“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Κι όμως η ώρα που ο Γίγαντας θα ξυπνήσει .... Φτάνει!!!

Και θα τους πάρει και θα τους σηκώσει στο διάβα του...

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: "Ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία, πλέον"!

Καινοφανείς αντιλήψεις περί του Χριστιανισμού εκφράστηκαν από τον Τούρκο υπουργό Περιβάλλον και Αστικοποίησης, Ερντογκάν Μπαϊρακτάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι "Ο Χριστιανισμός έχει πάψει να αποτελεί θρησκεία και μετεξελίχθηκε σε ... πολιτισμό, ο οποίος όμως δεν διδάσκει, ούτς προσφέρει έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής, ειρήνη και ευτυχία"! Ενώ προφανώς ο ισλαμισμός που είναι θρσκεία, τα προσφέρει όλα αυτά!

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τους πολίτες της Ρωσίας

Αγαπητοί φίλοι! Αποχαιρετούμε το 2012, που είναι πλέον ιστορία. Για τη χώρα μας ήταν σημαντική χρονιά. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τον κόπο, την εργασία σας και τα αποτελέσματά της, να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη. Αυτές τις στιγμές αισθανόμαστε έντονα πώς φεύγει σαν να πετά ο χρόνος, πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα παιδιά μας, πόσο ακριβοί μας είναι οι συγγενείς και οι οικείοι, πόσο τους αγαπούμε. Καθένας θυμάται τώρα τα πιο σημαντικά για τον ίδιο γεγονότα, συναντήσεις, λόγια. Και όλοι μας αναμένουμε ότι η πρωτοχρονιάτικη νύχτα θα μας χαρίσει επιτυχία και λίγο θαύμα, που όπως λέγεται, καμιά φορά συμβαίνει στην πραγματικότητα.

H χρονιά άλλαξε …. μόνη της !!!

Τα «χαρτιά» του Καμίνη καθυστέρησαν 3 λεπτά το νέο χρόνο
Η Καμινοχρονιά, λέει το παραμύθι, δεν είναι σαν τις άλλες χρονιές, ούτε τις άλλες πρωτοχρονιές: αντί για δέντρο Χριστουγέννων έχει ψυχεδελικές οθόνες με τεράστιες σκαλωσιές-κάτι σαν τα διαφημιστικά στο Τόκυο-και αντί για φάτνη έχει κιτς ινσταλέσιον στην ΟμόνοιαΤο φωτόδεντρο, ένα space oddity Καμινοκατασκεύασμα που μάλλον δεν ήταν ικανοί να καταλάβουν οι Αθηναίοι, έμεινε, μάλιστα, έρημο παραμονή πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα αφού ο κύριος δήμαρχος αποφάσισε να απολαύσει τα φώτα της Ακρόπολης και να αλλάξει, κάτω από τη σκιά της, τη χρονιά του. 

Kαραγιλάν προς Ερντογάν: Να τσακιστείτε και να φύγετε από το Κουρδιστάν

Ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Σουμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK), Μουράτ Καραγιλάν, απαντώντας στον Ερντογάν, που είπε ότι “Όποιο στέλεχος του ΡΚΚ αφήσει τα όπλα, μπορεί να πάει σε άλλη χώρα”, δήλωσε: “Ο Ερντογάν μας λέει ‘ή θα εκτουρκιστείτε και αποδεχτείτε ότι υπάρχει ένα μόνο έθνος ή να φύγετε να πάτε όπου θέλετε’. Κι εγώ του απαντώ: Εσείς τι ζητάτε στη πατρίδα μας; Εδώ είναι Κουρδιστάν. Είναι η χώρα μας, η πατρίδα μας. Αυτός που πρέπει να φύγει από εδώ, από την πατρίδα μας, είστε εσείς. Φύγετε από την πατρίδα μας”.

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»!

Εξάωρη μάχη μεταξύ του ιορδανικού Στρατού και συριακών μονάδων με την εμπλοκή επιθετικών ελικοπτέρων Mil Mi-24 Hind , εξοπλισμένων Μil Mi-8 στην οποία ενεπλάκη και μία ιορδανική ταξιαρχία αρμάτων μάχης διεξήχθη στα σύνορα των δύο χωρών την περασμένη νύχτα. Το αιματηρό επεισόδιο ξεκίνησε αργά χθες τη νύχτα όταν βλήματα από την πλευρά της Συρίας, έπεσαν στο έδαφος της Ιορδανίας. Οι Ιορδανοί ανταπέδωσαν με βολές αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ109, αλλά αντίθετα με άλλες περιπτώσεις το συριακό πυροβολικό δεν σίγησε, αλλά επέμεινε και άρχισε μια ανταλλαγή πυροβολικού την οποια ακολούθησε βολές από μονάδες πεζικού των Σύρων οι οποίοι ήταν σαφές ότι προσπαθούσαν να εμπλέξουν τους Ιορδανούς σε μείζονα απάντηση.

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το  φιλανθρωπικό – κοινωνικό  έργο του και η  στάση του απέναντι στους άπληστους  πλουσίους. (1892-1958) 
Ιωάννη Ελ. Σιδηρά
Θεολόγου -  Εκκλησιαστικού  Ιστορικού – Νομικού
Ο Άγιος και Μέγας Ιεράρχης της Εκκλησίας μας, ο ουρανοφάντωρ Βασίλειος, υπήρξε όντως μέγας και ως προς την αρετή, την γνώση, την σοφία, την θεολογία, την ασκητικότητά του, την ανυποχώρητη υπεράσπιση των δογμάτων της Εκκλησίας και το ανδρείο φρόνημά του. Μέγας όμως υπήρξε ως επίσκοπος και ποιμήν ο Βασίλειος και ως προς την φιλανθρωπία και την εν γένει κοινωνική δράση και ευποιΐα που προσέφερε στο πλήρωμα της Εκκλησίας. Ο τόσο όμως ισχυρός, σκληραγωγημένος και ασκητικός Μ. Βασίλειος έφερε μέσα στο στήθος του μία καρδιά γεμάτη από αγάπη, ευσπλαχνία και ευαισθησία για τους ανθρώπους του πόνου και της ανάγκης. Διέθετε δε μία ανεξάντλητη διάθεση να υπηρετεί,  να ανακουφίζει  και να συμπαρίσταται με όλες του τις δυνάμεις στου θλιβομένους και υποφέροντας αδελφούς του.

Ὁ ἱερέας καί ὁ ἄγγελος μαζί στήν προσκομιδή

Κάποιος ιερεύς, σε μία αγρυπνία, και ενώ είχε αρχίσει την Προσκομιδή, δυσκολευόταν, τρόπον τινά, με μόνο το φως ενός κεριού να διαβάζει τα ονόματα. Ξαφνικά, διαπίστωσε ότι το φως του κεριού, πού ήταν παραπλεύρως, όλως περιέργως, έγένετο πιο δυνατό! Και τότε αναρωτήθηκε:
-Πώς είναι δυνατόν; Πώς φέγγει περισσότερο τώρα το κερί; Κι όπως γύρισε το κεφάλι του, βλέπει να στέκεται μπροστά του στα τρία τέσσερα μέτρα με πολύ σεβασμό και ευλάβεια ένας Άγγελος. Στην αρχή απολιθώθηκε, μαρμάρωσε στη θέση του και έκανε αρκετή ώρα να συνέλθη.

Plan A, Plan B…Plan GOD {ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ}

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις μεγαλουπόλεις μαζί με το άπλωμα της αιθαλομίχλης στην ατμόσφαιρα από τις ξυλόσομπες και τα τζάκια, διαχέεται και η αποπνικτική μυρωδιά της πολιτικής σιχαμάρας. «Θαρθεί καιρός που ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς» ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. Πνευματοκίνητε Άγιε Γέροντα το προείδες και σήμερα το ζούμε σε όλο το (απεχθές μεγαλείο) μιας σύγχρονης Ελληνικής τραγωδίας. Μπορεί σαν λαός να ξωκείλαμε , αλλά η έμφυτη αηδία προς το ψεύδος, την απάτη και τον δόλο δημιουργεί εκ των υστέρων μέσα μας  μια πρωτογενή μνήμη σε σχέση με τα παράδοξα γεγονότα που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια.