“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Ο Λαός να ανασκουμπωθεί, ανοικτές απειλές σε όλα τα Σύνορα μας. Ξυπνάει και το «θεριό» Ερντογάν.

Φώτο από agiosioannisprodromos.blogspot.com Σε μια κορυφή της Βίγλας στο Πισοδέρι της Φλώρινας . Η Ελλάδα διαμαρτυρόμενη .
Ο Σουλτάνος σάρωσε και  πλέον επανέρχεται ζωηρότερος στο καθημερινό πρόγραμμα του, αυτών των θρασυτάτων προκλήσεων στο Αιγαίο- Κύπρο και …. Ελληνικά νησιά – Θράκη . Εδώ όμως μας ρίχνουν  σανό
Η Ζωοτροφή που μας ταίζουν δεν φτάνει για όλους τους Νεοέλληνες, έτσι αρκετοί είναι αυτοί που μένουν ατάιστοι και παρακολουθούν τα συγκλονιστικά γεγονότα των ημερών μας με καθαρή οπτική γωνία.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το σπιράλ του θανάτου που κουμπώνει στις ημέρες μας είναι ο τρομακτικότερος κίνδυνος που ξεπηδάει εν δυνάμει μέσα στην νεότερη ιστορία μας.

Εγκώμιον εις το Γενέσιον του Αγίου Προφήτου Προδρόμου (Όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης)

Στην μαρτυρία του Κυρίου και η φωνή του δούλου
Ακόμα κι αν ο λόγος μας έμοιαζε με ανοιξιάτικο ύμνο καλλικέλαδου αηδονιού, πολύ φτωχά θα πετύχαινε να υμνήσει την μεγάλη φωνή της αληθείας, που γεννιέται σήμερα. Αλλά πάλι, αυτός εδώ ο λόγος, έτσι ασθενικός, ξερός και κακόηχος, πως θα υμνήσει την μεγάλη προφητική δόξα; Πως θα αινέσει το εξαίρετο αποστολικό αξίωμα; Πως θα δοξάσει το παράξενο θάμβος των μαρτύρων; Και διαπιστώνω, εξετάζοντας προσεκτικά τούτο, πως ο καθένας από τους υπόλοιπους αγίους εγκωμιάσθηκε από κάποιον άλλον, ο υψηλός στην αρετή από κάποιον επίσης υψηλό, και ο μετριώτερος από κάποιον μέτριο.

η CIA μπαίνει στο σκηνικό που ανοίγει στην Βόρειο Ήπειρο λες και έχει μελετήσει ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ;

Φώτο από  www.echedoros-a.gr
Η Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας  δυνητική πηγή προβλημάτων – φασαριών λέει η CIA.
ΕΡΩΤΗΜΑ: βρε αθεόφοβοι ποιοι είναι πηγή δημιουργίας προβλημάτων οι Έλληνες  Βορειοηπειρώτες ή αυτοί που μεταφέρονται σήμερα στην Αλβανία από την Συρία και το Ιράκ;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πριν ξεκινήσουμε…  Δεν μας ενδιαφέρουν τα συμφέροντα των Ρώσων, ούτε τα παιχνίδια των Δυτικών μας , είμαστε με το ΧΡΕΟΣ που οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως σαν παγκόσμια ανθρωπότητα με την πηγή του πολιτισμού που λέγεται ΕΛΛΑΣ.

Είναι η αγιότητα... προϋπόθεση της αποτείχισης;

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΦΩΤΙΟΥ ΒΕΖΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 16 ἸΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΕ ΘΕΜΑ ''ὈΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ - 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ''.
Σαν σήμερα πριν δύο χρόνια ακριβώς η σύνοδος στο Κολυμπάρι της Κρήτης θεσμοθέτησε «ΣΥΝΟΔΙΚΩ ΤΩ ΤΡΟΠΩ»!  την παναίρεση του οικουμενισμού στην Εκκλησία. Θλίψη διακατέχει τις καρδιές μας για το γεγονός αυτό.
Στις μετέπειτα εξελίξεις στο χώρο της Ελλαδικής Εκκλησίας, εντοπίζουμε δύο «κομβικά» σημεία. Αφ’ ενός μεν το κείμενο «προς τον Λαό», του Φεβρουαρίου του 2017, το οποίο εκφράζει ανάγλυφα τις θέσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος απέναντι στην σύνοδο της Κρήτης, και αφ’ ετέρου το «χρησμικό» κείμενο – απόφαση, της μεγάλης συνάξεως του Αγίου Όρους στις 17 Ιουνίου του 2017 το οποίο αγωνιωδώς προσπαθεί να «καλύψει» το ανακόλουθο της συνόδου της Κρήτης σε σχέση με την Αγιοπατερική παράδοση της Εκκλησίας.

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 24 Ιουνίου 2018, Δ’ ΜΑΤΘΑΙΟΥ το Γενέσιον τοῦ Προδρόμου

Κατά Λουκά α΄ 1-25, 57-68, 76, 80
Ἐπειδήπερ πολλοὶ ἐπεχείρησαν ἀνατάξασθαι διήγησιν περὶ τῶν πεπληροφορημένων ἐν ἡμῖν πραγμάτων καθὼς παρέδοσαν ἡμῖν οἱ ἀπ᾿ ἀρχῆς αὐτόπται καὶ ὑπηρέται γενόμενοι τοῦ λόγου, ἔδοξε κἀμοί, παρηκολουθηκότι ἄνωθεν πᾶσιν ἀκριβῶς, καθεξῆς σοι γράψαι, κράτιστε Θεόφιλε, ἵνα ἐπιγνῷς περὶ ὧν κατηχήθης λόγων τὴν ἀσφάλειαν. ᾿Εγένετο ἐν ταῖς ἡμέραις ῾Ηρῴδου τοῦ βασιλέως τῆς ᾿Ιουδαίας ἱερεύς τις ὀνόματι Ζαχαρίας ἐξ ἐφημερίας ᾿Αβιά, καὶ ἡ γυνὴ αὐτοῦ ἐκ τῶν θυγατέρων ᾿Ααρών, καὶ τὸ ὄνομα αὐτῆς ᾿Ελισάβετ.