνα, η «γέννηση» της οποίας χάνεται στα βάθη της αγιορείτικης ιστορίας, η οποία όμως της έχει κρατήσει περίοπτη θέση στις σελίδες της, εξαιτίας ενός ξεχωριστού γεγονότος. 

Δυστυχώς, γίναμε δυστυχισμένοι!

Ήταν νέος, λεπτός, ψηλός με νευρικά χέρια και γυρτούς ώμους. Φαινόταν το κατείχε το… άθλημα. Ένα μεγάλο νταούλι κοντά στους πενήντα πόντους και μ’ ένα άσπρο μαντήλι να κρέμεται απ’ τον χορδιστή. Περασμένο στον αριστερό ώμο και γερμένο στ’ αριστερά. Έπεφτε με δύναμη ο κόπανος πάνω στην μεμβράνη κι ακολουθούσε η βίτσα απ’ την άλλη να ξεσούρνει τον ίσο στην ίδια τονικότητα με το κλαρίνο και πάνω στο δυνατό μοτίβο “Ωραία πούναι η νύφη μας”. Γλυκύτατο το κλαρίνο με δυο δυνατά πνευμόνια και μεγάλο πείσμα για την μουσική.

Κοινωνία έτοιμη να εκραγεί...Από το "γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;" περάσαμε στο "γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε;".

Του Γιώργου Δελαστίκ
Δραματικά έχει βαρύνει το οικονομικό και κοινωνικό κλίμα στη χώρα μας τον τελευταίο έναν-ενάμιση μήνα. Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στα πρόθυρα νέας κοινωνικής έκρηξης. Μια σπίθα λείπει, ένα τυχαίο γεγονός για να σημειωθεί νέα ανάφλεξη. Δεν υπάρχει κοινωνική τάξη, κοινωνικό στρώμα, ομάδα εργαζομένων που να μη...θεωρεί την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου εχθρική απέναντι στα συμφέροντά της. Όλοι ανεξαιρέτως οι επιχειρηματίες μιλούν για επικείμενη κατάρρευση της αγοράς. Για μείωση πωλήσεων που τους έχει φέρει στα πρόθυρα της απόγνωσης. Για ολοκληρωτική άρνηση των τραπεζών να τους χρηματοδοτήσουν ή για επιτόκια δανεισμού που ξεπερνούν το 8% ή και το 10% για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΤΗΝΙΑΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 23 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της Οσίας Πελαγίας, της Τηνίας.
Η Πελαγία ήταν κόρη του παπά Νικηφόρου Νεγρεπόντη. Η μητέρα της ήταν από τον Τριπόταμο της Τήνου και άνηκε στην οικογένεια Φραγκούλη. Γεννήθηκε το 1752 μ.Χ. στο χωριό Κάμπο της Τήνου και το κοσμικό της όνομα ήταν Λούκια. Από διάφορα έγγραφα φαίνεται ότι είχε ακόμα τρεις αδελφές. Η οικογένειά της διακρινόταν για την αγνή πίστη και την προσήλωση στα θρησκευτικά ιδεώδη.
Λίγα χρόνια μετά τη γέννηση της Λουκίας ο πατέρας της πέθανε. Ήταν τότε 12 χρονών και έδειχνε σημάδια έντονης επιθυμίας να αφιερωθεί και να υπηρετήσει το θέλημα του Θεού. Οι δυσκολίες της ζωής έκαναν την μητέρα της να τη στείλει στον Τριπόταμο, στην κάπως πιο ευκατάστατη αδελφή της.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!

Οι μεγαλύτεροι αρχαιοκάπηλοι της Ευρώπης, ρήμαξαν κυριολεκτικά ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Η Αρχαιολογική Υπηρεσία αναζητεί τις κλεμμένες αρχαιότητες από τους Γερμανούς. 'Ο στρατάρχης της Βέρμαχτ, Βίλχελμ φον Λιστ, ανώτατος διοικητής Νοτιοανατολικής Ευρώπης με έδρα την κατεχόμενη Αθήνα, όργωνε, λέει ο κ. Γλέζος, την Ελλάδα έχοντας στο όχημά του μια αρχαία κεφαλή του θεού Ερμή.