“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Χ.Κλίντον: Ρωσία και Κίνα να πληρώσουν το τίμημα της υποστήριξης σε Ασαντ

Ρωσία και Κίνα θα έπρεπε να πληρώσουν ένα τίμημα για την υποστήριξη του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία και την παρεμπόδιση της προόδου προς μία δημοκρατική μετάβαση στη χώρα, υποστήριξε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και κάλεσε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στη Διάσκεψη για τη Συρία να πιέσουν Μόσχα και Πεκίνο ώστε να καμφθεί η στήριξή τους στο Σύρο πρόεδρο. Επιπρόσθετα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επανέλαβε την έκκλησή της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεσες κυρώσεις σε βάρος της Δαμασκού. «Ειλικρινά δεν θα αρκούσε να έχουν έλθει στη Διάσκεψη διότι σας λέω πολύ ειλικρινά, δεν νομίζω ότι η Ρωσία και η Κίνα πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν κάποια συνέπεια καμία απολύτως συνέπεια- για την υποστήριξή τους στο καθεστώς Ασαντ», ανέφερε στην παρέμβασή της στη Διάσκεψη η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ.
«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να αλλάξει αυτό», εκτίμησε, «είναι αν κάθε χώρα που εκπροσωπείται εδώ, άμεσα και κατεπειγόντως να καταστήσει σαφές ότι η Ρωσία και η Κίνα θα πληρώσουν ένα τίμημα διότι καθυστερούν την διαδικασία μπλοκάροντάς την- και αυτό δεν είναι πλέον ανεκτό».

Α.Σαμαράς: "Ποια ανακήρυξη ΑΟΖ; Είμαστε απροετοίμαστοι για ανακήρυξη ΑΟΖ"!

Επιβεβαιώνοντας απόλυτα τις πληροφορίες του defencent.gr, o πρωθυπουργός Α.Σαμαράς πριν λίγο από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων, ουσιαστικά δήλωσε την αναβολή οποιασδήποτε κίνησης προς την πλευρά ανακήρυξης της ΑΟΖ, κάτι που προεκλογικά είχε κάνει "σημαία", μιλώντας για άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ. Σήμερα μίλησε απλά για "Συστηματική προετοιμασία για την ανακήρυξη μελλοντικά της ΑΟΖ" που σημαίνει ότι αυτή η "προετοιμασία" μπορεί να διαρκέσει .... ποιος ξέρει πόσο! Ίσως όσο και η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια που βέβαια παραμένει "αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας". Που σημαίνει ότι τώρα - κατά τον Α.Σαμαρά - είμαστε απροετοίμαστοι για ανακήρυξη ΑΟΖ.

Άθεος δηλώνει ο Πίτερ Χίγκς !!!

«Καταραμένο σωματίδιο» ή «σωματίδιο Θεός»;
Γιατί το Χιγκς αποκαλείται «σωματίδιο του Θεού;» Πρόκειται για ατυχές παρατσούκλι με το οποίο δυσανασχετoύν πολλοί επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Πίτερ Χιγκς που δηλώνει άθεος. Η ονομασία προέρχεται από το βιβλίο The God Particle: If the Universe Is the Answer, What Is the Question? («Το Σωματίδιο του Θεού: Αν το Σύμπαν είναι η απάντηση, τότε ποια είναι η ερώτηση;» που εκδόθηκε το 1993.. Ο συγγραφέας του, ο νομπελίστας φυσικός Λίον Λέντερμαν, έχει παραδεχτεί ότι δέχτηκε πιέσεις από τους εκδότες να αλλάξει το όνομα που είχε αρχικά επιλέξει: The Goddamn Particle, ή «το καταραμένο σωματίδιο» σε ελεύθερη απόδοση.

Ράσμουσεν: Το NATO θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας - Eπίθεση της Ρωσίας στη Δύση !!!

Την πεποίθηση ότι το NATO θα συμπαρασταθεί στην Τουρκία εάν αυτό κριθεί απαραίτητο εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, Άντερς Φο Ράσμουσεν, προειδοποιώντας τη Συρία να αποφύγει την κλιμάκωση της κρίσης που προέκυψε έπειτα από την πρόσφατη κατάρριψη ενός τουρκικού αεροσκάφους F-4 Phantom από τη συριακή αεράμυνα. «Δεν χρειάζεται να πούμε πως η Τουρκία μπορεί να βασιστεί στο NATO. Το NATO βεβαίως είναι προετοιμασμένο να υπερασπισθεί την Τουρκία εάν αυτό είναι απαραίτητο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ράσμουσεν από την Λουμπλιάνα, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα. Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του NATO δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την κρίση στη Συρία», υπογραμμίζοντας πως «χρειαζόμαστε μία πολιτική λύση».

Αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης ζητάει Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ!

Μετά το επίδομα των υπαλλήλων της Βουλής «άρχισαν τα όργανα» και από τα βουλευτικά έδρανα!
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός με επιστολή του προς τον νέο Πρόεδρο της Βουλής ζητάει ...ουσιαστικά αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης μέσω της πλήρους εξομοίωσης της βουλευτικής αποζημίωσης (σ.σ.: όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και το Ζ΄ Ψήφισμα της Ολομέλειας της Βουλής) με τις αποδοχές των ανώτατων δικαστικών και συγκεκριμένα του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Οι αποδοχές αυτές ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ, έναντι 5.700 που είναι σήμερα η βουλευτική αποζημίωση. Ο βουλευτής προτείνει παράλληλα να μη λαμβάνουν εκείνος και οι συνάδελφοί του αμοιβή για τη συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές (σ.σ.: σήμερα είναι περίπου 150 ευρώ ανά συνεδρίαση, δηλαδή 600-900 ευρώ μηνιαίως).

Το 68% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει κάτω απ' το όριο της φτώχειας

Τρομακτικά είναι τα στοιχεία για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και στον Ευρωπαϊκό Νότο, όπως αποτυπώνονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ... Κατά 8,7% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής. Το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15-35 ετών δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα για να εργαστούν, ενώ με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Επιτροπή την κατάσταση των αστέγων που ανέρχονται πλέον σε 20.000. Οι θέσεις εργασίας στη χώρα μας μειώθηκαν την περίοδο αυτή κατά 400.000. Την ίδια περίοδο στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.