“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Βόμβα Ρεν: Υπό «ενισχυμένη επιτήρηση» η Ελλάδα μέχρι να αποπληρώσει το 75% των δανείων!

Σε αποκαλυπτική του απάντηση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, ο Ευρωπαίος επίτροπος δηλώνει ότι η χώρα μας θα παραμείνει υπό επιτήρηση, μέχρι να αποπληρώσει το 75% του χρέους της
Το ερώτημα «για πόσα χρόνια ακόμα θα βρίσκεται η Ελλάδα υπό την επιτήρηση των Ευρωπαίων;» απασχολεί την ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και την κοινωνία, από τις πρώτες ημέρες της κοινής μας «ζωής» με τα μνημόνια.

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΤΑΦΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΥΣ 10.000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940, ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Σε λίγες ημέρες θα εορταστεί η 73 επέτειος του ΟΧΙ του 1940 και η Ελληνική Πολιτεία, διατηρεί μια οφειλή, για την απόδοση ταφικών τιμών στους νεκρούς του Έπους του 1940, που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία της Πατρίδας μας στην Αλβανία. Κατά τη διάρκεια της νικηφόρου προελάσεως των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που κατεδίωκαν τους Ιταλούς μέσα στα Ιταλοκρατούμενα Βορειο-ηπειρωτικά και Αλβανικά εδάφη κατά το Έπος του 1940, έπεσαν ηρωικά περί τους 10.000 Έλληνες μαχητές. Στο διάστημα εκείνο οι νεκροί ετάφησαν είτε σε παρακείμενα Ελληνικά Νεκροταφεία, είτε σε άλλους χώρους υπό συνθήκες εκστρατείας. Μετά την επικράτηση του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία και τη νομοθέτηση του αθεϊσμού στη Χώρα αυτή, οι περισσότεροι Ελληνικοί τάφοι καταστράφηκαν.

Εξορκισμός την ώρα λιτανείας του Αγίου Γερασίμου (Βίντεο)

Αντιμέτωποι με ένα γεγονός που προκάλεσε συζητήσεις στην Κεφαλονιά, βρέθηκαν οι Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιος και Κυθήρων κ. Σεραφείμ κατά την μεταφορά του σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου από τον μεγάλο Ναό στον μικρό κατά την εορτή της ανακομιδής του Αγίου, την προηγούμενη Κυριακή. Πολλοί κάνουν λόγο για εξορκισμό, μιας γυναίκας η οποία μόλις βρέθηκε κοντά στο λείψανο του Αγίου άρχισε να φωνάζει.

Τα φύλλα του φθινοπώρου θα “γκριζάρουν” τα νερά του Αιγαίου;

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Το Αιγαίο το αρχιπέλαγος της ζωής και του πολιτισμού, η θάλασσα των Αγγέλων που ψάλλουν σεβαστικά το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ στην ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ που το εποπτεύει.
Σε αυτήν την θάλασσα σημαδευτήκαμε όλοι μας με τα αιώνια νάματα της Ρωμηοσύνης. Και τι είναι Ρωμιοσύνη  μεσ του Αιγαίου τα νερά; Είναι η διαχρονική χαρμολύπη της Ράτσας, η χαρά και το μοιρολόι στο τραγούδι, η ζωή που συνεχίζεται ανάμεσα στο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Έτσι “μες του Αιγαίου τα νερά” ανήμερα του Αι – Γιώργη στο Λεβεντόνησο της Ναυτοσύνης, το Ηρωικό Καστελλόριζο,  μας ανακοινώθηκε πριν τρείς και χρόνους επίσημα η νέα τραγωδία του Ελληνισμού.

Ο Ερντογάν έδωσε 100 ευρώ “χαρτζιλίκι” σε δημοσιογράφο

Το αστείο δεν άρεσε καθόλου στις τουρκικές δημοσιογραφικές ενώσεις…
H δημοσιογράφος Sultan Akten είπε, μπροστά στην κάμερα, ότι δεν μπορούσε να γιορτάσει τη μεγάλη μουσουλμανική γιορτή του Eid με τους γονείς της και θα ήθελε “Να σας ευχηθώ καλό Eid και να μου δώσετε εσείς λεφτά, αντί για τον πατέρα μου”. Ο Ερντογάν γέλασε και της έδωσε 200 τουρκικές λίρες, δηλαδή 100 ευρώ.

«Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί (...) Έφτασε ο καιρός»